Εσύ το 'ξερες;

Υπάρχει τράπουλα του 1829 με τον Κολοκοτρώνη σε έναν από τους βαλεδες.
000085-10442_63633

Last edited:
Δεν πεφτω απο τα συννεφα ....... αλλα ουτε και ξεκαθαρο μου ηταν.

To π περιλαμβάνει σε κάποιο σημείο του όποιον αριθμό θελήσεις όπως το τηλέφωνό σου, το ΑΦΜ σου, τον αριθμό ταυτότητας και διαβατηρίου όπως και όλων των γνωστών και φίλων σου - βασικά περιλαμβάνει όλους τους αριθμούς μέχρι ένα αριθμό ψηφίων.
Το ωραίο είναι ότι κάποιος έκατσε και έφτιαξε λογισμικό που έχει το π με 2.147.483.000 ψηφία, και έχει φτιάξει και μια μηχανή αναζήτησης για να δεις που "μέσα" στο π υπάρχει το νούμερο που ψάχνεις!

• Like
Reactions: SR-71
Μου χει φυγει ............ το σαγονι ! 😳😳😳😳😳

• Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Επειδη δεν την κατεχω την Αγγλικη...
Μπορει καποιοϛ, εν συντομια, να μου εξηγησει τι βλεπουμε στο πιο πανω βιντεο...
Μου φαινεται πολυ... λολο!

Ό,τι βλέπουμε κι εδώ. Στροβοσκόπιο σε συγκεκριμένη συχνότητα και το μάτι ανιλαμβάνεται στατική εικόνα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Wow
Με την καταλληλη συχνοτητα οι σταγονες ειτε μενουν σε ΜΙΑ θεση
ειτε κινουνται προς ΜΙΑ κατευθυνση.

Ομως το ΠΩΣ περνουν μεσα απο το ποτηρι ....... ειμαι πολυ νινι (να εξηγησω).
Μαλλον υπαρχει μια ολοκληρη "κουρτινα" απο υδρατμους-υγρασια (που δεν φαινεται).

Παντως ειναι αληθινο (οχι λολο 😙)

Last edited:
  • Like
Ομως το ΠΩΣ περνουν μεσα απο το ποτηρι ....... ειμαι πολυ νινι (να εξηγησω).
Μαλλον υπαρχει μια ολοκληρη "κουρτινα" απο υδρατμους-υγρασια (που δεν φαινεται).

Είναι απλό. Δεν περνάνε μέσα από το ποτήρι.
Όπως είπες μπορούν να "κινηθούν" προς μια κατεύθυνση. Προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην εδώ περίπτωση.
Οι σταγόνες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που αντιλαμβάνεται το μάτι, λόγω του strobo φωτισμού δεν φαίνεται ο πολύ μεγαλύτερος αριθμός τους. Η μετακίνηση που βλέπεις προκύπτει από την ελαφρά μεταβολή της συχνότητας του strobo. Λίγο πιο γρήγορα και οι σταγόνες φαίνονται να κινούνται προς τα πάνω. Λίγο πιο αργά και οι σταγόνες φαίνονται να κινούνται προς τα κάτω.

Στην πραγματικότητα οι σταγόνες κινούνται από πάνω προς τα κάτω. Αν δεις προσεκτικά το βίντεο θα παρατηρήσεις ότι το κενό μεταξύ των σταγόνων υπάρχει οριζόντια. Κάθετα όμως μόλις έβαλε το δάχτυλο στο φαινομενικό κενό, αυτό έδειξε ότι διέκοψε τη ροή του νερού.

Το ίδιο γίνεται και με το shutter speed σε βίντεο πολλές φορές. Όταν για παράδειγμα βλέπεις τις ακτίνες της ζάντας να είναι ακίνητες ενώ το αυτοκίνητο κινείται και ο τροχός φαίνεται να περιστρέφεται μέχρι και σε αντίθετη φορά.

• Love
Αυτο...
Το ίδιο γίνεται και με το shutter speed σε βίντεο πολλές φορές. Όταν για παράδειγμα βλέπεις τις ακτίνες της ζάντας να είναι ακίνητες ενώ το αυτοκίνητο κινείται και ο τροχός φαίνεται να περιστρέφεται μέχρι και σε αντίθετη φορά.
... το ειχα παρατηρησει εδω και πολλα χρονια, ελεω F1...
Αλλα, εννοειται, δε γνωριζα το τι ειναι... αυτο που βλεπω.