ESS9018K2M

R.I.P.

Αν όντως σε γειώσει, χτύπα ένα σκέτο ολοκληρωμένο 9018K2M από το ebay και έλα από το σπίτι να το μοντάρουμε.

Περιττό να ρωτήσω κατά πόσο τσεκάρατε τους τοπικούς σταθεροποιητές, το ρολόι, αν δίνει σήμα πριν τον τελεστικό, κτλ κτλ έτσι;

Οχι ρε συ , εδω δεν πήρε μπρος default , για εντολές ειμαστε ?

τεσπα ,, οπως ξαναεγραψα το πλακετάκι ειναι γενικώς κάπως .. αρπακόλα εφαρμογή ,, αλλα με 50-60 αυρώ ,, αυτο ειναι ..

Τέλος καλό όλα καλά.

Έπειτα από ελάχιστη επικοινωνία με τον Χονγκολέζο, ένα νέο DΑC είναι καθ' όδόν για αντικατάσταση του καμμένου.

Απάντηση: Re: ESS9018K2M

Τέλος καλό όλα καλά.

Έπειτα από ελάχιστη επικοινωνία με τον Χονγκολέζο, ένα νέο DΑC είναι καθ' όδόν για αντικατάσταση του καμμένου.

Τελικά ο Χογκολέζος δεν έκανε τον Κινέζο.:flipout:
Να ναι τυχερό το δεύτερο εύχομαι!

Παρέλαβα σήμερα το opamp LME49880 το οποίο υποτίθεται ότι ταιριάζει γάντι με το συγκεκριμένο DAC. Την αγορά την έκανα από εδώ:

http://www.ebay.com/itm/190941364177?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Το προιόν αυτό το πουλάει και ο DIYINHK αλλά βρισκεται εδώ και καιρό out of stock και θέλει και μερικές έξτρα κολλήσεις πριν τοποθετηθεί:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...apter-smd-opa627-narrow-2012-new-version.html

Επίσης τη Δευτέρα παρέλαβα το παρακάτω xmos:

http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...i2sdsd-pcb-with-ultralow-noise-regulator.html

Αυτό ειναι το XMOS που πρέπει να αγοράσει κάποιος αν θέλει να χρησιμοποιήσει Arduino. Στις οδηγίες λέει:

5. Pins labeled (SDA SCL RST MUTE P8) in CN1 are reserved for used with DAC firmware customization(i.e. software control different DAC with different firmware), it should be left unconnect. CN2 Pin labelled DSDon is high when playing DSD and low when playing PCM.

Βέβαια P8 δεν υπάρχει πουθενά στην έκδοση που έχω εγώ στα χέρια μου:

Του έχω στείλει μήνυμα και δεν έχει απαντήσει ακόμα, αλλά απ ότι βλέπω έκανε ήδη τη διόρθωση στο website του (ή κοιτούσα σε λάθος προιόν, γιατί έχει και άλλο ένα που δεν είναι isolated):

5) Pins labeled (SDA SCL RST MUTE) on CN1 are reserved for used with DAC firmware customization(i.e. software control different DAC with different firmware), it should be left unconnect. CN1 Pin labelled DSDon is isolated, it is high when playing DSD and low when playing PCM.

Οπότε πρέπει να κολληθεί και το DSDON.

Σχετικά με το DSDON μου απάντησαν το εξής:

If you do not need the DSDon signal, it should be left unconnected.
The DSDon signal is high when playing DSD and low when playing PCB.

Όποτε λογικά είναι για ένδειξη και δεν χρειάζεται όπως είπες και συ.

Παρέλαβα σήμερα το νέο DAC. Το κόλλησε ο Βασίλης (δημόσια ευχαριστώ γι' αυτό) και χρησιμοποιήσαμε και το νέο XMOS (όχι δηλαδή αυτό που του είχε καεί η "ασφάλεια"). Όλα καλά μέχρι στιγμής. Ανυπομονώ να το κλείσω σε ένα κουτί και να μην ξαναασχοληθώ μαζί του!

Έκανα μια δοκιμή να αλλάξω opamp (LME49880) στο σπίτι μου, αλλά συνεχίζοντας μαλακωδώς να μην έχω πυκνωτές προστασίας DC στον ενισχυτή δεν μπορώ να το δοκιμάσω λόγω του μεγαλύτερου offset που έχει σε σχέση με το στοκ opamp. ´Οταν δεηθώ να βάλω πυκνωτές θα ξανακάνω την εν λόγω δοκιμή. Όποιος πάρει την πλακέτα αυτή ας κολλήσει τους κόκκινους πυκνωτές από κάτω καθώς είναι οριακά δίπλα ο ένας στη βάση του Opamp.

