Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,053
Στο ebay βρήκα αυτό:

e9ed_1.JPG

Ψάχνοντας λίγο, εδώ βρήκα τα παρακάτω:

Προφανώς πρόκειται περί μόντας, μια και από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο avclub δε φαίνεται να υπάρχει εσωτερικό βύσμα sata.
Όπως καταλαβαίνετε ψήνομαι να τον χεριάσω πριν ακόμα τον παραλάβω...

Τα πρώτα ερωτήματα είναι: από πού παίρνει ρεύμα και τι γίνεται με το software;

Οντως είναι εφικτό.
Την υποδοχή sata πρέπει να την επικολλήσεις μόνος σου στο σημείο που φαίνεται καθαρά στην δεύτερη φωτο. Πάνω στην μητρική υπάρχουν οι τρυπούλες για τα ποδαράκια της.
Το firmware αναγνωρίζει τον δίσκο αμέσως, και απ' ότι γράφουν στα γερμανικά φόρουμ, η συνεργασία είναι καλή και δεν επιβαρύνεται ιδιαίτερα το τροφοδοτικό.
Θα φροντίσω να μάθω και πως παίρνει ρεύμα.

Ο δισκος μπαινει πανω απο τις μοντουλες? Εμενα μου ζεσταίνεται η μοντουλα χωρις δισκο τι θα συμβει αμα μπει και ο δισκος?

Re: Απάντηση: Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

Ο δισκος μπαινει πανω απο τις μοντουλες? Εμενα μου ζεσταίνεται η μοντουλα χωρις δισκο τι θα συμβει αμα μπει και ο δισκος?
Αυτό με κολλάει κι εμένα. Η θερμοκρασία που έχω διαβάσει σε άλλους ότι έχουν βάλει μέχρι και ανεμιστήρες εντός και εκτός του κουτιού. Εξάλου αν με τον εξωτερικό USB δεν έχεις απώλειες σε ταχύτητα-ποιότητα εγγραφής γιατί να κάνεις κάτι που θα σου πετάξει τον δέκτη εκτός εγγύησης τουλάχιστον για το διάστημα της εγγύησης; Μέχρι να λήξη η εγγύηση εγώ θα βάλω έναν εξωτερικό και μετά αν είναι του πετάω τα μάτια έξω... Μέχρι τότε Barry Allen και ξερό ψωμί :flipout:.

file FoRMat MaSTer toy ehis perasi to teleyteo image tou Barry Allen ?pos doyleyi;
Ακόμη δεν μου τον φέρανε οι "Γερμανοί" αλλά κατά 99% Barry Allen θα παίξω. Θα φορτώσω τα images στον εξωτερικό σκληρό όπου θα κάνω και τις εγγραφές εφόσον αυτό είναι εφικτό. Βρήκα κάτι οδηγίες στα αγγλικά για το Barry Allen. Τις ανεβάζω στο rapidshare μαζί με το BA image για Kathrein γιατί είναι αρκετά δύσκολο να τις βρει κάποιος στα αγγλικά. Όλο στα γερμανικά τις έβρισκα. Ευτυχώς σε κάποιο φόρουμ κάποιος που γνώριζε προφανώς και τις δύο γλώσες τις είχε κάνει μετάφραση στα Αγγλικά.

h**p://rapidshare.com/users/H19X2B

Last edited:
Καλημέρα παίδες

Περισσότερα εδώ!!
http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/option,com_fireboard/Itemid,30/func,view/id,135/catid,36/

εδώ!
http://www.satforum.cz/showthread.php?t=6458

και για αυξηση μνήμης εδώ!
http://www.satforum.cz/showthread.php?t=6276

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ το θέμα , απλός πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους δίνω!!
Το ότι γίνεται γίνεται αλλά υπάρχει και αυτό κάπου εκεί χωμένο.
BIG BIG WARNING

* K2-mod requires soldering which definitely BREAKS YOUR WARRANTY!
* Soldering may damage your box very easily, so you are doing it at YOUR OWN RISK!

