ESS9018K2M

Το 627 δεν είναι αυστηρά audio-oriented τελεστικός, αφού έχει τεράστιο εύρος ζώνης που το κάνει κατάλληλο για εφορμογές precision instrumentation και όπου χρειάζεται υψηλότατο slew rate.

Χρειάζεται ειδική προσοχή στην κυκλωματική υλοποίηση (π.χ. τροφοδοσία) ενώ δε προσφέρεται για opamp rolling...

Ναι,150 ευρώ το ζεύγος,με τα χίλια προβλήματα των προηγούμενων τεσσάρων γενεών.
(Προφανώς γιατί universal opamp δεν υφίσταται. )
Μπαα...

Τέλος τα έξοδα για opamps (είμαι ήδη στο τριψηφιο) και βασικά τέλος τα έξοδα για την κατασκευή αυτή.

Καιρός να τα ξοδέψουμε σε τίποτα καινούριο

Με όλα αυτά τα opamps που έχω διαθέσιμα, το μόνο που έχω καταφέρει είναι να μπερδευτώ. Μερικά posts πιο πάνω λέω ότι το 823 παίζει καλύτερα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ακούω πάλι με τα 627. Τη μια μέρα τα ακούω όλα τέλεια, τη δεύτερη δε μου αρέσει τίποτα και γενικά πολλή εντροπία για το τίποτα :D

Τα burson τα σκέφτηκα εννοείται, αλλά έκανα πίσω γιατί φοβήθηκα ότι μπαίνω σε έναν φαύλο κύκλο με τελικό κόστος για opamps και αναλογικά στάδια εν γένει όσο ένα dac.

Το σώφρον είναι να καθήσω στ' αυγά μου, να καταλάβω κατ' αρχάς ηχητικά τι έχω στα χέρια μου, να κάνω καμια δοκιμή στο χώρο μου με κάποιο αξιοσέβαστο εμπορικό dac ανάλογου κόστους ώστε να καταλάβω που βαδίζω και μετά να κάνω το οποιοδήποτε βήμα.

Αν βάλω κάτω το τι θα μπορούσα να κάνω αυτή τη στιγμή πάνω στη συσκευή μου, δηλαδή επιπλέον τροφοδοσίες και i/v, το συνολικό κόστος πιθανότατα θα ξεπεράσει πχ αυτό του Aune S16 και το αποτέλεσμα θα είναι πέρα για πέρα αμφίβολο.

Βάλε στην εξίσωση ότι δεν πιάνουν και τα χέρια μου και ακόμα και μια απλή δοκιμή για μένα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και κυρίως χωσιματική σε τρίτους.

Γενικά, ένα πρόχειρο συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι βάσει του προφίλ μου θα έπρεπε να έχω κινηθεί σε μια εμπορικη λύση. Μπορεί βέβαια και όλα αυτα να είναι η ξενέρα της Τρίτης και αύριο να παραγγείλω δυο-τρια LDO και καμια 10ρια opamps ακόμα :D

Τα 627 κρύα δεν παίζουν.
Δοκιμασε να το αφησεις αναμμένο μια ολοκληρη μέρα, άκου το μετά και πες μας.
Έναν προ με 627 που είχα, δεν τον έσβηνα ποτέ.

Last edited:
Καλημέρα,

το έχω κάνει και αυτό από περιέργεια και δεν έβγαλα κάποιο ιδιαίτερο συμπέρασμα.

Βέβαια αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε απλά δε μου κάνουν τα συγκεκριμένα καθώς δεν αφήνω ποτέ συσκευές ανοιχτές όταν δεν τις χρησιμοποιώ.

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Τα 627 κρύα δεν παίζουν.
Δοκιμασε να το αφησεις αναμμένο μια ολοκληρη μέρα, άκου το μετά και πες μας.
Έναν προ με 627 που είχα, δεν τον έσβηνα ποτέ.

Το όλη μέρα ή και μέρες, εδώ που τα λέμε , είναι και λίγο υπερβολή γενικά, μιας και η θερμοκρασία λειτουργίας επιτυγχάνεται στη πρώτη ώρα. Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και υπάρχει η τάση το κύκλωμα να ανεβάζει θερμοκρασία αναλόγως του χρόνου σε μια δυο μέρες θα έχει πάρει φωτιά.

Έναν θηρίο προ με 627 (σχέδιο ΜΤΖ audio) τον είχα 12 χρόνια αναμμένο (λειτουργία στα 15 V)!

Τελικά άκουσα κάτι καλύτερο και τον έσβησα (μόνιμα)... :)

Μέχρι που κατάργησα οριστικά τον προ.

