Έτοιμο PC Build ή DIY???

Αγαπητε Sonus

αυτο ειναι για να εχεις ενα πιο πολυχρηστικο pc ...
απο αυτο που ηδη ενσωματωνει η LED (στο σαλονι).
Ομως ειναι ακριβως αυτο ... το παρα τη LED pc.

Αγαπητε Sonus

αυτο ειναι για να εχεις ενα πιο πολυχρηστικο pc ...
απο αυτο που ηδη ενσωματωνει η LED (στο σαλονι).
Ομως ειναι ακριβως αυτο ... το παρα τη LED pc.
Όχι! PC παρά τή TV είναι αυτό. Android PC δηλαδή. Το οποίο και χρησιμοποιώ και κατ' αυτό τον τρόπο.

h96-max--android-8-1-rk3328-4gb-64gb-tv-box---1571989101122._w500_.jpg

Και ως Media Player βεβαίως-βεβαίως! :cool:

PS δουλευω με εναν xeon L5639, με 16 γιγα ραμ@1333 και μια GTX 750. Κανενα προβλημα.
Στα βασικα, δηλαδη εφαρμογες γραφειου, σερφαρισμα, γιουτιουμπ, αλλα και σχεδιαση (ζωγραφικη) με ταμπλετα, τα παει εξισου καλα, μην πω και πιο γρηγορα στα πιο βασικα, ο lenovo που περισυ πηρα μετ. στον μεγαλο (μεγαλωνει η οικογενεια και ολοι θελουμε απο εναν!) με ταπεινο i3 6100 με ενσωματωμενα γραφικα, 8 γιγα ddr3 και m.2 σκληρο. Τι να τους κανω τους 6 πυρήνες και 12 νηματα του xeon (οκ, πιο χαμηλης συχνοτητας λειτουργιας, ειναι "L" μοντελο) εαν δεν αξιοποιουνται.

Σε συγκριση με τα παραπανω, ο i3 10100 με 16 γιγα ddr4 ειδικα αν εχει και nvme ειναι υπερτουμπανο. Και λεμε οτι αρκει "μονο για τα βασικα"?
Να σας πω τι αρκει για τα βασικα. Εχει η συζυγος στο γραφειο ενα AIO, HP 7320. Μοντελο 2010 τελη νομιζω. Δηλαδη γεματης δεκαετιας. Το πηρε εαν θυμαμαι σε προσφορα 600 ευρω τοτε, με ωραια touch οθονη, με i3 2130, με 4 γιγα ddr3 και 500ρη μηχανικο σκληρό και win7. Τοτε πηγαινε μια χαρα το μηχανακι.
Με τον καιρο βαρυναν οι ιστοσελιδες, το λειτουργικο και οσα τρεχει πισω (δεν ειχε ασχοληθει ποτε να κανει φορματ) , πρεπει να ειχε και θεματακι ο σκληρος, και ψιλοσερνοταν, και τελευταια εκανε ενα δυο κολληματα. Λοιπον... σε πληροφορω, του πηρα εναν 240ρη ssd intenso με 27 ευρω, αρα απο τους απλους, του εβαλα ενα στικακι 4ρι ddr3 so-dimm που ειχα παρει καποτε γι αυτον αλλα βαρεθηκα να τον ανοιξω να του βαλω και του πηγα ετσι τη μνημη στα 8, του εγκατεστησα καινουργια την τελευταια εκδοση των win10 20h2, η οποια αναγνωρισε τελεια το αρχικο κλειδι, και το μηχανημα πεταει σε ολα οσα χρειαζεται στο γραφειο. Μηχανημα 10ετιας με επεξεργαστη 8 γενιες πισω. Σκεφτηκα να παρω απο το ebay εναν καλυτερο επεξεργαστη (ως aio, παιρνει μονο s εκδοσεις των i5 και i7), 25 ευρω κάνει ενας i5 2400 ή 2500s... αλλα ειπα, τι τον θελει;

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
To 2007 πήρα το πρώτο μου λάπτοπ,ΗP με core2duo,3 GB RAM,500 gb σκληρό,και ότι θύρα μπορείς να φανταστείς μέχρι firewire είχε (λες και τη χρησιμοποίησα ποτέ τρομαρα μου).
Ήταν από τα πιο τούμπανα της ΗP εκέινη την εποχή.To κακό ήταν ότι είχε Vista που επρεπε να κάνεις μισό πακέτο τσιγάρα για να ξεκινήσει.
Το είχα για δουλειά και διασκέδαση,δουλευω Αutocad και ΤΕΚΤΩΝ pro και προγραμα στατικων καθώς και 3d.Δεν ίδρωνε καν και ας του ήπια το αίμα τόσα χρόνια.
Κάποια στιγμή γύρω στο '15 του έβαλα τα 7αρια,και άλλαξα το σκληρό με έναν SSD και "ανέπνευσε".Ντάξει κάποια στιγμή άρχισε να τα βρίσκει σκούρα σε κάποια πράγματα αλλά αν αναλογιστείς πόσο "πίσω" ήταν πια τεχνολογικά...τα βγαλε τα λεφτά του-που δεν ήταν λίγα (1200 γιούρα είχε πάει τότε).
Τον έδωσα στη γυναίκα μου μόλις πέρσι κυρίως γιατί τα'παιξαν 2 από τις τρεις θύρες USB που είχε (καθώς και η HDMI) από το συνεχόμενο βάλε-βγάλε τόσα χρονια εξωτ.σκληρών,φλασάκια,οθόνες.
Σκέφτηκα ότι αν θέλω να μην σκορπίσει και να κρατήσει μερικά χρόνια ακόμα καλό θα είναι να τον έχω σαν εφεδρικό και να τον έχει η γυναίκα μου που τον θέλει μόνο για σερφάρισμα.

