Εσπασε η οθονη!

krokodilos

Established Member
26 February 2008
193
Μια πτώση χρειάστηκε και η οθόνη έκανε πολύ άσχημα σπασιματα. Εχει γίνει πολλά κομμάτια τα οποία όμως παραμένουν πάνω στο τηλέφωνο. Δουλεύει κανονικά το touch παραταύτα.
Ερώτησης που το στέλνω για να το φτιάξουν; Απότι ξέρω δεν έχει εγγύηση σε τέτοια πράγματα το iphone. Το έχω μόλις 5 μήνες και είναι το 3gs 32g.
Ρώτησα στον Γερμανό και μου είπαν για αντικατάσταση οθόνης θέλουν 215 ευρώ και μου φάνηκε τεράστιο το ποσό αφού ολόκληρο το κηνητο το πήρα 670.
Καμια ιδέα;

Re: Απάντηση: Εσπασε η οθονη!

Κι εγώ δεν περίμενα να πάθει τέτοια ζημιά απο μια πτώση και μάλιστα απο χαμηλό ύψος αλλά έγινε χάλια η οθόνη. Και μάλιστα του φοράω και μια πλαστική θηκούλα , που απότι φένεται δεν έκανε απολύτως τίποτα με τους κραδασμούς.

Εφόσον δουλεύει το τηλέφωνο έχει ζημιά μόνο η touch οθόνη.

Αν πιάνουν τα χέρια σου ή έχεις κανά φίλο τεχνικό με ένα τέτοιο καθάρισες:
http://cgi.ebay.com/iPhone-3G-Touch...er_MP3_Player_Accessories?hash=item1e5a299770

Δεν ξέρω αν μπορώ να το δοκιμάσω να το κάνω εγώ , πάντως 14 δολάρια μου φένονται υπερβολικά λίγα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εσπασε η οθονη!

Κι εγώ δεν περίμενα να πάθει τέτοια ζημιά απο μια πτώση και μάλιστα απο χαμηλό ύψος αλλά έγινε χάλια η οθόνη. Και μάλιστα του φοράω και μια πλαστική θηκούλα , που απότι φένεται δεν έκανε απολύτως τίποτα με τους κραδασμούς.

Δεν ξέρω αν μπορώ να το δοκιμάσω να το κάνω εγώ , πάντως 14 δολάρια μου φένονται υπερβολικά λίγα.

Κι όμως, κι εμένα μου φαίνονταν απίστευτο, μέχρι που φίλος σε Samsung Omnia παρήγγειλε το ίδιο σκηνικό και έπαιξε τζάμι σαν καινούργιο!

Αν δεν πιάνουν όμως τα χέρια σου μην το δοκιμάσεις, γιατί έχει ψιλοδουλειά.

Υ.Γ. Αν ξέραμε ώρες-ώρες αυτά που ακριβοπληρώνουμε σε διαφορα είδη στην ζωή μας, πόσο είναι η πραγματική τους αξία, θα γινόταν 3ος παγκόσμιος πόλεμος....

Έχω αλλάξει 3 οθόνες σε iPhone και 2 φορές το touch panel.
Από εδώ (http://www.directfix.com/) ψωνίζω συνήθως. Κάπου εκεί μέσα έχει και video με οδηγίες για να την αλλάξεις.

Επειδή μετά απο πτώση η οθόνη είναι λευκή και ανα διαστήματα βγάζει λευκές κάθετες γραμμές,τί προτείνεται να αγοράσω,την οθόνη σκέτη ή την οθόνη μαζί με την αφής?Το ένα απο το άλλο έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή και θα ήθελα να εξοικονομήσω τα χρήματα.Κανείς άλλος με το ίδιο πρόβλημα να μου πεί τί του άλλαξαν?Κυλόντας το δάχτυλο στο σημείο που υπάρχει η μπάρα που ξεκλειδώνει το τηλέφωνο στην οθόνη αφής,ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος ξεκλειδώματος, άρα υποθέτω οτι η αφής δουλέυει κανονικά.