Χθες εβαλα τα TPS πανω στο DAC ESS9018K2M ,καλα αυτα δεν κουνιουνται ρουπι 3,307 αρχιζει 3,306 σβηνει και το αλλο 3,321 αρχιζει και σβηνει 3,320 ,μετα απο δυο ωρες λειτουργιας , διχως καμια θερμοκρασια ,παρα πολυ καλα και στις μετρησεις τους ,σαν τα shunt .To λοιπον χωρισα το ρολοι και την DVCC εβαλα τα reflector σε AVCR AVCL, power up , και το συστημα εγινε more analytic ,oχι more 3D stage , γιατι και διαχωρισμο και βαθος οργανων ειχε πολυ καλο, αλλα τωρα σε πολυ υψηλες εντασεις δεν σε κουραζει καθολου ,επισης σαν να ζωντανεψε και το δευτερο ηχειο , πρωτες εντυπωσεις σε σχεση με πριν.... ειδωμεν .

Σταθερότατα και εάν μάλιστα σχεδιάσεις την πλακέτα σου έτσι ώστε να είναι και με το σωστό layout που απαιτεί ο σχεδιαστής τότε το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο σταθερότατο, αλλά και υπέροχο σε θέματα θορύβου.

Αναφερεσαι σε layout Psu or dac-clock ?
Παντως μετα το πρωτο στησιμο θα προσπαθησω να μειωσω τις αποστασεις PSU-αναμονες τροφοδοσιας τωρα ειναι 6-8 εκατοστα θα τα παω με αεροπλανικο τροπο στα 4cm...:flipout:

Αναφέρομαι σε layout του τοπικού ρεγκιουλέιτορ.
Κυκλοφορούν αρκετά TPS για παράδειγμα στην αγορά, ως diy λύσεις. Ελάχιστες από αυτές ακολουθούν το απαραίτητο layout του κατασκευαστή.
Για να πάρεις τα μέγιστα και κυρίως αυτόν τον ε λ ά χ ι σ τ ο θόρυβο που δίνουν απαιτείται να ακολουθήσεις συγκεκριμένη σχεδίαση.

Κάτι τέτοιο έχουμε προσπαθήσει στο νήμα με το WM8805 ενσωματώνοντας 3 LT3042 ακολουθώντας όσο γινόταν πιο πιστά το απαραίτητο layout που απαιτείται.
Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι κρατάς το μοτίβο και το περιστρέφεις αναλόγως έτσι ώστε να μικρύνεις τη διαδρομή εξόδου όσο μπορείς πιο πολύ και να το πλησιάσεις κοντά προς τον καταναλωτή.

Τελευταία κάνοντας πειραματισμούς με το TPS7A4700 (η γνωστή πλακέτα του maverick στο diyaudio), δίνοντας τροφοδοσία στο 9023...αφαιρώντας ένα άλλο τοπικό ρεγκ της Texas πάλι (σειρά LDO)...σημειώθηκε σημαντική αφαίρεση στο "γρέζι" του ήχου, κάνοντας πιο "ήσυχο" το μουσικό δρώμενο.

Toυ mravlca θελεις να πεις του Σλοβενου δεν αγοραζω απο Σλοβενους δεν τους παω δεν μου αρεσει το στυλακι τους βλεπε και Lazy cat ....
Τα δινει και 28 ευρω με μεταφορικα με 3300 uf επανω ιδια τοπολογια ειναι και του xoγκολεζου με 5600/25 Panasonic Fm series..
Λεει 21 ευρω στο τελος βαζει paypal fee και μεταφορικα =28 ευρω

Attachments

• 20141211_075121 (1).jpg
    20141211_075121 (1).jpg
    125 KB · Views: 150
  • dsc_0537.jpg
    dsc_0537.jpg
    137.6 KB · Views: 149
Last edited:
Σωστά mravica είναι το σωστό (Σλοβένος), είχα πάρει από αυτόν παλιότερα μερικά TPS για τις δοκιμές μου, μέσω diyaudio όχι ebay...ήταν αλλιώς οι τιμές αρχικά.

O σχεδιασμός του diyinhk που έχεις παραθέσει, είναι αρκετά καλός με τα απαιτούμενα plane που χρειάζονται...αλλά έχει κάνει μία εξυπνάδα να διαμορφώνει την πλακέτα του μόνο σε 3,3/5V εξόδου, ενώ το tps περιλαμβάνει ένα πλήθος επιλογών εξόδου (τα έχει σε ελεύθερα πιν αλλά καλυμένα). Επίσης δεν έχει μονά, για κάποιο λόγο τα δίνει μόνο διπλά.

Άντε να το πετάξεις και αυτό σαν το άλλο, να κάνεις τους ουρανούς hi-end-άδικους!
Ωραία φάση ο Τηλέμαχος!