Έστω ότι η χωροταξία και τα aesthetics σε ένα γραφείο δεν επιτρέπουν την ύπαρξη τυπικού pc κουτί-οθόνη-χαμός καλωδίων, και λεφτά για δοκιμασμένη λύση imac δεν υπάρχουν. Ποιά είναι η άποψή σας για all in one pc όπως το παρακάτω;https://www.skroutz.gr/s/23909099/HP-27-dp0004nv-Ryzen-5-4500U-8GB-128GB-W10.html

Αν έχετε και άποψη για κάτι πιό οικονομικό παρακαλώ να την καταθέσετε. Χρήση όπως έγραψα, δουλειά γραφείου και κάποια επεξεργασία φωτογραφιών. Η οθόνη αφής δεν είναι καθόλου απαραίτητη, για να μην πω πως είναι ανεπιθύμητη.

Aμ δεν μας τα ειπες αυτα συντεκνε ...
Οτι ΟΥΤΕ οθονη υπαρχει (απο παλιοτερο setup).
Οποτε τωρα (αν καταλαβα καλα) θες κατι ΜΕ οθονη, κατω απο τα 800 ευρω, και αξιοπρεπη specs.
Moνο η οθονη, θα ροκανισει τα 200 (με 250 ευρω) απο τα 800 .... τι μενει ?

Για να δουμε τι θα μας πει ο κυριος Peppas (Bill) :rolleyes:

Με ανησυχεί λιγο το 8gb ram για επεξεργασία φωτο. Οχι οτι εχω κανει ποτε απλα βλεπω οτι οσοι τα θέλουν για τετοια δουλεια εχουν απο 16 και πανω.

Αν μπορεις να αναβαθμισεις την ραμ αργοτερα δεν νομιζω να εχει θεμα για σχετικα χαλαρή δουλεια.

Επειδή είχα παρόμοιο πρόβλημα χώρου η καλύτερη για μένα λύση ήταν Mini PC. Η οθόνη να έχει την ποιότητα που θέλω. Και η χωριστή μονάδα να πιάνει ελάχιστο χώρο.

Υπάρχουν λύσεις σε Barebone PC's με δυνατότητες να βάλουμε πολύ ισχυρό επεξεργαστή στο εσωτερικό τους. Τελικά ότι πληρώσεις παίρνεις. Αλλά η ευελιξία που παρέχει το mini PC είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Απάντηση: Re: Έτοιμο PC Build ή DIY???

Αλλά η ευελιξία που παρέχει το mini PC είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Εννοεις χωροταξικη ευελιξια ... που να το τοποθετησεις !
Γιατι εσωτερικα ... μονο ευελιξια ΔΕΝ προσφερει !

αυτο που κανει οι apple με το πολυ fix hardware ελπιζω να μην το κανουν αλλοι γιατι μετα την κατσαμε

Εννοεις χωροταξικη ευελιξια ... που να το τοποθετησεις !
Γιατι εσωτερικα ... μονο ευελιξια ΔΕΝ προσφερει !
Εννοείται, στο χώρο, στην τοποθέτηση, που αλλού; Αλλιώς ποιός ο λόγος να συζητάμε "όλα σε ένα"; Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο δε γίνεται! :laugh:

Έννοώ κάτι σαν αυτό.
Αυτά τα Intel NUC μου αρέσουν. Αλλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οικονομικά σε καμμία περίπτωση.
Μήν τρομάξετε πάντως. Έβαλα το πιο ακριβό παράδειγμα που βρήκα!
:bang::smash:​

Βρε Sonus .. αυτό είναι τέρας .. (5 λιτρα)

Κυκλοφορούν αρκετά mini-pc σε πιο μικρό φορματ ( 0.7 λιτρα, λιγότερο απο 1kg βάρος)
https://www.asus.com/Displays-Desktops/Mini-PCs/All-series/Mini-PC-PN50

Εχουν και vesa mount για να δεθούν στο πίσω μέρος της οθόνης.
Προσφέρουν επεκτασιμότητα σε μνήμη RAM και "δίσκο" SSD M2 τα πιο πολλά παίρνουν και SSD SATA

Εγω έχω καταλήξει σε αυτό το φορματ για λόγους φορητότητας να το παίρνω μαζί μου τις μέρες που πάω στο χωριό .. οθόνες έχω ..

Σημαντικό κόστος είναι το αγορασμένο λειτουργικό .. κυκλοφορούν κατι πολύ φτηνές άδειες όμως .. ξέρει κανείς τι παίζει ??.

Αν η μνήμη γίνεται 16 τότε νομιζω θα φτάσει. Νικο.

Σονους τα νουκ ήταν η πρώτη μου σκέψη και εμένα αλλά όταν μπήκα να δω έναν με τα σπεκς του αλλού δεν έβγαινε φθηνότερα αλλά ακριβότερα αν υπολογίσεις και τα 350ε που θέλει για 27" οθόνη με σωστά χρώματα.....άσε που φοβάμαι μήπως του ανεβάζουν θερμοκρασίες για επεξεργασία φώτο.

Mε 450e τι νουκ παίρνεις?