Εσυ, ποσο σκλαβος εχεις γινει ?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Εχεις ξοδεψει ενα σοβαρο σιγουρα ποσο, για να στησεις το συστημα σου.

Εχεις βασανιστει μεχρι να καταληξεις / στησεις οτι θελεις.

Χαρηκες παρα πολυ οταν το απεκτησες, δεν βλαστημισες ουτε φραγκο απο οσα ξοδεψες.

Τωρα εισαι παρα πολυ ικανοποιημενος.

Ποσο το απολαμβανεις ομως ?

Εχεις τον χρονο εκεινον να του αφιερωσεις, προκειμενου να μην βλαστημισεις εκ των υστερων την τελευταια σου αναβαθμιση?

Κανεις «αποσβεση» ?

Ποσο γρηγορα σου φευγει η καψα, και ψαχνεις για την επομενη αναβαθμιση.

Τελικα, ποσο σκλαβος εισαι των μηχανηματων σου ??

Σημειωση: Το παρον, "κολλαει" σε ολες μαλλον τις κατηγοριες του φορουμ

στο σύστημά μου τίποτα δεν κοστίζει υπερβολικά.
Σε μεγάλο ποσοστό είναι diy και φροντίζω το ποσοστό να ανεβαίνει καθημερινά.

Ετσι η τάση να θες κάτι νέο δεν κοστίζει.
Δεν συζητάω ότι καθαρίζει από τα αποδυτήρια ανταγωνισμό και βάλε σε έτοιμο.

Και γιατί Ντίνο πρέπει σώνει και καλά να είμαστε "σκλάβοι" του όποιου συστήματός μας;

Εγώ δεν αισθάνομαι έτσι τουλάχιστον.

Αγαπώ πολύ περισσότερο μουσικές και την δισκοθήκη μου....

Δεν λεω οτι πρεπει σωνει και καλα να αισθανομαστε σκλαβοι.

Απλα προβληματιζομαι.

Να δωσεις ενα πολυ σοβαρο ποσο, και να το απολαμβανεις 3-4 ωρες την εβδομαδα, μηπως ειναι δυσαναλογο με την "επενδυση" ?

Το "σκλαβος" μπορει να πηγαινει σε εκεινον που τον δεσμευει το συστημα του, με την εννοια, "τοσα λεφτα εδωσα, ας μην βγω εξω" (πχ)

Re: Απάντηση: Εσυ, ποσο σκλαβος εχεις γινει ?

Και γιατί Ντίνο πρέπει σώνει και καλά να είμαστε "σκλάβοι" του όποιου συστήματός μας;

Εγώ δεν αισθάνομαι έτσι τουλάχιστον.

Αγαπώ πολύ περισσότερο μουσικές και την δισκοθήκη μου....
+100
Απλα ο καθενας αναλογα με τα πιστευω του και τα οικονομικα του επενδυει αναλογα στον ''ηχο του''.
Εγω οταν ακουω μουσικη καποιες φορες με παιρνουν τα δακρυα.
Δεν το αλλαζω αυτο το συναισθημα με τιποτα!

Το "σκλαβος" μπορει να πηγαινει σε εκεινον που τον δεσμευει το συστημα του, με την εννοια, "τοσα λεφτα εδωσα, ας μην βγω εξω" (πχ)

Ντινο μου πιστευω οτι αυτο ειναι τουλαχιστον ψυχαναγκασμος...

Κατα τ' αλλα 'πολλα' -με την ευρυτερη εννοια- φροντιζω να μη δινω... ας ειναι καλα και το diy που τελευταια βοηθαει πολυ σ' αυτη την κατευθυνση και... συστηνεται ανεπιφυλακτα!

Οσο για το θεμα αναβαθμισης δεν το βλεπω ακριβως ετσι, κατα καιρους ομως απλα πειραματιζομαι με εναλλακτικους τροπους ν' απολαμβανω τη μουσικη μου (χωρις να ξεχνω και τους παλιους....:ernaehrung004:)

Δυστυχως οντως το προβλημα ειναι ο χρονος που μαλλον τον θεωρω ως το πολυτιμοτερο αγαθο σημερα...

Εγω τολμώ να πώ ότι είμαι σκλάβος του συστήματός μου (όχι ότι έχω και κανα τρομερό σύστημα αλλά λέμε τώρα) απο την οπτική ότι μου αρέσει τόσο πολύ ο ήχος που βγάζει που πλέον δεν μπορώ να κάτσω με τις ώρες και με τόση άνεση όση στο παρελθόν στις καφετέρειες, στα χωροπηδάδικα ( και στα υπόλοιπα PR μέρη του νεοέλληνα).

