Έτοιμος για νέα dSLR

Αμάν ρε Βλασίδη... τόσες ώρες έρευνας πεταμένες! Έχε χάρη που σε εμπιστεύομαι γιατί είδα δείγματά σου και έχω διαβάσει σημαντικά post σου. Την Τρίτη θα πάω στον Βόλο να συναντίσω ένα παιδί που πουλάει την Canon EOS 40D στα 650ευρώ, ενός μηνός (3ετη εγγύηση). Λέει οτι έχει ελαφρά γρατζουνισμένο το σκόπευτρο μόνο και σκέτο σώμα. Αν πάρω εκείνη τελικά, θα συνεχίσω να ψάχνω για φακούς, αλλιώς θα χτυπίσω την προσφορά του Multirama (EOS 450d + 2 φακούς Canon) στα 900ευρώ.

Αλήθεια έχεις καθόλου ιδέα πόσο μπορεί να μου κοστίσει η αλλαγή σκόπευτρου;

Last edited:
Απάντηση: Re: Έτοιμος για νέα dSLR

Αμάν ρε Βλασίδη... τόσες ώρες έρευνας πεταμένες! Έχε χάρη που σε εμπιστεύομαι γιατί είδα δείγματά σου και έχω διβάσει σημαντικά post σου. Την Τρίτη θα πάω στον Βόλο να συναντίσω ένα παιδί που πουλάει την Canon EOS 40D στα 650ευρώ, ενός μηνός (3ετη εγγύηση). Λέει οτι έχει ελαφρά γρατζουνισμένο το σκόπευτρο μόνο και σκέτο σώμα. Αν πάρω εκείνη τελικά, θα συνεχίσω να ψάχνω για φακούς, αλλιώς θα χτυπίσω την προσφορά του Multirama (EOS 450d + φακούς Canon) στα 900ευρώ.

Αλήθεια έχεις καθόλου ιδέα πόσο μπορεί να μου κοστίσει η αλλαγή σκόπευτρου;

Εγώ στη θέση σου δεν θα άλλαζα το σκόπευτρο, εκτός αν είναι πολύ χοντρή η ζημιά, οπότε και δεν θα έπαιρνα τη μηχανή. Όμως σκόπευτρο έχει αλλάξει σε CANON ο send. Εκείνος θα ξέρει καλύτερα. Η 40D είναι πολύ καλύτερη μηχανή από την 450d. Στη χρήση της εννοώ, όχι στο τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Αν τη δίνει μαζί με τον 18-55 πάρτην και ξεκίνα να φωτογραφίζεις και μάζεψε χρήματα για κάτι καλύτερο. Σιγά σιγά θα βρεις και ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα. Μην τα φοβάσαι, όλοι μας έχουμε ψωνίσει από το πανέρι.

Μην έχεις άγχος για να τα πάρεις όλα μαζί. Περίμενε... και πιάσε την ευαιρία όταν παρουσιαστεί.

ΥΣΤ. Το μικρό μου όνομα είναι Βλάσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έτοιμος για νέα dSLR

Σ'ευχαριστώ και πάλι Βλάση. Την Τρίτη που θα την δω θα αποφασίσω.
Με εκτίμηση, Λευτέρης.

Ζήτα να υπάρχει φακός, ώστε να δεις πώς εστιάζει η μηχανή κλπ. Αλλιώς δεν θα καταλάβεις την ποιότητα της λειτουργίας της. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να έχεις μαζί σου μια κάρτα μνήμης (CF).

800 ευρώ έχει η Φωτοαγορα την 40D. Συμφέρει μεταχειρισμένη (και με πόσες λήψεις?) και με γρατζουνιά στο σκόπευτρο για 150 ευρώ?

Να παρατηρήσω ότι η 40D είναι μία άριστη μηχανή για όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά ή σοβαρότερα με τη φωτογραφία. Εννοείται πως εάν έχεις τέτοια πρόθεση τους φακούς που παρέθεσες τους προσπερνάς δίχως συζήτηση.
Η Sigma βγάζει βέβαια μερικούς πολύ καλούς φακούς, αλλά θα κοιτάξεις για τη ν ακριβή σειρά EX. Βέβαια και ο 17-70 της είναι μια τίμια πρόταση στα κάτι παραπάνω από 300 ευρώ.

Για αρχή νομίζω ότι ο 17-85is της Canon είναι μια καλή all around πρόταση, και με ένα φιλτράκι close-up θα πάρεις πολύ καλά κοντινά, και δίχως τρίποδο (λόγω σταθεροποίησης). Είναι μία λύση για πρόχειρα close-up που τελευταία εφαρμόζω κατά κόρον με τον 28-135is.

