Ετοιμαστείτε ....

Δηλαδή το ότι ένας επιχειρηματίας δεν θα πληρώσει στον εργαζόμενο το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας και φυσικά δεν θα δώσει και στο ΙΚΑ την εισφορά για το δώρο και το επίδομα θα βοηθήσει κάπου την χώρα;

Δεν αφήνουν τα καραγκιοζιλίκια να δουν από που χάνει πραγματικά η χώρα λεφτά;

νομιζω οτι καταρχην "ακουγεται" για τους μισθους των δημοσιων που πληρωνονται απο το κρατος.
απο τους ιδιωτες τι να κερδισει...?

αν εφαμροστουν για το δημοσιο (περικοπη πασχα - αδειας) ...τι εμποδιζει μετα να ερθει ο ΣΕΒ και να ζητησει κατι αναλογο για τον ιδιωτικο τομεα? και θα ισχυριστουν και αυτοι την δυσκολια της ρευστοτητας του ιδιωτικου τομεα..

Re: Απάντηση: Ετοιμαστείτε ....

αν εφαμροστουν για το δημοσιο (περικοπη πασχα - αδειας) ...τι εμποδιζει μετα να ερθει ο ΣΕΒ και να ζητησει κατι αναλογο για τον ιδιωτικο τομεα? και θα ισχυριστουν και αυτοι την δυσκολια της ρευστοτητας του ιδιωτικου τομεα..

πολυ πιθανο να μας παρει ολους η μπαλα...:FSGSFGS4:

'δεν μπορεί , αυτό είναι κεκτημένο δικαίωμα', μου απάντησε πριν λίγο ένας συνδικαλιστής ...

και το δικαίωμα στην εργασία είναι κεκτημένο και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο .... όμως η ανεργία καλπάζει .... λέω εγώ ....

Συμφωνω κι εγω μ' αυτο, νομιζω πως μιλαμε μονο για το 'δημοσιο'...?

δεν βλεπω αιτιολογια για εφαρμογη στον ιδιωτικο τομεα.
ισα-ισα που ως αλυσιδα στο κοινωνικο συνολο,η λογικη λεει οτι το χρημα μεσω των επιπλεον εισφορων,"γυριζει" στην αγορα.
εργοδοτης>εργαζομενος>καταναλωση>αγορα=οικονομικη ανασα στα καταστηματα.
βεβαια ολα αυτα ειναι υποθεσεις...

αμα βουλιαξουμε ολοι μαζι..αν δεν εχει γινει ηδη! στον πατο, το πρωτο που θα φτασει..ειναι το οποιο κεκτημενο δικαιωμα!! και μετα εμεις!

Όταν μία βίδα σπονδυλοδεσίας με το παξιμάδι της (ως υλικό δηλαδή) την πληρώνει το δημόσιο 1000 ευρώ + ΦΠΑ, και αυτό γιατί έτσι γράφηκε στο Προεδρικό Διάταγμα (που δεν ξέρω ποιος πίεσε για να εκδοθεί), καταλαβαίνετε τι περιθώριο περικοπής δαπανών έχει το δημόσιο (θα μου πείτε, τα δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για αυτά δεν δίνει έκτακτη επιχορήγηση κάθε χρονιά 2-3 δις ευρώ;)

φτού....και ήθελα και KURO!!

μην το γελας καθολου...
δυστηχως ειναι πολλοι που εχουν βαλει 645... δοσεις και την kuro την πληρωσαν/πληρωνουν χρυσαφι.
εαν βεβαια ειναι ενταξει στις πληρωμες τους,καλα εκαναν και την πηραν.
οχι ομως να βαρεσουν "πτωχευση" και να πληρωσω κι`εγω(εμεσα)αλλα μια kuro(+ την δικια μου).

Εγώ βλέπω ότι η κουβέντα πάει γιατί χρωστάνε τα νοικοκυριά στις τράπεζες, πράγμα άσχετο με το θέμα.
Ποιος μίλησε για "χάρισμα"?
Και ξαναλέω, οι κυβερνήσεις χρόνια και χρόνια χαρίζουν σε μεγαλοβιομήχανους, τράπεζες κλπ. Δεν χαρίζουν ποτέ στον λαό.
Και επειδή το θέμα λαϊκίστηκε, όσοι χρεώθηκαν σημαίνει ότι το έκαναν για την kuro?
Ποιος σου λεει ότι δεν χρεώθηκαν για να σπουδάσει το παιδί τους ή να πάνε σ ένα νοσοκομείο ιδιωτικό?

Re: Απάντηση: Ετοιμαστείτε ....

Εγώ βλέπω ότι η κουβέντα πάει γιατί χρωστάνε τα νοικοκυριά στις τράπεζες, πράγμα άσχετο με το θέμα.
Ποιος μίλησε για "χάρισμα"?
Και ξαναλέω, οι κυβερνήσεις χρόνια και χρόνια χαρίζουν σε μεγαλοβιομήχανους, τράπεζες κλπ. Δεν χαρίζουν ποτέ στον λαό.
Και επειδή το θέμα λαϊκίστηκε, όσοι χρεώθηκαν σημαίνει ότι το έκαναν για την kuro?
Ποιος σου λεει ότι δεν χρεώθηκαν για να σπουδάσει το παιδί τους ή να πάνε σ ένα νοσοκομείο ιδιωτικό?

sorry-επειδη γραφω και στο αλλο νημα "που παει η χωρα" μπερδευτηκα με την kuro του eki65...
εαν κανεις μια βολτα απο`κει θα καταλαβεις τι εννοω...

Last edited:
επικαιρο το ανεκδοτο του GEORGEDEPPY....

Σ'ενα χωριο που ζει απο τον τουρισμο λογω της κρισης τα παντα εχουν νεκρωθει. για να επιβιωσουν οι κατοικοι ο ενας δανειζεται απο τον αλλο. Ο καιρος περνα μεσα σ' αυτη τη θλιβερη ατμοσφαιρα ωσπου μια μερα....

>ερχεται ενας τουριστας και ζηταει ενα δωματιο στο ξενοδοχειο του χωριου.

> Ο ξενοδοχος του λεει την τιμη και εκεινος προπληρωνει με ενα χαρτονομισμα των 100 ευρω. Πριν ακομα ανεβει στο δωματιο του ο ξενοδοχος πηγαινει το χαρτονομισμα στο χασαπη στον οποιο χρωσταει ακριβως 100 ευρω.

> Ο χασαπης παιρνει το χαρτονομισμα και τρεχει να το δωσει στον κτηνοτροφο που τον εφοδιαζει με κρεας.

> Ο κτηνοτροφος παιρνει το χαρτονομισμα και πηγαινει να το δωσει στην πουτανα του χωριου που της χρωσταει καποιες τρυφερες ωρες που περασαν μαζί.

> εκεινη με τη σειρα της τρεχει και το δινει στον ξενοδοχο που του χρωσταει μερικες βραδιες που χρησιμοποιησε τα δωματια του με τους πελατες της.

> οπως αφηνε το χαρτονομισμα στη ρεσεψιον ο τουριστας που μολις κατεβηκε απο το δωματιο του λεγοντας στον ξενοδοχο οτι δεν του αρεσει και αλλαξε γνωμη αρπαζει το χαρτονομισμα και φευγει.

> τελικα τιποτα δεν ξοδευτηκε κανεις δεν εχασε κανεις δεν κερδισε και ολα τα χρεη ξεχρεωθηκαν!

> μηπως καπως ετσι θα μπορεσουμε να βγουμε από την κριση;