Τσαντίζομαι και μετά από καμια ώρα σηκώνομαι και φεύγω....Και όχι μόνο αυτό. Την λέω και στους φίλους μου που μένουν πίσω για το πώς μπορούν να ακούνε τόσο χάλια μουσική. :devil-smiley-029:

ΥΓ : Επρεπε να δείτε το πρόσωπο μιας εν δυνάμει συντρόφου μου όταν έφυγα και την άφησα μόνη της σε club μόλις της είπα την παραπάνω δικαιολογία!!:smash:

Γιατρε μου έχω σοβαρό πρόβλημα???:nounder:

Ντινο μου πιστευω οτι αυτο ειναι τουλαχιστον ψυχαναγκασμος...

Κατα τ' αλλα 'πολλα' -με την ευρυτερη εννοια- φροντιζω να μη δινω... ας ειναι καλα και το diy που τελευταια βοηθαει πολυ σ' αυτη την κατευθυνση και... συστηνεται ανεπιφυλακτα!

Οσο για το θεμα αναβαθμισης δεν το βλεπω ακριβως ετσι, κατα καιρους ομως απλα πειραματιζομαι με εναλλακτικους τροπους ν' απολαμβανω τη μουσικη μου (χωρις να ξεχνω και τους παλιους....:ernaehrung004:)

Δυστυχως οντως το προβλημα ειναι ο χρονος που μαλλον τον θεωρω ως το πολυτιμοτερο αγαθο σημερα...

Διαμαντη - ΑΣΧΕΤΟ -
Αυριο να περασω απο Βουλα να σε δωκω αυτο που με ειχες δανεισει ?

Εγω τολμώ να πώ ότι είμαι σκλάβος του συστήματός μου (όχι ότι έχω και κανα τρομερό σύστημα αλλά λέμε τώρα) απο την οπτική ότι μου αρέσει τόσο πολύ ο ήχος που βγάζει που πλέον δεν μπορώ να κάτσω με τις ώρες και με τόση άνεση όση στο παρελθόν στις καφετέρειες, στα χωροπηδάδικα ( και στα υπόλοιπα PR μέρη του νεοέλληνα).

Τσαντίζομαι και μετά από καμια ώρα σηκώνομαι και φεύγω....Και όχι μόνο αυτό. Την λέω και στους φίλους μου που μένουν πίσω για το πώς μπορούν να ακούνε τόσο χάλια μουσική. :devil-smiley-029:

ΥΓ : Επρεπε να δείτε το πρόσωπο μιας εν δυνάμει συντρόφου μου όταν έφυγα και την άφησα μόνη της σε club μόλις της είπα την παραπάνω δικαιολογία!!:smash:

Ναι.
Η περιπτωση σου ειναι τραγικη.
Θα το καταλαβαινα αν θα πηγαινες για ψαρεμα instead :D

Εχουν αναρωτηθει κι αλλοι μη φοβασαι...:flipout:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41688&highlight=%F0%EF%F3%E1+%F3%F5%F3%F4%E7%EC%E1%F4%E1

Με την έννοια, "θα κάνω οικονομίες για να αναβαθμίσω το σύστημα" δεν νοιώθω σκλάβος... μιας και δεν παίζει κάτι τέτοιο...
Πρώτα οι ανάγκες και η οικογένεια και μετά το hobby...

Από την άλλη όμως η αναπόφευκτη σύγκριση με άλλα συστήματα ή συσκευές, καθώς και η εξέλιξη της τεχνολογίας και η παρουσίαση πιο προηγμένων μορφών διασκέδασης, προσωπικά μου δημιουργεί μια αίσθηση αναζήτησης του καλύτερου, που αρκετές φορές με αποπροσανατολίζει την ώρα είτε των ακροάσεων είτε των θεάσεων...

Πρόσφατα παραδείγματα τα εξελιγμένα DAC και media players, οι 3dTV ακόμα και οι πολυσυσκευές...

Υπό αυτή την έννοια, για να είμαι ειλικρινής, μια αλυσίδα την κουβαλάω... :p ;)

Εγω εχω παρατηρησει και κατι αλλο.Τελικα απολαμβανω περισσοτερο το ipod για παραδειγμα με κατι ακουστικα koss ksc 75 των 30 ευρω,παρα το συστηματακι με τα πιο ακριβα ακουστικα που εχω.
Δεν ειναι φυσικα οτι μ'αρεσει καλητερα ο ηχος,απλα τα βολευομαι πολυ περισσοτερο σε πολλες περιπτωσεις,μπορω να τα παιρνω μαζι μου οπου θελω κτλ κτλ.