Κι ενώ από κολλήσεις τα πάω τέλεια θα ήθελα να αποφύγω να χαλάσω την εγγύηση όταν μου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψω αλλιώς. Αν είχε το ανταπτοράκι ήδη στην πλακέτα από την μάνα του θα άλλαζε το πράγμα. Επειδή όμως πρέπει να το κολλήσω εγώ σημαίνει πως αυτόματα βγάζω τον Kathrein εκτός εγγύησης πράγμα που θα ήθελα να το αποφύγω.

Παιδιά συμφωνώ με τις τοποθετήσεις σας. Δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία και η εγγύηση πάει περίπατο.
Χρησιμοποιώ εξωτερικό usb δίσκο της WD (MyBook 500 GB). Βρίσκεται σε θέση standby όσο δεν χρησιμοποιείται και απενεργοποιείται μαζί με τον δέκτη. Δεν ασχολείσαι ποτέ μαζί του.
Τώρα για χρήση Barry Allen συνιστώ usb stick. Είναι πολύ φθηνό και δεν χρειάζεται να λειτουργεί συνέχεια ο σκληρός για να τρέχει το image.

file alex pia ekdosi tou mybook eheis giati prosfata agorasa ton nanoxx 9500hd kai thello na paro enan exoteriko skliro omos thello na klini kai na anigi me ton dekti

κάνοντας ενα grep τη λέξη "sat" στο linux πριν λίγο, για άσχετο λόγο, ανακάλυψα οτι το directory /mnt υπάρχει ενα subdirectory ονόματι...
/intern-sata
μαζί φυσικά υπήρχε κι ένα directory ονόματι
/extern-usb

...

Απάντηση: Re: Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

κάνοντας ενα grep τη λέξη "sat" στο linux πριν λίγο, για άσχετο λόγο, ανακάλυψα οτι το directory /mnt υπάρχει ενα subdirectory ονόματι...
/intern-sata
μαζί φυσικά υπήρχε κι ένα directory ονόματι
/extern-usb

...

Άϊντε μπρέ, με το καλό να φορτώσεις και Slackware

EDIT: Γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ, μπερδέυτηκα και νόμισα ότι ο διαχειριστής έκανε το grep

Πάντως εγώ παρήγγειλα έναν 2,5" 250GB Western Digital χθές βράδυ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303892. Σε συνδυασμό με ένα external case για 2,5" που είχα πάρει στο παρελθόν και τελικά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ είμαι jet και για τώρα που θέλω να τον βάλω εξωτερικά και για το μέλλον αν θελήσω να τον χώσω μέσα στο κουτί. Τον Kathrein βέβαια δεν τον έχω παραλλάβει ακόμη αλλά ας είμαι έτοιμος :flipout: για όταν με το καλό έρθει (λες και θα πλακωθώ να γράφω και καλά).

Γιώργο, επειδή έτυχε να δοκιμάσω εχθές εναν WD myBook 250GB, με "μόλις" 15 GB ελέυθερα, δούλεψε κανονικότατα! Έκανε εγγραφή, δημιουργώντας μέσα στο δίσκο ενα folder "kathrein" και εκει μέσα έγραψε το video.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, είναι πως μπορώ αυτό το αρχείο να το μετατρέψω σε mpeg (είτε mpeg2 είτε mpeg4). Γιατί απ'ότι είδα το extension του αρχείου ήταν κάποιο άσχετο...

ευηαριστω πολυ φιλε spyridy γιατι θελεις να μετατρεψεις σε mpeg (είτε mpeg2 είτε mpeg4). Δεν μπορεισ να το δεις μεσω του δεκτη στην TV?

Απάντηση: Re: Εσωτερικός δίσκος στον Kathrein;

παρακαλώ ηθελα να μαθω ο εξωτερικος σκληρος πρεπει να ειναι κενος?
Πράγματι ο δίσκος δεν χρειάζεται να είναι κενός. Αρκεί να είναι φορμαρισμένoς σε FAT 32.
O δικός μου WD 500 GB έχει διάφορα πράγματα (που αγνοεί ο Kathrein) και ο δέκτης διαβάζει και γράφει μόνο στον δικό του φάκελο.