ESS9018K2M

Αν αυτή ηταν μια προστατευτική διοδος και τωρα απουσιάζει καταλαβαίνεις οτι την επόμενη φορα που θα επαναληφθεί το αίτιο του συμβάντος θα καεί κατι πιο πάνω στην αλυσίδα, πιο κρίσιμο. Καλύτερα να περιμένεις μεχρι να μπει μια νεα δίοδος εκει για να εισαι ασφαλής.

Ξεκόλλησα το καμμένο στοιχείο και το dac παίζει κανονικότατα.

Δεν πρόκειται να μείνει αυτό το xmos στην τελική έκδοση σε καμία περίπτωση αλλά τουλάχιστον δεν κάηκε κιόλας. Επόμενο βήμα έιναι οι μετρήσεις που λέει ο Δημήτρης και ένα mail στον κινέζο να μου πει για το στοιχείο αυτό.

Καλό το ότι ήταν όντως αυτό, επίσης καλό το ότι στην χειρότερη περίπτωση (ακόμα και αν γίνει η στραβή που λέει ο Dr Pan K) το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να πάρεις στο χέρι το isolated κομμάτι του xmos. Θα εξακολουθήσει να παίζει (με κάποιες μικρές αλλαγές), αλλά χωρίς isolation.

Πάντως αν αλλάξεις το εξάρτημα και όλα παίζουν σωστά, δεν βλέπω λόγο να μην το κρατήσεις για την τελική έκδοση. Καλό θα είναι βέβαια να ρίξουμε μια ματιά και στις κυματομορφές στον παλμογράφο για καλό και για κακό.

Αν θέλεις βοήθεια να κολλήσεις το καινούργιο SMD στοιχείο, ρίξε σύρμα..

Για την ώρα αποσύνδεσε την πλακέτα με τα LEDs για καλό και για κακό και παίξε κανονικά.

Έχει ήδη αποσυνδεθεί και μπει στην ντουλάπα περιμένοντας ένα καινούριο xmos. Το "καμμένο" θα επισκευασθεί αν γίνεται και θα χρησιμοποιηθεί σε άλλο project.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

@dimdim Η πλακέτα με τα leds, δεν πρόκειται να ξαναμπει ποτέ :D

Πάντως το κάψιμο εκεί που έγινε κατά πάσα πιθανότητα δεν επηρέασε τίποτα "χρήσιμο", οπότε μην θεωρείς την πλακέτα "παρμένη".. δεν τρέχει τίποτα.

Παρήγγειλες ίδια πλακέτα XMOS ή κάποια άλλη; Γιατί αν παρήγγειλες άλλη θα ήταν καλή φάση να του βάλεις πάνω και ένα arduino με μια οθονίτσα κτλ κτλ.. Άλλη χάρη..

Δημήτρη πήρα την ίδια (με άλλο firmware) γιατί σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να πάρω τουλάχιστον ακόμα ένα τροφοδοτικό, έναν μετασχηματιστή κλπ κλπ.

To καλό είναι ότι με το διαφορετικό firmware, θεωρητικά πλέον υποστηρίζει arduino.

Υ.Γ. Σε κάθε κατασκευή μου (2/2) μέχρι τώρα έχω 70 ευρώ κερατιάτικα. Το ονομάζω από σήμερα έκτακτο φόρο DIY :2thumb22sup:

Kάτι που ξέχασα να σημειώσω αναφορικά με το I2s. Ο diyinhk λέει στη σελίδα του ότι το dac είναι συμβατό με rpi και i2s σύνδεση.

Αγόρασα λοιπόν ένα κιτ με δοκιμαστικά καλώδια για Arduino και έκανα πολλές δοκιμές και με rpi b και b+. Τσέκαρα τις συνδέσεις μου 10 φορές, δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς drivers και το dac αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Απ' όσο διαβάζω στο νετ, δεν έχει καταφέρει και κανένας άλλος να το κάνει να δουλέψει, οπότε προς το παρόν όποιος το θέλει για i2s project ας μην προχωρήσει στην αγορά του.

Yπαρχει και αυτη η λυση αρκετα δοκιμασμενη.

τις πλακετες τις δινει free for diy only σε Spint layout 5-6.0

Με PCM1794 δεν είναι αυτές; Μάλλον είναι για άλλο νήμα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη πήρα την ίδια (με άλλο firmware) γιατί σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να πάρω τουλάχιστον ακόμα ένα τροφοδοτικό, έναν μετασχηματιστή κλπ κλπ.

Γιατί αυτό; Σε έχασα..

To καλό είναι ότι με το διαφορετικό firmware, θεωρητικά πλέον υποστηρίζει arduino.

:firstprize:

Υ.Γ. Σε κάθε κατασκευή μου (2/2) μέχρι τώρα έχω 70 ευρώ κερατιάτικα. Το ονομάζω από σήμερα έκτακτο φόρο DIY :2thumb22sup:

Το γνωστό "άμα δεν κάψεις, δεν μαθαίνεις" :p

Kάτι που ξέχασα να σημειώσω αναφορικά με το I2s. Ο diyinhk λέει στη σελίδα του ότι το dac είναι συμβατό με rpi και i2s σύνδεση.

Αγόρασα λοιπόν ένα κιτ με δοκιμαστικά καλώδια για Arduino και έκανα πολλές δοκιμές και με rpi b και b+. Τσέκαρα τις συνδέσεις μου 10 φορές, δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς drivers και το dac αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Απ' όσο διαβάζω στο νετ, δεν έχει καταφέρει και κανένας άλλος να το κάνει να δουλέψει, οπότε προς το παρόν όποιος το θέλει για i2s project ας μην προχωρήσει στην αγορά του.

Περίεργο αυτό.. μήπως έχει να κάνει με τον έλεγχο μέσω του xmos που κάνει κανονικά ο diyinhk?

Δηλαδή αν το ελέγξεις τελικά μέσω Arduino, μήπως παίξει κανονικά;

Nαι για 1794 απλα ενημερωση θελω να δωσω .Αν θελεις το αφηνεις.

Δεν είναι στο χέρι μου αυτό, δεν είμαι mod εδώ. :smile:

Πάντως εναλλακτικές υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρες.. χαμός γίνεται..

Το θέμα είναι το καλύτερο δυνατό vfm.

Γιατί αυτό; Σε έχασα..

To xmos που πουλάει μαζί με το kit, δεν έχει το ίδιο firmware που φοράει αυτό που πουλάει σκέτο.

Για το xmos του kit, αναφέρει το εξής:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...tml#/dac_option-isolated_xmos_dac_and_led_pcb

ES9018K2M XMOS DSD DXD 384kHz USB DAC with Bit-perfect volume control

Αυτό το bit perfect volume control που λέει παραπάνω, σύμφωνα με τον hifiduino, "τρώει" την I2c που απαιτείται για τη χρήση arduino.

Το xmos που πουλάει σκέτο:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...i2sdsd-pcb-with-ultralow-noise-regulator.html

Δεν κάνει καμιά αναφορά στο bit perfect volume control και υποτιθεται ότι έχει "καθαρότερο firmware" το οποίο είναι συμβατό με παιχνίδια με arduino/hifiduino.

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

To xmos που πουλάει μαζί με το kit, δεν έχει το ίδιο firmware που φοράει αυτό που πουλάει σκέτο.

Για το xmos του kit, αναφέρει το εξής:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...tml#/dac_option-isolated_xmos_dac_and_led_pcb

ES9018K2M XMOS DSD DXD 384kHz USB DAC with Bit-perfect volume control

Αυτό το bit perfect volume control που λέει παραπάνω, σύμφωνα με τον hifiduino, "τρώει" την I2c που απαιτείται για τη χρήση arduino.

Το xmos που πουλάει σκέτο:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...i2sdsd-pcb-with-ultralow-noise-regulator.html

Δεν κάνει καμιά αναφορά στο bit perfect volume control και υποτιθεται ότι έχει "καθαρότερο firmware" το οποίο είναι συμβατό με παιχνίδια με arduino/hifiduino.

Βρε παιδιά,επειδή δεν έχω ασχοληθεί και σας χάνω.
Το arduino επάνω στο dac μπαίνει ή επάνω στο usb;
Είχα την εντύπωση πως μπαίνει στο πρώτο μέχρι τώρα.

Το "σε έχασα" αναφερόταν στο επιπλέον τροφοδοτικό που θα έπρεπε να πάρεις..

To wave i/o πχ που κοιτούσα θέλει 5V εξωτερική. Bέβαια θα μπορούσα να αφήσω και την τροφοδοσία να γίνεται από το USB port, αλλά με τα παπαρδέλια (rpi κλπ) που χρησιμοποιώ για μουσική δε νιώθω και μεγάλη σιγουριά για το πως τροφοδοτούν από το usb τους.

Έχω την εντύπωση ότι συνδέεται στο DAC, αλλά στην περίπτωση που αναφέρω παραπάνω, η "πόρτα" στην οποία συνδέεται χρησιμοποιείται από το xmos για να λειτουργήσει το περιβόητο software volume control.

Re: Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Κάποια dac έχουν και i2c (oxi s)

Είναι control interface για να ελέγχεις εσωτερικούς παραμέτρους του dac.

Μέσω i2c διαβάζουμε παραμέτρους και πειράζουμε επιλογές. Λ.χ. από την μια διαβάζεις το τι σήμα δεχεται το dac , από την άλλη επιλέγεις διαφορετικά φίλτρα.

Το arduino, με λίγες γραμμές κώδικα, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω i2c και να διαβάσει και να γράψει τις σχετικές παραμέτρους.
Και ταυτόχρονα εάν θες βάζεις και μια οθόνη την οποία ελέγχει το arduino για να σου τα εμφανίζει, να έχεις μενού επιλογών K.o.k.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Κάποια dac έχουν και i2c (oxi s)

Είναι control interface για να ελέγχεις εσωτερικούς παραμέτρους του dac.

Μέσω i2c διαβάζουμε παραμέτρους και πειράζουμε επιλογές. Λ.χ. από την μια διαβάζεις το τι σήμα δεχεται το dac , από την άλλη επιλέγεις διαφορετικά φίλτρα.

Το arduino, με λίγες γραμμές κώδικα, μπορεί να επικοινωνήσει μέσω i2c και να διαβάσει και να γράψει τις σχετικές παραμέτρους.
Και ταυτόχρονα εάν θες βάζεις και μια οθόνη την οποία ελέγχει το arduino για να σου τα εμφανίζει, να έχεις μενού επιλογών K.o.k.

Τάσο ευχαριστώ,αυτά τα ξέρω.
Γι' αυτό και ρώτησα τι ρόλο παίζει το USB interface σε αυτό.
Το όλο θέμα με το συγκεκριμένο δηλαδή,είναι πως αφήνει ελεύθερες τις θέσεις που καταλάμβανε το προηγούμενο για να δείχνει την δειγματοληψία προφανώς.

:a0210:

Last edited:
Δημήτρη, πότε περιμένεις το διακριτό dac?

Άγνωστο.. δεν υπάρχει ETA ούτε καν για την πρώτη παρτίδα των πλακετών. Εγώ είμαι (μάλλον..) στη δεύτερη.

To wave i/o πχ που κοιτούσα θέλει 5V εξωτερική. Bέβαια θα μπορούσα να αφήσω και την τροφοδοσία να γίνεται από το USB port, αλλά με τα παπαρδέλια (rpi κλπ) που χρησιμοποιώ για μουσική δε νιώθω και μεγάλη σιγουριά για το πως τροφοδοτούν από το usb τους.

Εν έτη 2014 δεν θεωρώ το Wave I/O καλή αγορά. Ξεπερασμένο τεχνικά και με σχετικά πολύ jitter.

Το ίδιο θέμα τροφοδοσίας βέβαια υπάρχει όποια πλακέτα και να βάλεις.

Το ίδιο θέμα τροφοδοσίας βέβαια υπάρχει όποια πλακέτα και να βάλεις.

Tότε κάτι έχω καταλάβει λάθος. Στο xmos που έχω αυτη τη στιγμή, φτάνει μια τροφοδοσία 3.3V από το DAC. Αυτό δεν τροφοδοτεί μέρος της πλακέτας;;

O wave i/o απ την άλλη λέει το εξής:

it’s powered from USB port or using 5Vdc external PSU

Kάπου το χάνω.

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Tότε κάτι έχω καταλάβει λάθος. Στο xmos που έχω αυτη τη στιγμή, φτάνει μια τροφοδοσία 3.3V από το DAC. Αυτό δεν τροφοδοτεί μέρος της πλακέτας;;

O wave i/o απ την άλλη λέει το εξής:

Kάπου το χάνω.

Αν είναι isolated,χρειάζεται δύο τροφοδοσίες...