ESS9018K2M

Αν και πρόχειρη κατασκευή, εντούτοις αξιοσημείωτα μαζεμένη και τακτοποιημένη...

Οι θόρυβοι που έρχονται από τον υπολογιστή σου, είναι αυτά που ακούς ως "παράσιτα".
Για να εξαφανιστούν χρειάζεσαι γαλβανική απομόνωση του i2s σήματος (i2s isolation). Προφανώς ο υπολογιστής σου έχει θέμα.

Επειδή αυτό όμως προυποθέτει επιπρόσθετο κύκλωμα και τροφοδοσίες, προτείνω να ψάξεις πρώτα τη σωστή παραμετροποίηση του υπολογιστή σου, έτσι ώστε όταν κάνει usb streaming να μη σηκώνει πρόσθετες και αχρείαστες διεργασίες στο παρασκήνιο που φορτώνουν τον επεξεργαστή και "βρωμίζουν" επιπρόσθετα τα data με θόρυβο.
Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, κυρίως για παραμετροποίηση foobar, http://avclub.gr/forum/showthread.php/117351-Στήσιμο-Foobar

Re: Απάντηση: ESS9018K2M

Ευχαριστω,

Δηλαδη θα πρεπει να το παρεμβαλω μεταξυ 6631Α και ΕΣ9018? Λιγο δυσκολο απο θεμα χωρου..
Νομιζα πως απλα θα επρεπε καπως να φiλτραρω το σημα απο την USB

Και ενα αλλο προβλημα που παρατηρησα ειναι πως οταν αποσυνδεω το Ι2Σ και βαζω spdif σημα δεν εχω εξοδο
Βεβαια δεν το εψαξα και ιδιαιτερα ισως να θελει καποια ρυθμιση

Θα διαβασω και το λινκ, μεσα στη βδομαδα ομως γιατι βλεπω αρκετες τις σελιδες

Ναι η πρότασή μου μπαίνει στο ενδιάμεσο, όπως γράφεις.
Πρόσφατα, εμφανίστηκε και μία λύση με γαλβανική απομόνωση στο usb δίαυλο, αλλά δυστυχώς δεν είναι ακόμα διαθέσιμο το τσιπ.

Παλιότερα που χρησιμοποιούσα 6631Α, θυμάμαι πως η παραμετροποίηση εξόδου i2s ή spdif γινόταν μέσω fw που φόρτωνες στο 6631Α.
Αν αναφέρεσαι όμως σε δυνατότητα του 9018, εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν το έχω δουλέψει το τσιπάκι και δεν γνωρίζω τη διαχείρισή του.

Βρηκα ενα firmware creator tool, δημιουργει .hex αλλα δεν ξερω πως να περασω τις πληροφοριες αυτου στο 6631Α

Τελικα το προβλημα βρισκεται εδω

*When the ES9018K2M PCB used with our customized I2C control firmware XMOS USB PCB, extra features include a simple jumper(labeled SPDIF ON) to switch between SPDIF(labeled SPDIF IN) and USB input, bit perfect volume control as well as DSD/PCM playback in foobar without the need to switch ASIO driver everytime.

Οποτε αν ληθει μεσω firmware αλλιως αγοτερα με arduino

Από ότι διαβάζω, αυτή τη δυνατότητα την έχει το 9018Κ2Μ οπότε μέσω sw mode μπορεί να λειτουργήσει.
Αυτό που σου είχα γράψει πρωτύτερα και σου έστειλα και το pdf αρχείο, δεν αφορά το 9018 αλλά την κάρτα 6631A.
Οπότε μην πειράξεις τίποτα εκεί γιατί εάν ενεργοποιήσεις την spdif έξοδο θα χάσεις την έξοδο i2s της κάρτας 6631Α που δεν είναι το ζητούμενό σου.

@spirtos, το "customized I2C control firmware XMOS USB PCB" που λέει ο φίλος μας δεν έχει καμία σχέση με το 6631Α. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια κόλπα με το 6631Α.

Αν καίγεσαι για s/pdif είσοδο, καλύτερα να ξεκινήσεις με τα arduino σιγά σιγά...

