ESS9018K2M

Ουτε "κοντρες" υπάρχουν ουτε τιποτα.

Ειναι κοινη πρακτική στα τεχνικα φορουμ οταν καποιος υποστηρίζει κατι να παραθέτει και καποια στοιχεια, ειδικα αν αυτο που υποστηρίζει δεν ειναι "mainstream". Το εκανε ο Δημητρης λιγο πιο πριν, παρουσιάζοντας το set up των μετρήσεων του και ειναι λογικό κάποιοι να περιμένουν να το κανει και ο Βασιλης.

Αυτο που δεν ειναι σύνηθες ειναι απαντήσεις του τυπου "τετοια μετρητικά δεν τα εχετε δει ουτε ζωγραφιστά". Φάουλ για πολλούς λόγους.

Επίσης δεν ειναι κομψό να λεει κάποιος οτι εχει πτυχία αρα κάντε οτι σας λεω, εγω ξέρω και αλλα τέτοια γλαφυρά. Δεν βοηθά την κοινότητα ουτε σημαίνει αυτομάτως οτι εχει πάντα δικιο.

Ουτε "κοντρες" υπάρχουν ουτε τιποτα.

Ειναι κοινη πρακτική στα τεχνικα φορουμ οταν καποιος υποστηρίζει κατι να παραθέτει και καποια στοιχεια, ειδικα αν αυτο που υποστηρίζει δεν ειναι "mainstream".

Παναγιώτη στα πλαίσια του ότι είμαστε μια κοινότητα με ότι συνεπάγεται αυτό, έχω κινηθεί εξ' αρχής και έχω προτείνει και A/B test (ή forced choice ή ότι άλλο θέλετε) και μετρήσεις και ότιδήποτε θέλει ο οποιοσδήποτε ώστε να καταλήξουμε αν ο DIYINHK είναι σκουπίδι, μέτριος ή εξαιρετικός. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και αν διαπιστώσω ότι έκανα μια άστοχη αγορά.

Και με αφορμή ακριβώς αυτό, μου έχει προκαλέσει έκπληξη ότι αντί να δράσω εγωιστικά και να μην παραδεχθώ ότι το DAC μου έχασε σε ένα πρόχειρο A/B, έκανα το αντίθετο και έχω προκαλέσει μια αναταραχή που με λυπεί, μπλέκοντας το Βασίλη σε αυτή την ιστορία.

Να σημειώσω ότι ο Βασίλης αντί να με ωθήσει να ψωνίσω το δικό του DAC ή οτιδήποτε ανάλογο , μου πρότεινε 10 φορές να αλλάξουμε πυκνωτές και στο dac και στα τροφοδοτικά, να ψάξουμε αναλογικά στάδια και όλα αυτά χωρίς να μου ζητάει ούτε ένα ευρώ ούτε για την εργασία αλλά ούτε και για τα στοιχεία. Είχε απλά την περιέργεια του ντιούη να δει που μπορεί να φτάσει ακόμα και αυτό το απλό πλακετάκι. Ο μόνος λόγος που αρνήθηκα είναι γιατί δεν ήθελα να τον βάλω σε έναν κόπο για ένα μηχάνημα που ακόμη δεν με έχει πείσει ότι μπορεί να αντέξει στον χρόνο, με δεδομένο ότι ήδη κάηκε ένα στο 20μερο.

Last edited:
Εγώ το είχα προτείνει καιρό πριν στο Βασίλη. Να γράψει κάτι για τα μετρητικά συστήματα του ερευνητικού κέντρου στο οποίο έχει πρόσβαση , κι αυτός έχανε το χρόνο του στο να βελτιώνει το mambo το οποίο ήταν ήδη πολύ καλό. Τελικά με το V.4 που μου έφτιαξε κατόπιν ειδικής παραγγελίας, μάλλον θα αρχίζω να ψάχνω για αντικαταστάτη μετά από πάρα πολύ καιρό. Δεν εγκατέλειψα το άθλημα απλά τώρα ακούω περισσότερο μουσική ...

H κατασκευή αυτού του dac έχει τον ατέλειωτο. Μόλις προστέθηκε ακόμη ένα πρόβλημα :D

Αποφάσισα να πάρω κουτί από τον Ιταλό. Το έλαβα τη Δευτέρα αλλά λόγω του ότι έλλειπα και δεν το είχα ανοίξει, μόλις το είδα και διαπίστωσα ότι έχει στείλει λάθος πράγματα:

Όπως βλέπετε το μπροστινό και το πισω μέρος είναι από άλλο κουτί και είναι πολύ μικρότερα από αυτά που θα έπρεπε να έχω λάβει. Πάω για email στον Ιταλό και ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσω σε dispute κλπ.