Τέλος να αναφέρω ότι κάναμε ένα Α/Β τεστ στο σπίτι του Βασίλη με το Mambo 3. Το τελευταίο ξεβράκωσε κυριολεκτικά το 9018k2m μου στο κομμάτι της σκηνικής παρουσίας και το αναφερω για να έχουν μια αναφορά όσοι το έχουν ακούσει και ενδιαφέρονται για το δικό μου. Όσον αφορά βέβαια στο σύστημά μου, το ακούω πάλι τώρα μετά από τόσες μέρες και η απόδοσή του είναι υπέροχη. Ήταν μια μεγάλη αναβάθμιση για μένα.

Tέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. Ωρα να ακούσω μουσική!

Για το dc offset, είναι αναμενόμενο αυτό που γράφεις, δεν αλλάζονται οι τελεστικοί σαν τα πουκάμισα, είναι ενεργό μέρος του κυκλώματος.

Το 9018Κ2Μ για να αποδώσει θέλει εξωτερικό στάδιο i/v της προκοπής με τις αντίστοιχες τροφοδοσίες.
Για μένα δεν υπήρχε περίπτωση αυτό το μαραφετάκι του diyinhk, να ακουγόταν καλύτερα από ένα mambo3 ή mambo2 με καλή τροφοδοσία που να χτυπιόταν!
Βέβαια, έχουν γραφεί και αντίθετες απόψεις σε αυτό το νήμα...

Ο τελεστικος που εβαλα ειναι προτεινομενος απο τον ιδιο τον DIYINHK.

Edit: Θα ορκιζόμουν ότι το έγραφε στη σελίδα του προιόντος αλλά αυτή τη στιγμή διαβάζω:

6) All dual opamp in single dip8 package IC can be used for this PCB output stage, such as OPA2134 AD8620 etc. One free opamp is included in the package and the model depends on stock.

Last edited:
Με γεια το καινούργιο εργαλείο! :D

Βασικά αυτό που ακούς αυτή τη στιγμή είναι το NE5532, μοντελάκι του σωτήριου έτους 1979. Κανόνισε να βάλεις κάτι καλύτερο και θα ακούσεις εντελώς άλλο μηχάνημα.

Αν έχεις όρεξη να σκαρώσεις κανέναν αντάπτορα, μπορώ να σου δώσω 2 x OPA134 (= OPA2134) να τα δοκιμάσεις.

Ο τελεστικος που εβαλα ειναι προτεινομενος απο τον ιδιο τον DIYINHK.

Edit: Θα ορκιζόμουν ότι το έγραφε στη σελίδα του προιόντος αλλά αυτή τη στιγμή διαβάζω:

Τελικά ποιον έχει επάνω;
Ο 2134 που σου λέει ο Δημήτρης πάντως είναι ο αγαπημένος μου.
Είναι και φτηνός,δοκίμασε τον να δεις.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που ακούω σπίτι μου με το σύστημα μου με ενθουσιάζει απόλυτα.
Σίγουρα θα κάνω τις δοκιμές μου με άλλα opamps αλλά όταν λέω ότι έχει έρθει η ώρα να ακούσω μουσική το εννοώ! Αν κινηθώ με άξονα ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα να αγοράσω θα πρέπει να πεταξω όλο μου το σύστημα.

Edit: ευχαριστώ Δημήτρη για την προσφορά. Θα κάνω μια έρευνα στο ebay και θα επιστρέψω δριμύτερος.

Edit 2: αυτό που βρίσκω στο ebay είναι το OPA2134PA. Μιλάμε για το ίδιο προϊόν; αν είναι αυτό δε θέλει καν κόλλημα σε πλακέτα, μπαίνει αμέσως στη βάση που ήδη έχω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωκράτη το 5532 φοράει τώρα.

Last edited:

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που ακούω σπίτι μου με το σύστημα μου με ενθουσιάζει απόλυτα.
Σίγουρα θα κάνω τις δοκιμές μου με άλλα opamps αλλά όταν λέω ότι έχει έρθει η ώρα να ακούσω μουσική το εννοώ! Αν κινηθώ με άξονα ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα να αγοράσω θα πρέπει να πεταξω όλο μου το σύστημα.

Edit: ευχαριστώ Δημήτρη για την προσφορά. Θα κάνω μια έρευνα στο ebay και θα επιστρέψω δριμύτερος.

Edit 2: αυτό που βρίσκω στο ebay είναι το OPA2134PA. Μιλάμε για το ίδιο προϊόν; αν είναι αυτό δε θέλει καν κόλλημα σε πλακέτα, μπαίνει αμέσως στη βάση που ήδη έχω.

Σωκράτη το 5532 φοράει τώρα.

Σωστά,δεν θέλει τίποτα,μπαίνει όπως είναι,αυτό είναι.
Τα δυο μονά όπως αυτά που λέει ο Δημήτρης θέλουν αντάπτορα.

Έχει δίκιο πάντως,το 5532 αλλαγή επειγόντως.