Εσωτερική FM κεραία

wolfmandim

Established Member
4 September 2007
292
Ανω Γλυφάδα
Κατοικώ στην Ανω Γλυφάδα και το ραδιοφωνικό σήμα κάθε άλλο παρά καλό είναι. H κεραία τύπου "Τ" που συνόδευε το tuner στην συσκευασία του είναι για καλαμπούρια. Θέλω λοιπόν, να αγοράσω μια εσωτερική κεραία FM για το tuner ώστε να μπορώ να λαμβάνω ένα αποδεκτό σήμα.
Εχετε να μου προτείνετε κάποια δοκιμασμένη λύση;

Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω στον Περισσο και ειχα δοκιμασει σχεδον
ολουs τουs τυπουs εσωτερικηs κεραιαs χωριs να εχω αποτελεσμα.
Τελικα μπηκε κεραια FM στην ταρατσα και ελυσα το προβλημα κατα
80%.
Το κοστοs αν θυμαμαι καλα ηταν 90ευρο + 50ευρο τοποθετηση.

Εχω την εντυπωση οτι και σημα απο απλη κεραια TV (UHF) δινει πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα στο ραδιοφωνο.

Ναι, είναι επιτρεπτό να στείλεις παράλληλα σήμα απ την κεραία της TV και στο tuner σου και να δοκιμάσεις. Μπορεί βέβαια στο auto-tuning να σταματάει πολύ εύκολα με το παραμικρό σήμα-παράσιτο-αρμονικές που εντοπίζει, αλλά έτσι κι αλλιώς εκεί στην Αθήνα, οι σταθμοί είναι πλακωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Δοκίμασέ το και πιστεύω θα έχεις καλό αποτέλεσμα.

(Το έχω δοκιμάσει...)

Εαν βρισκεται κοντα η t.v παρε σημα απο το καλωδιο της κεραιας,εαν οχι παρε μια οποιαδηποτε εσωτερικη κεραια,(εδω παιζει ρολο ποσο δυσκολη ειναι η περιοχη σου,αλλα και ποσο καλη ειναι η κεραια).Εαν δεν εχεις ιδιατερο προβλημα σηματος καλη δουλεια κανουν και η κεραιες για τα ψηφιακα καναλια.Ειναι μικρες,σαν την κεραια του αυτοκινητου(την μικρη που βιδωνει).

Παιδιά μιλάμε για χάλια σήμα. Δυστυχώς εκεί που έχω το tuner δεν έχω άλλη κεραία, κατεβαίνει μόνο το δορυφορικό σήμα...

Εγώ αγόρασα με 6 ευρώ εξωτερική κεραία ραδιοφώνου από το Praktiker, την εγκατέστησα μόνος μου, την σύνδεσα με καλώδιο κεραίας τηλεόρασης κ το σήμα είναι απίστευτο !
Η κεραία είναι αλουμινένια , στρογγυλή με διπλό σίδερο. Σαν ένα μεγάλο Ο, βιδώνει από την μία μεριά στην κολώνα κ εκεί συνδέεται κ το καλώδιο.
Αν μπορείς νομίζω ότι μια τέτοια λύση θα σου έλυνε τα χέρια.
Αν όχι τότε μπορείς να δοκιμάσεις κεραίες εσωτερικές της Philips για τηλ που κάνουν κ για ράδιο, το γράφουν επάνω τους.