Εσυ, ποσο σκλαβος εχεις γινει ?

....
Δε χρησιμοποιώ τη μουσική για να ακούσω το στερεοφωνικό μου, αλλά έχω το σύστημα για να ακούσω τη μουσική ...
Να το παραφράσω:
"Δεν ζω για να εργάζομαι αλλά εργάζομαι για να ζω". Ένα από τα θέματα συζήτησης, όταν κάποτε δίδασκα Κοινωνιολογία.

Βέβαια αυτό δεν αναιρεί το να θέλω να ακούω την αγαπημένη μου μουσική όσο καλύτετρα γίνεται. Λ.Σ.

Last edited:
Βέβαια αυτό δεν αναιρεί το να θέλω να ακούω την αγαπημένη μου μουσική όσο καλύτετρα γίνεται. Λ.Σ.

Αυτό εννοείται Λουκά. Εγώ έχω στήσει ένα καλό (θέλω να πιστεύω) σύστημα για να ακούω την Κάλας, τον Klemperer, τον Furtwangler και τους άλλους όσο πιό πιστά και πιό κοντά γίνεται σε αυτό που άκουσαν στο στούντιο και ενέκριναν, όχι καμπανάκια, δυναμικές και χροιές.

Τον τελευταίο καιρό δεν εχω και εγώ διάθεση για ακροάσεις.

Οταν όμως βάζω να ακούσω "2 λεπτάκια" και καταλήγω να κολλάω με τις ώρες και να σταματάω γιατί το πρωί πρέπει να πάω για δουλειά......... ε τότε αποζημιώνομαι με το παραπάνω.

Με λίγα λόγια αυτό που "λαμβάνω" απο το σύστημά μου δημιουργεί διάθεση.

Απάντηση: Re: Εσυ, ποσο σκλαβος εχεις γινει ?

Τα ειχα πουλησει ολα και "ελευθερωθηκα".
.
.
.
.
.
.
Τωρα ακουω mp3 και το ευχαριστιεμαι.

ΣΥΜΦΩΝΩ 1000%
Να προσθεσω μονο "Με ακουστικα!"!

Εχω μετανιωσει για πολλα λεφτα που εχω "πεταξει", πχ. στο αυτοκινητο, στα ρολογια και σε διαφορες αλλες βλακειες, αλλα ουτε στιγμη για αυτα που εχω ριξει στο συστημα. Δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις αυτο ουτε λεπτο, γι'αυτο ειναι και μονιμως on, προσπαθω να ακουω ωρες μουσικη, εχω κατασταλαξει σε αυτο που θελω και οποια αναβαθμιση κανω ειναι ουσιας κι οχι για να ικανοποιησω μια καταναλωτικη μανια. Αλλωστε η μουσικη σε δισκους, cd, αυλη, που εχω κοστιζει παραπανω απο το συστημα και ετσι πρεπει να ειναι.
Εχω παρατηρησει παντως οτι οσοι αντικαθιστουν τα μηχανηματα σαν τα πουκαμισα ποτε δεν εχουν ασχοληθει με την ιδια την μουσικη, και ποτε δεν ικανοποιουνται με το συστημα, το οποιο ειναι παντα μισοτελειωμενο. Αυτοι ειναι που καποια στιγμη τα παρατανε επειδη ομως αυτοι το κουρασανε, οχι οτι τους φταιει το ιδιο το συστημα...

Εγώ ομολογώ ότι αισθάνομαι σκλάβος του συστήματος. Πολλές φορές μπορεί να νομίσω ότι "κάτι" άκουσα ή όντως να το άκουσα, να αγχωθώ και να σταματήσω να απολαμβάνω. Αντίθετα πάντα μου αρέσει να ακούσω χαλαρά μουσική από καλά ακουστικά. Όμως πάντα αποζητώ την ψευδαίσθηση live που σου δίνει ένα καλό σύστημα, ακόμη και αν σε αγχώνει ενίοτε. Εξάρτηση; Φυσική ανάγκη; Δεν ξέρω.

Εχω μετανιωσει για πολλα λεφτα που εχω "πεταξει", πχ. στο αυτοκινητο, στα ρολογια και σε διαφορες αλλες βλακειες, αλλα ουτε στιγμη για αυτα που εχω ριξει στο συστημα. Δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις αυτο ουτε λεπτο, γι'αυτο ειναι και μονιμως on, προσπαθω να ακουω ωρες μουσικη, εχω κατασταλαξει σε αυτο που θελω και οποια αναβαθμιση κανω ειναι ουσιας κι οχι για να ικανοποιησω μια καταναλωτικη μανια. Αλλωστε η μουσικη σε δισκους, cd, αυλη, που εχω κοστιζει παραπανω απο το συστημα και ετσι πρεπει να ειναι.
Εχω παρατηρησει παντως οτι οσοι αντικαθιστουν τα μηχανηματα σαν τα πουκαμισα ποτε δεν εχουν ασχοληθει με την ιδια την μουσικη, και ποτε δεν ικανοποιουνται με το συστημα, το οποιο ειναι παντα μισοτελειωμενο. Αυτοι ειναι που καποια στιγμη τα παρατανε επειδη ομως αυτοι το κουρασανε, οχι οτι τους φταιει το ιδιο το συστημα...
Συμφωνώ απόλυτα! Προσωπικά έχω αποφύγει το 'πέταγμα' χρημάτων σε 'βλακείες' όπως αυτές που αναφέρεις. Βέβαια ορισμένοι θεωρούν 'βλακείες' τα χρήματα για το χτίσιμο μιας δισκοθήκης! Δεν νοείται, φυσικά, φιλόμουσος/χομπίστας χωρίς μέσα ή τρόπο ακρόασης μουσικής.Λ.Σ.

Last edited:

+1000. Πρόσφατα γνώρισα ένα χομπίστα και μετά τις συστάσεις άρχισε να με ρωτάει για το σύστημά μου. Όταν τον ρώτησα με τη σειρά μου με τι σύστημα ακούει έλαβα την απάντηση: "έχω πολλά συστήματα, αλλά κανένα στημένο αυτή τη στιγμή".Μετάφραση: "έχω πολλά μηχανήματα αλλά δεν ακούω μουσική". Θλιβερό...

Προσωπικα βλεπω την ενασχοληση μου με το αντικειμενο ,σαν ενα ταξιδι.Σαν περιηγητης βλεπω και ακουω τοσο το δικο μου συστημα ,οσο και των φιλων.Σκλαβος σε καμμια περιπτωση δεν νοιωθω,οσο για το κοστολογιο προσαρμοσθηκα στις σημερινες συνθηκες και ετσι προσπαθω να το κρατω χαμηλα.Προπαντως δεν αλλαζω κατι,απλα για να το αλλαξω,το συστημα μου παραμενει ιδιο εδω και χρονια,με προσθηκες που απο τυχη{καποιος θα πουλαει αυτο που ψαχνω] η πολυ ψαξιμο θα κανω.