Εσωτερική καλωδίωση ηχείων - question

υποπτευομαι το μικρόφωνο μιας και ο ενισυτης μου ανεβαίνει ως τα 100KHz, ο προενισχυτης μικροφώνου ως τα ...160KHz ενω το μικρόφωνο υποτιθεται ως τα 20ΚΗz..

Τζόνυ, δεν ανεβαίνει μέχρι τα 20ΚΗΖ....μέχρι τα 10-12 ανεβαίνει με "ονομαστική" απόκλιση +/- 1db... αν επεκτείνεις το όριο στα ("ονομαστικά" πάλι το τονίζω...) στα +1/- 3db (που αν και αποδεκτότατο για άλλες συσκευές αλλά όχι για προδιαγραφές συσκευών μέτρησης...) τότε μόνο μιλάμε για 20ΚΗΖ -και αυτό ΑΝ είσαι τυχερός...

Τέσπα όχι ότι έχει και ιδιαίτερη αξία... Πάντως το δικό μου έχει -3db στα 20ΚΗΖ τσεκαρισμένο με 2 μικρόφωνα μετρήσεων (ένα Earthquake και ένα AcoPacific).

Ξεκίνα ρε με κανένα τέτοιο απλό κυκλωματάκι που αν σου κάτσει καλά θα είσαι ευτυχισμένος...

Attachments

• ScreenHunter_004.jpg
    ScreenHunter_004.jpg
    16 KB · Views: 36
Ξεκίνα ρε με κανένα τέτοιο απλό κυκλωματάκι που αν σου κάτσει καλά θα είσαι ευτυχισμένος...

μου φαίνεται ...σε τρώει να σου στείλω τις μετρήσεις :grinning-smiley-043

see what i mean: παρακάτω εσιαξα ενα 2ης-2ης (μπλε καμπυλη). Σκετο φαίνεται μια χαρά. Αν κανεις overlay ομως το 2ης-3ης με ανεστραμμένο tweeter, κοιτα σε ποσο μεγαλύτερη περιοχή ταιριάζουν οι φασεις στην δευτερη περιπτωση (πρασινη καμπυλη). Και μιλάμε μόνο για εναν επιπλεον πυκνωτή. Ποια ειναι τα προβλήματα της 3ης τάξης και δεν την θελουμε και τόσο?

Attachments

• Image2.jpg
    Image2.jpg
    102.9 KB · Views: 39
Ποιός είπε ότι τουλάχιστον εγώ δεν θέλω την 3η τάξη ??? Ίσα-ίσα που την έχω χρησιμοποιήσει πολλάκις στο παρελθόν σε High pass...
Απλά έχω μια ΠΑΓΙΑ προτίμηση στο απλούστερο δυνατόν κύκλωμα και στα λιγότερα δυνατόν εξαρτήματα - ΑΝ φυσικά το αποτέλεσμα τα δικαιώνει...

Υ.Γ. Εξ'άλλου Τζόνυ το ταίριασμα των φάσεων προκύπτει ΚΑΙ από τους 2 κλάδους...
Μια τοπολογία 1-1,5 τάξης (καταχρηστικά την ονομάζω έτσι) σε συνδυασμό με μια 2ης, μπορεί κάλλιστα να έχει ένα πολύ καλό ταίριασμα φάσεων ισάξιο μιας "αυστηρής" 2ης και 3ης...

Last edited:
καλά ντε μή βαράς... ιδου κι ενα 2ης-2ης με πιό ανοιχτή ....χαράδρα

κι αυτό όμως εχει δυο πυκνωτές που προκύπτουν με παραλληλισμό. που θα πάει.. Mια μέρα ασχοληθηκα μόνο. Σε κανα εξάμηνο θα το πετύχω. Στο τελος θα καταλήξω με εναν πυκνωτή στο tweeter :flipout:

Attachments

• Image3.jpg
    Image3.jpg
    103 KB · Views: 35
Last edited:
Σε κανα εξάμηνο θα το πετύχω. :flipout:

Σώπα ρε που φέρνεις την καταστροφή μπας και σε λυπηθούμε...:slapface: Μια βδομάδα με μπόλικο χρόνο, ξεκούραστο αυτί και "καθαρό μυαλό" θέλει...
Τουλάχιστον για το 90% του τελικού ήχου...Τώρα το extreme fine tuning...εεεε μπορεί και να σου φάει μια ζωή... :silly:

Ρε συ αυτά είναι όμορφα, όχι σαν του άλλου που μοιάζουν να βγήκαν από τον κατάλογο της μπουτίκ της ΑΕΚ.

Ιδια χερούλια έχουμε στις ντουλάπες μας.

Eλα ρε Τζον μπραβο τωρο το ειδα
μα τιτλος ειναι αυτός???
να μυρίζουμε τα νυχια μας??
Συγχαρητηρια, συγχαρητηρια

Υ.Γ. Μας δουλευεις δηλαδή
ξεκινάς με πως θα βάλεις τα καλώδια και αφήνεις το baby για μετά...

Μα από όσο ξέρω τίτλος καθορίζει το θέμα. Το ερωτημα μου απαντήθηκε συνεπώς το thread ολοκληρώθηκε, γιατί σας δουλεύω δηλαδής...

Απάντηση: Re: Εσωτερική καλωδίωση ηχείων - question

Μα από όσο ξέρω τίτλος καθορίζει το θέμα. Το ερωτημα μου απαντήθηκε συνεπώς το thread ολοκληρώθηκε, γιατί σας δουλεύω δηλαδής...

:eek:

Τι έκανες εκεί βρε αθεόφοβε;
Πήρες εκείνο το όμορφο κορίτσι από το αβαταρ και έβαλες στην θέση του αυτόν τον ουρακοτάγκο που φασκελώνει;
Δεν μας λυπάσαι καθόλου; :bigcry:

:D

Re: Απάντηση: Re: Εσωτερική καλωδίωση ηχείων - question

:eek:

Τι έκανες εκεί βρε αθεόφοβε;
Πήρες εκείνο το όμορφο κορίτσι από το αβαταρ και έβαλες στην θέση του αυτόν τον ουρακοτάγκο που φασκελώνει;
Δεν μας λυπάσαι καθόλου; :bigcry:

:D
ειδες το παλιοπαιδο....

Μπααα...η αλλη ηταν κουκλαρα..αυτη normal..

normal ???

aishwarya-rai.jpg