Υπαρχει και στην Ελλαδα μαγαζι που σου αντικαθιστα τη οθονη.
Ειναι πολυ ευγενικοι και γρηγοροι.
Εστειλα συναδελφο απο τη δουλεια και την εξυπηρετησαν την ιδια μερα!
Σχετικα οικονομικοι, και μπορουν να ερθουν να παρουν το τηλ. στο χωρο σου!

http://www.pcexpress.gr/

Να συμπληρώσω και γω ύστερα από τόσους μήνες που πέρασαν τι έπραξα.

Το τηλέφωνο στάλθηκε σε γνωστό κατάστημα του Πειραιά που ειδικεύεται στις επισκευές iphone και αντικαταστάθηκε το ίδιο απόγευμα η οθόνη.

Παρόλα αυτά, πρώτον η οθόνη πλέον δεν μου δίνει την ίδια αίσθηση όπως πριν και "λερώνει" πολύ εύκολα, μάλλον πρόκειται για κακή απομίμιση και δεύτερον έκτοτε η ευαισθησία του home button έκανε φτερά αφού έγινε πολύ σκληρό και μάλιστα αρκετές φορές δεν ανταποκρίνεται καθόλου, πράγμα αρκετά εκνευριστικό.
Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν έτυχε ή φταίει η αλλαγή της οθόνης αφού δεν γνωρίζω αν η τελευταία επηρεάζει καθόλου το home button.

Κάποιος που έχει αλλάξει οθόνη μπορεί να μου πεί πως μετά την αφαίρεση των βιδών, προσπαθώ με το ειδικό ανοιχτήρι να το ανοίξω στα δύο.Δεν ανοίγει μεΤιποτα.Το ανοιχτήρι το βάζω απο την πλευρά του κεντρικού κουμπιού,και ενώ στο βίντεο λέει να το βάλω μετά το μεταλλικο πλαίσιο αυτό δεν χωράει.Τι κάνω?

πάρε μια βεντούζα και βεντούζωσε το τζάμι από πάνω, λίγο πάνω από το home button. Τράβα προς τα έξω με φορά ώστε να σηκωθεί μόνο το κάτω μέρος της οθόνης. Δουλεύει απείρως καλύτερα από το ανοιχτήρι και δεν κινδυνεύεις να κάνεις και ζημιά.

Απάντηση: Re: Εσπασε η οθονη!

Υπαρχει και στην Ελλαδα μαγαζι που σου αντικαθιστα τη οθονη.
Ειναι πολυ ευγενικοι και γρηγοροι.
Εστειλα συναδελφο απο τη δουλεια και την εξυπηρετησαν την ιδια μερα!
Σχετικα οικονομικοι, και μπορουν να ερθουν να παρουν το τηλ. στο χωρο σου!

http://www.pcexpress.gr/

Καλημέρα!!
πριν από λίγες μέρες έσπασε η οθόνη του 3GS της γυναίκας μου και χωρίς να ξέρω το έδωσα σε αυτό το κατάστημα εμπιστεύομενος το μήνυμα του Γιάννη...
Παίδες οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και μου έκαναν τρομερή δουλειά!!!...μπράβο τους!!!...και αποφάσισα να ποστάρω γιατί-σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε-σπανίζουν οι σωστοί επαγγελματίες και πρέπει να τους προβάλλουμε όταν τους βρίσκουμε!!!...αυτά...

Last edited:
Όντως..καλό είναι να λέμε και καμιά καλή κουβέντα. Έχω βαρεθεί να διαβάζω στα forum μόνο γκρίνιες

Δημήτρη εμένα είχε πάθει μεγάλη ζημιά...εκτός από την οθόνη έπρεπε να αλλαχτούν και άλλα εξαρτήματα...για να μη τα πολυλογώ με original οθόνη+τα άλλα προβλήματα-ανταλλακτικά θα στοίχιζε 140 ευρώ...αν έβαζα μη αυθεντική οθόνη+τα υπόλοιπα 110 ευρώ...να σημειώσω ότι courier πήρε και έφερε από το σπίτι μου το iPhone χωρίς χρέωση...ιδιαίτερα σημαντικό για μένα που μένω βόρεια προάστεια και το κατάστημα είναι άνω Γλυφάδα...από τη μια άκρη στην άλλη δηλαδή...

Για θεσσαλονικη ποιο ειναι το πιο οικονομικο μαγαζι για αλλαγη σπασμενης οθονης;