Είσαι σίγουρος οτι η καλή σειρά της Σίγμα είναι η EX; Γιατί έρειξα μια ματιά στο Adorama και είδα ότι ο Sigma AF 18-50mm f/3.5-5.6 EX (for canon nikon) κοστίζει μόνο 90ευρώ... λίγο ύποπτο.

Φυσικά βλέποντας αυτό είδα και το κιτ Canon EOS 40-D w/TAMRON AF 17-50mm f/2.8 II KIT. Το οποίο φαίνεται καλό.
Και ο 17-85is της Canon, στα 407ευρώ για αρχή μου πάει κάπως.... μακριά.

Η σειρά ΕΧ έχει μεν έναν 18-50, αλλά είναι ο 18-50/2.8 (σταθερό). Καμία σχέση με αυτόν που παραθέτεις, ο οποίος είναι ιεροσυλία να τον αγοράσεις για μία 40D. Από δαύτον, 1000φορές ο 18-55is του κιτ (ο οποίος δεν είναι και ακριβώς "για πέταμα", άσχετα εάν είναι πολύ υποδεέστερος της μηχανής).

παιδιά έπιασα χθες στα χέρια μου την canon 450d και μου φάνηκε εντελώς ψεύτικη, πλαστικούρα και πανάλαφρη, σαν παιχνίδι. Τα πολλά μεγκαπίξελς της έχουν πολυ θόρυβο στα 1600 iso.

Ε καλά, στα 1600 ISO, δεν είναι λογικό να εμφανίζει θόρυβο;

Όπως και να'χει το σκέφτηκα ξανά και ξανά. Προτιμώ να πάρω εξαρχής μια καλή μηχανή, να μην την αλλάξω σύντομα και να πειραματιστώ μόνο με τους φακούς, μέχρι να μάθω να ζω και να διακρίνω με τις αδυναμίες τους. Οπότε ακόμα και αν αύριο η 40d που θα δώ, αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα πάω για μία καινούρια και θα βάλω το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη απ'οτι υπολόγιζα.

Re: Απάντηση: Έτοιμος για νέα dSLR

παιδιά έπιασα χθες στα χέρια μου την canon 450d και μου φάνηκε εντελώς ψεύτικη, πλαστικούρα και πανάλαφρη, σαν παιχνίδι. Τα πολλά μεγκαπίξελς της έχουν πολυ θόρυβο στα 1600 iso.

Έλα στο δικό μας club να πιάσεις μηχανή για άντρες... το πιο εργονομικό σώμα που έχει φτιαχτεί ποτέ... από μαγνήσιο βεβαίως...

CLUB D300: This is Sparta!!! :D

Γιατί βρε μάστορα, η 40D από τι είναι φτιαγμένη, από τσίγκο?:flipout::flipout:

Από μαγνήσιο είναι ασφαλώς.
Δεν το διαβάζετε το μάθημα και θα σας αφήσω μετεξεταστέους!

Τώρα εάν οι "άντρες" θέλουν 2mp περισσότερα και οθονίτσα με πιο πολλά εικονοστοιχεία και μπιχλιμπίδια, πάσο....

Γιατί βρε μάστορα, η 40D από τι είναι φτιαγμένη, από τσίγκο?:flipout::flipout:

Από μαγνήσιο είναι ασφαλώς.
Δεν το διαβάζετε το μάθημα και θα σας αφήσω μετεξεταστέους!

Τώρα εάν οι "άντρες" θέλουν 2mp περισσότερα και οθονίτσα με πιο πολλά εικονοστοιχεία και μπιχλιμπίδια, πάσο....

Μια χαρά μηχανούλα είναι η 40D, αλλά δεν θα παινέψουμε το σπίτι μας -το club μας ήθελα να πω? :D

