ESS9018K2M

Tότε κάτι έχω καταλάβει λάθος. Στο xmos που έχω αυτη τη στιγμή, φτάνει μια τροφοδοσία 3.3V από το DAC. Αυτό δεν τροφοδοτεί μέρος της πλακέτας;;

Μόνο το isolated μέρος της πλακέτας, όχι το XMOS και τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Αυτά τροφοδοτούνται από την USB.

O wave i/o απ την άλλη λέει το εξής:

Kάπου το χάνω.

Μάλλον ξέχασε να αναφέρει την ανάγκη για δεύτερη τροφοδοσία, όταν χρησιμοποιείται το isolator του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Τάσο ευχαριστώ,αυτά τα ξέρω.
Γι' αυτό και ρώτησα τι ρόλο παίζει το USB interface σε αυτό.
Το όλο θέμα με το συγκεκριμένο δηλαδή,είναι πως αφήνει ελεύθερες τις θέσεις που καταλάμβανε το προηγούμενο για να δείχνει την δειγματοληψία προφανώς.

:a0210:

Γενικά , όλα γίνονται
Μπορείς να κόψεις τις υπάρχουσες γραμμές στην πλακέτα και να προσπαθήσεις να βάλεις το δικό σου ελεγκτή εκεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Γενικά , όλα γίνονται
Μπορείς να κόψεις τις υπάρχουσες γραμμές στην πλακέτα και να προσπαθήσεις να βάλεις το δικό σου ελεγκτή εκεί.

Νομίζω πως το anamero τις έχει έτοιμες στην δική μου revision (F0-F3 pins),μόνο για την δειγματοληψία.
Κάποια στιγμή θα ασχοληθώ,δεν έχω δει πάντως να του το φοράνε αυτόνομο ως τώρα.

Όταν κάνεις μετρήσεις με ADC χαμηλότερων προδιαγραφών, οι μετρήσεις είναι βασικά το όριο του ADC.

Εδώ μετρά με μια ESI Jui@ με 114dB στο ADC!

Δυστυχώς για να μετρήσεις τα ESS9018/ESS9018K2M με αξιοπιστία θέλεις μηχάνημα πολλών χιλιάδων ευρώ για το πετύχεις!

Οι μετρήσεις αυτές έχουν νόημα μόνο ως "έλεγχο καλής λειτουργίας του DAC" και όχι ως πραγματική μέτρηση των ορίων του DAC.

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω καν ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Περισσότερο έβαλα τα λινκς για σχολιασμό από άτομα σαν κι εσένα!

Αυτό το dac θα μου βγει απ τη μύτη.

Βρήκα προχτές έναν οδηγό για i2s. Στην προσπάθεια να το δοκιμάσω δεν έβγαλε ήχο ποτέ. Όταν επανέφερα το xmos δεν άκουσα ήχο ποτέ ξανά.

Το xmos είναι το προβληματικό βέβαια (αύριο παραλαμβάνω το καινούριο) , αλλά τόσες μέρες έπαιζε μια χαρά. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια κόλληση έχει φύγει με το βάλε βγάλε της καλωδιοταινιας και ότι αύριο που θα ασχοληθώ ξανά θα το επαναφέρω.

Πάνω στη μεγάλη μου απογοήτευση, έβαλα ξανά το 4399 μου για να ακούσω μουσική για πρώτη φορά από την αγορά του k2m. Η διαφορά ήταν τεράστια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το k2m είναι πολύ καλύτερο ηχητικά.

Το μόνο που μένει είναι να το ξανακάνω να παίξει

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και επειδή γράφω σαν να φταίει το dac, πιθανότατα ότι έχω πάθει οφείλεται σε αμπαλοσυνη και μόνο.

Last edited:
Αυτό το dac θα μου βγει απ τη μύτη.

Βρήκα προχτές έναν οδηγό για i2s. Στην προσπάθεια να το δοκιμάσω δεν έβγαλε ήχο ποτέ. Όταν επανέφερα το xmos δεν άκουσα ήχο ποτέ ξανά.

Το xmos είναι το προβληματικό βέβαια (αύριο παραλαμβάνω το καινούριο) , αλλά τόσες μέρες έπαιζε μια χαρά. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια κόλληση έχει φύγει με το βάλε βγάλε της καλωδιοταινιας και ότι αύριο που θα ασχοληθώ ξανά θα το επαναφέρω.

OK, ξεκίνα λοιπόν να μαζεύεις εξαρτήματα και για το Arduino..

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Αν πάω να βάλω και arduino θα ανατιναξω το σπίτι μου

Υπερβολές.. το πολύ να του βάλεις φωτιά. :p

Γιατί,κακό είναι;

Σε ερώτηση στον Ozzy αν θυμάται κάτι σημαντικό που να έχει κάνει,είπε:
"Μια φορά έβαλα μια φωτιά",με περηφάνια!:flipout:

Ωραίος ο ozzy

Επιστροφή στον πονο μου τώρα.

- τα τροφοδοτικά μετράνε σωστά και οι τασεις φτάνουν στην πλακέτα.

- βάζω το beeper στο πολύμετρο και δοκιμάζω να δω αν υπάρχει συνέχεια στις κολλήσεις και υπάρχει.

- οπτικά δεν έχει καεί τίποτα στο dac

- δοκιμαζω με το παλιό usb και δεν παίρνω ήχο ενώ το Linux το βλέπει κανονικά.

- δοκιμαζω i2s και δεν ακούγεται ούτε ο θόρυβος που ακούγεται όταν δεν έχει αναγνωριστεί σωστά.

Μου μένει μόνο να επαναλάβω τις κολλήσεις και να δοκιμάσω με το νέο usb αν και νομίζω ότι έχει πάει ακλαφτο.

Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε όλο αυτό απλά με μια δοκιμή με i2s.

Last edited:
Ποιο είναι το νέο USB?

Ακόμα και λάθος συνδεσμολογία να έκανες, μόνο με τα σήματα I2S δεν μπορείς να κάνεις εύκολα ζημιά. Όπως και να τα συνδέσεις.

Αλλά ακόμα και αν έχει όντως πεθάνει, μιλάμε για 24 ζημιά.

Το νέο usb είναι το xmos που είχα βάλει να έρχεται όταν είχε πάθει ζημιά το πρώτο.

Στο dac δεν έκανα τίποτα άλλο παρά δοκιμή με i2s με τετραπλοτσεκαρισμενη συνδεσμολογια.

Ελπίζω να είναι κάτι απλό που δεν βλέπω

Το dac έχει επισήμως πεθάνει. Πήγα μια βόλτα από τον Βασίλη ο οποίος έκανε 100 δοκιμές χωρίς αποτέλεσμα.

Μένει μια δοκιμή με άλλο opamp αλλά πιθανότατα δε θα αλλάξει κάτι και μ' αυτό.

Να του το στείλει πίσω ,, εντάξει είπαμε ,, diy use ,, αλλά έχω και έγω ενα σετάκι με τα ίδια απο φίλο και το έχει παρκάρει μπάς καί ,, που δεν ,,

xmos είναι το νούμερο 3 που βλέπω και τράβαει ζόρια ..

τα τροφοδοτικά του πάντως είναι πιο ψαγμένα και όμορφα ,, ειναι εντάξει , στά υπόλοιπα τρέχει με 1000 φτιάχνει 300 βέρσιον μπάι δε μπουκ ,, και τσάτρα πάτρα .. και τα κάνει κάπως ,,,

Του στείλα και ζητάω αντικατάσταση. Για να δούμε, αν και νομίζω ότι θα με γειωσει.