Καλημερα,

Δεν καιγομαι, οχι ακομα τουλαχιστον μιας και η κυρια πηγη ειναι ο υπολογιστης
Απο οσα καταλαβα θελει και firmware για να ενεργοποιηθει η εξοδος spdif του 6631 αλλα και αρντουινο για να ενεργοποιηθει η εισοδος του 9018 αντιστοιχα
Αλλιως προτεινει το Χμος αντι του 6631 που κανει ολα τα παραπανω χωρις κολπα

Ηθελα περισσοτερο να δω πως ακουγεται το spdif και αν εχει και εκει παρασιτα τυπου πικαπ
Θα δοκιμασω και με λαπτοπ μηπως απλα φταιει ο σταθερος υπολογιστης και η γειωση του

To arduino θα μπει στο προγραμμα ετσι κ αλλιως καποια στιγμη για το interface κυριως

Απο οσα καταλαβα θελει και firmware για να ενεργοποιηθει η εξοδος spdif του 6631 αλλα και αρντουινο για να ενεργοποιηθει η εισοδος του 9018 αντιστοιχα
Αλλιως προτεινει το Χμος αντι του 6631 που κανει ολα τα παραπανω χωρις κολπα

Η έξοδος s/pdif του 6631 δεν είναι καλή ιδέα, τη στιγμή που έχεις την επιλογή να συνδέεσαι μέσω I2S. Με το s/pdif το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να υποβαθμίσεις τον ήχο σου.

Το θέμα με τα παράσιτα πρέπει να το λύσεις στην πηγή του.. Μια δοκιμή με laptop όντως θα λύσει τις απορίες.

Αυτό το σετάκι που βρήκες έχει οθόνη που δεν είναι κατάλληλη.

Αν είναι να ξεκινήσεις με τον κώδικα του HiFiDuino, καλύτερα να πάρεις τα προτεινόμενα εξαρτήματα: https://hifiduino.wordpress.com/introduction-and-guide-to-hifiduino/

Επιπλέον προγραμματιστή δεν θα χρειαστείς. Το Uno συνδέεται απευθείας με τον υπολογιστή μέσω USB.

θα ηθελα να πω το εξης με βαση την εμπειρια μου με το Αrduino πανω στο 9018K2M , τουλαχιστον το δικο μου 9018K2M εχανε την διαυγεια του ,το 3D του σε ποσοστο θε ελεγα 30% , μπορει και να κανω λαθος ....

Ενδιαφερουσα πληροφορια..
Μιας και το ειχες θυμασαι να εκανε παρασιτα οποτε πειραζες κατι στον υπολογιστη; Με εχει αγχωσει λιγο αυτο το προβλημα
Μεσα στη βδομαδα θα μου φερουν λαπτοπ για δοκιμη, ως τοτε θα σκασω. Με εχει πιασει και φοβια πως μπορει να μη στρωσει ουτε με τον απομονωτη
Τι απαισιοδοξος ανθρωπος βρε παιδι μου!!

OXI δεν μου εκανε κανενα θορυβο (αλλα τι εννοεις οποτε πειραζες κατι στον υπολογιστη? ) και μιλαμε για ενα PC σταθερο μολις Pentium 3.0 Ghz (12ετιας).ο ηχος του 9018Κ2Μ ηταν πολυ καλυτερος και απο το Buffalo II που περασε απο χερια μου (αποψη μου βεβαια).

Το 6631Α έχει δική του τροφοδοσία ή από τον υπολογιστή;

Re: Απάντηση: ESS9018K2M

OXI δεν μου εκανε κανενα θορυβο (αλλα τι εννοεις οποτε πειραζες κατι στον υπολογιστη? ) και μιλαμε για ενα PC σταθερο μολις Pentium 3.0 Ghz (12ετιας).ο ηχος του 9018Κ2Μ ηταν πολυ καλυτερος και απο το Buffalo II που περασε απο χερια μου (αποψη μου βεβαια).

Οταν ανοιγω φακελο, μετακινω παραθυρο κλπ
Ακουγεται σαν να εχει πολυ σκονη ο δισκος του πικαπ

Το 6631Α έχει δική του τροφοδοσία ή από τον υπολογιστή;

Τροφοδοτειται απο το σαλας LVSR

Μονο το (-) αναγκαστηκα να συνδεσω γιατι δεν αναγνωριζε το 6631. Προφανως ο υπολογιστης ηθελε την αναφορα στη δικη του γειωση

Απάντηση: Re: Απάντηση: ESS9018K2M

Τροφοδοτειται απο το σαλας LVSR

Μονο το (-) αναγκαστηκα να συνδεσω γιατι δεν αναγνωριζε το 6631. Προφανως ο υπολογιστης ηθελε την αναφορα στη δικη του γειωση

Προσπάθησες να το κάνεις με τον τρόπο που έχουμε πει;
Ενα λεντάκι με την αντίσταση μεταξύ (+) και (-) που έρχεται από τον υπολογιστή για να τον ξεγελάς και στην χειρότερη συνδεδεμένο μόνο το ground.