Σταύρο δεν έβρισκα στις διαστάσεις που ήθελα από ebay και επίσης από πολλά κουτιά που βρίσκονται σε τέτοια eshops, αν προσθέσεις μετφορικά, ο ιταλός δε βγαίνει και πολύ μακριά.

Δες πχ ένα ανάλογο κουτί:

http://www.ebay.com/itm/FULL-alumin...96707714&tpos=unknow&ttype=price&talgo=origal

Κοστίζει 65 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά από την ευρωπαική αποθήκη και δεν το στέλνει Ελλάδα. Εμένα μου βγήκε κοντά στα 80.

Όπως και να χει, η συναλλαγή έχει γίνει μέσω paypal οπότε δεν αγχώνομαι και πολύ. Φαντάζομαι ότι θα το αντικαταστήσει άμεσα.

Επίσης οι ψύκτρες δεν έχουν σπειρώματα πάνω και κάτω για να βιδωθούν. Είναι νορμάλ αυτό;; Έτσι είναι το κουτί του Ιταλού;

Last edited:
Ωραία. Απλά το ρώτησα μπας και ήταν και αυτές προβληματικές. Οπότε μένει μόνο να παραλάβω τα σωστά μέρη και να ανάψω και μια λαμπάδα να μην πάει κάτι άλλο στραβα :smash:

H κατασκευή αυτού του dac έχει τον ατέλειωτο. Μόλις προστέθηκε ακόμη ένα πρόβλημα :D

Αποφάσισα να πάρω κουτί από τον Ιταλό. Το έλαβα τη Δευτέρα αλλά λόγω του ότι έλλειπα και δεν το είχα ανοίξει, μόλις το είδα και διαπίστωσα ότι έχει στείλει λάθος πράγματα:

Όπως βλέπετε το μπροστινό και το πισω μέρος είναι από άλλο κουτί και είναι πολύ μικρότερα από αυτά που θα έπρεπε να έχω λάβει. Πάω για email στον Ιταλό και ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσω σε dispute κλπ.

στείλε μου τις ακριβείς διαστάσεις, έχω καποια έξτρα σπιτι , πιθανα και στο νουμερό σου :-)

Κάποιος σε έχει γκαντεμιάσει,δεν εξηγείται αλλιώς.
Ευχέλαιο επειγόντως...:rip:
Ας είναι το τελευταίο εμπόδιο.

στείλε μου τις ακριβείς διαστάσεις, έχω καποια έξτρα σπιτι , πιθανα και στο νουμερό σου :-)

Να σαι καλά ρε Τάσο!

Με ενημέρωσαν ότι ήδη μου έχουν στείλει τα σωστά parts και επίσης δε θα πάρουν πίσω τα υπάρχοντα οπότε σίγουρα θα δούμε τι μας περισσεύει γιατί θα φτιάξουμε και δεύτερο κουτί από το πουθενά απ' ότι φαίνεται.

Oi κάτω γωνίες στο καπάκι φαίνονται σαν ξεβαμένες από τριβή. Με ξεγελά η φώτο, είναι μήπως ζελατίνα ή στο έστειλε έτσι;

Εντάξει, γιατί τρόμαξα...εάν αλήθευε!
Τα περισσεύματα, τα φτιάχνεις ένα όμορφο κουτί με δύο κομμάτια γαλβανιζέ λαμαρίνας για πάτο και καπάκι...

ΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!
Οπως επισης και ολους που με τις διευκρινησεις τους μου ελυσαν καποιες αποριες
το DAC δουλευει αψογα .Μωρ τιν τουτο .Αλλο φρουτο.Η Αμανερα τροφοδοτηθηκε απο τον Η/Υ προσωρινα αναγνωριστηκε αμεσως .Οπας 2134 !! μεγαλη διαφορα με ΝΕ5532 τουλαχιστον πανω σε αυτο το DAC.Etta James 24/96 flac και η φωνη της κοντρολαρισμενη και στην μεγιστη σταθμη του volume. Δουλευω το Foobar (εδω ο Σωκρατης αν θελει να μου δωσει καποιες οδηγιες σχετικα με τους drivers ASIO ,WASAPI etc..)
Δεν χορταινα να το ακουω πιστευω οτι αν τροφοδοτηθει η Αμανερα με δικο της τροφο ισως βελτιωθει ακομη...

Attachments

• P241214_20.500001.jpg
    P241214_20.500001.jpg
    162.5 KB · Views: 191
  • P241214_19.400001.jpg
    P241214_19.400001.jpg
    115.2 KB · Views: 190
  • P241214_21.010001.jpg
    P241214_21.010001.jpg
    133.2 KB · Views: 190
Last edited:
Πολύ ωραίος!
Τους drivers για το αμανέρο θα τους κατεβάσεις από εδώ.
Για ότι χρειαστείς από foobar σε έχω έτοιμο εδώ.

Καλές μουσικές και καλές γιορτές!