Δηλαδη αν το μοιραζα σε ποσοστο %,θα ελεγα οτι με το ipod και τα φορητα ακουστικα ακουω ενα 80% και με το "κυριως" ας πουμε συστημα,ενα 20% :blink:

Βεβαια οταν γυριζω στο "καλο" συστημα,η διαφορα ειναι πολυ αισθητη βεβαια,και κατ'επεκταση και η απολαυση της μουσικης...:music-smiley-004:

Τα ειχα πουλησει ολα και "ελευθερωθηκα".

Οσο για το κατα ποσο το απολαμβανει κανεις:

-Αν δεν το εχεις στησει μεχρι την τελευταια λεπτομερεια που νομιζεις οτι πρεπει να εχει, ασχετα αν το αποτελεσμα θα ηταν ιδιο ή/και χειροτερο, τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να το απολαυσεις.
Οσο και να εχεις την αισθηση πως εχει φτασει "σε ενα καλο επιπεδο".
Ακομα και μια μικρη λεπτομερεια να εχεις αφησει προς το παρον τοτε η απολαυση πεφτει στο πατωμα.

Και μολις το φτασεις εκει που θελεις τοτε αναθεωρεις και λες πως ο στοχος ηταν "ευκολος". Και πας για περισσοτερο.
Και εκει μαλλον αρχιζουν τα βασανα και η πικρα. Καθως και η θεαματικη πτωση του αποτελεσματος.

Και μεσα σ`ολα αυτα βαλε και την (αναγκαστικη) στροφη στην μουσικη.
Πλεον επιλεγει το συστημα σου τι μουσικη θ`ακους. Οχι εσυ.
Καζατζιδης; Μπα... Δεν ακουγεται καλα... Ας ακουσω ενα SACD...
Chillout? Μπα... τετοια παιζουν σε κομμωτηρια... ασε που δεν εχουν δυναμικα... Κατσε να βαλω το δευτερο SACD... (απο τα πεντε που εχω)

Και ενω θελεις να χαλαρωσεις αντι να βαλεις καποιο Chillout βαζεις ενα κλασσικο κομματι ή καποιο τζαζ, με πνευστα, εγχορδα, δυναμικες, εικονα, αναλυση κτλ.
Και το "ζεις".
Αλλά δεν χαλαρωνεις.
Ειδικα αν ξεφυγει καποια νοτα μεσα σε ολοκληρο το κομματι. Θα σου στοιχισει... και θα γινεις και ρακος...

Τωρα ακουω mp3 και το ευχαριστιεμαι.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:​

Πες τα μας! Μήπως και βάλουμε μυαλό. Αλλά μπα, δε νομίζω...
"Ο λύκος κι' αν εγέρασε κι' άλλάξε το μαλλί του, μήτε την τρίχα του άλλαξε μήτε την κεφαλή του!"​

Καλό το point, αλλά κατά τη γνώμη μου, ψιλολάθος παράδειγμα...

Για κανένα διαολεμένο λόγο δε θα κάτσω ν' ακούσω chill out! Με την καμία! :p

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Όταν θέλω να ακούσω μουσική, οποιαδήποτε μουσική, και είμαι στο σπίτι βάζω εμπρός το στερεοφωνικό. Είναι άσχετο αν η μουσική είναι καλά ηχογραφημένη, έχει δυναμικές ή όχι.
Δε χρησιμοποιώ τη μουσική για να ακούσω το στερεοφωνικό μου, αλλά έχω το σύστημα για να ακούσω τη μουσική, η οποία μπορεί να αναδεικνύει το σύστημα ή όχι, μπορεί να είναι στερεοφωνική ή μονοφωνική, ακόμα και ιστορική ηχογράφηση του τέλους του 19ου αιώνα (ναι, έχω και τέτοιες στη συλλογή μου, κάποτε θα κάνω και παρουσίαση).

Αν πάλι δεν είμαι στο σπίτι και θέλω να ακούσω μουσική θα ακούσω από το κινητό μου, το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου ή όποιο άλλο μέσο βρω πρόχειρο (τώρα που το σκέφτομαι στο χωριό έχουμε ένα παλιό λαμπάτο ραδιόφωνο της Blaupunkt, μήπως πρέπει να του κάνω συντήρηση για να ακούω μουσική με λαμπάτες χροιές όταν πηγαίνω να φροντίσω τις ελιές;)
Η έλλειψη πιστότητας με ενοχλεί, αλλά όχι στο βαθμό να πάψω να ακούω μουσική, ή να ακούω μουσική μόνο και μόνο επειδή είναι καλά ηχογραφημένη.