Αστειευόμουν στο προηγούμενο ποστ, αλλά είπες ότι πρόκειται για "μπιχλιμπίδια" επομένως καλύτερα να το δευλευκάνουμε αυτό: Εκτός των μεγαπίξελ έχει 8 αντί 6.5 καρέ/δευτ, πιο εξελιγμένο σύστημα εστίασης 51 αντί 9 σημείων (για να αποθανατίζεις τη δράση και να φωτογραφίζεις αστραπιαία -το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου), οθόνη με 4 φορές περισσότερα πίξελ και περισσότερα καρέ/δευτ (για να είσαι σίγουρος ότι τα ...μοντέλα που σου ποζάρουν θα βγουν όπως τα βλέπεις), περισσότερη ζωή κλείστρου (για πιο ..επιθετικές σπορ λήψεις), δυνατότητα custom ρύθμισης εστίασης, καλύτερη στεγανότητα και καλύτερη ποιότητα κατασκευής (για θαλάσια σπορ, φωτογραφίες παντός καιρού και ...αντρική χρήση) και περισσότερη ποικιλία φακών...
Δεν ανέφερα καν βεβαίως τα "δευτερεύοντα" πλεονεκτήματα...

attachment.php

(Δανείστηκα τη φωτό από το ποστ του φίλου Νίκου...)

Δεν ανταγωνίζεται βέβαια η μία την άλλη, αφού πρόκειται για άλλη κλάση, με αρκετά υψηλότερο κόστος... δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει κάποιος τα επιπλέον χαρακτηριστικα αν δεν τα χρειάζεται... απλά είδα λίγο ...δύσκολο τον yannakas! -bye-

Μάλλον δεν το διαβάζεις καλά το ...homework.

Στα τεστ η 40D δίνει 6.3 fps για 128 jpegs αντί 6.1 fps για 100 jpegs της D300 -χωρίς το γκριπ-

Τώρα για το κλείστρο, η μεν Canon δίνει τουλάχιστον 100.000 λήψεις, η δε Nikon 150.000 λήψεις για τα παραπάνω μοντέλα τους αντιστοίχως.

Και σήμερα τα 2 μοντέλα έχουν διαφορά στην τιμή περί τα 600 ευρώ, χωρίς να υφίσταται κατά τη γνώμη μου ουσιαστική διαφορά από άποψη ποιότητάς τους ως σώματα. Κόλλησε δηλαδή η μία εκεί που η άλλη συνεχίζει?
Εγώ πάντως δεν θα τα έδινα -και δεν τα έδωσα- τα επιπλέον χρήματα. Άλλοι μπορεί.

Τι άλλο να πω?

Α, κοίταξα από κάτω το φθηνό μου remote, το μικρούλι RC5. Made in Malaysia έγραφε. Ξέρεις, η χώρα ακριβώς κάτω από την Ταϋλάνδη...

:flipout::flipout::flipout:

Θα παρακαλούσα να μη μεταβληθεί το θέμα σε αντιπαράθεση ΝΙΚΟΝ-CANON.

Εντάξει Βλάση, φιλική κουβεντούλα κάνουμε, ξέρεις...

Παρεμπιπτόντως, η Canon έσπασε τις συνήθειές της και ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη της 40D (στους 12 αντί στους 18 μήνες ως συνήθιζε).

Ιδού η νέα 50D.

Οι διαφορές της:
15.1 mp (!!! εδώ η Canon μάλλον υπερέβη τις προσδοκίες των χρηστών, που μιλούσαν για 12 mp ως πιθανότερη εκδοχή αρχικώς)
6.3 fps ("περίπου" τα 6.5 που έδινε για την 40D, παρά την αύξηση των mp)
3200iso με επέκταση μέχρι 12800 (πρακτικώς η βελτίωση ίσως να είναι ένα στοπ, θα δείξει...)
DIGIC 4
Και HDMI (να το και το μπιχλιμπίδι).

Για να λυσάξουν οι από ....εκεί :flipout::flipout::flipout:

Εντάξει Βλάση, φιλική κουβεντούλα κάνουμε, ξέρεις...

Παρεμπιπτόντως, η Canon έσπασε τις συνήθειές της και ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη της 40D (στους 12 αντί στους 18 μήνες ως συνήθιζε).

Ιδού η νέα 50D.

Οι διαφορές της:
15.1 mp (!!! εδώ η Canon μάλλον υπερέβη τις προσδοκίες των χρηστών, που μιλούσαν για 12 mp ως πιθανότερη εκδοχή αρχικώς)
6.3 fps ("περίπου" τα 6.5 που έδινε για την 40D, παρά την αύξηση των mp)
3200iso με επέκταση μέχρι 12800 (πρακτικώς η βελτίωση ίσως να είναι ένα στοπ, θα δείξει...)
DIGIC 4
Και HDMI (να το και το μπιχλιμπίδι).

Για να λυσάξουν οι από ....εκεί :flipout::flipout::flipout:

Όταν μεγαλώσει μπορεί να γίνει και D700...:flipout: