EUROPE vs JAPAN (value for money)

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Συγνώμη αλλά πας καλά? Διαβάζεις τι γράφεις? Έχεις ξεφύγει τελείως. Εγω αποσύρομαι.

Πρόβλημά σου,αλλά εγώ ως καταναλωτής έτσι λειτουργώ.
Αν χαλάω τη "μαγιά" στα εργοστάσια που βλέπουν τον καταναλωτή ως τη χρυσή αγελάδα πολύ απλά δε θα πάρουν τα λεφτά μου.

Μικρή παρένθεση... Tελεστικούς ενισχυτές βγαζουν εταιρίες με γνωση στον σχεδιασμό μικροηλεκτρονικών κυκλωμάτων και αντίστοιχο εργοστάσιο(fab unit) για την παραγωγή τους. Το δε κόστος παραγωγής ειναι απαγορευτικό, εκτός αν παράγονται κατα δεκάδες χιλιάδες ή και περισσότερα. Τετοιες εταιρείες ειναι η Texas Instruments(ΟPAxxx), National Semicondutor(πχ LM4562), Linear Technology, Analog Devices κλπ. Η Cambridge και η Marantz ειναι end product manufacturers.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Αν χαλάω τη "μαγιά" στα εργοστάσια που βλέπουν τον καταναλωτή ως τη χρυσή αγελάδα πολύ απλά δε θα πάρουν τα λεφτά μου.

Eπειδή αυτο-αποκαλείσαι ως αυτος που χαλά τη "μαγια", υποθέτω οτι εχεις αποκλείσει το αντίθετο: οτι απλά γίνεσαι γελοίος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Ναι. Θα έχεις αποθηκευμένη μουσική στον υπολογιστή σου, θα την στέλνεις ασύρματα στο κουτί που σου έδειξα και αυτό θα είναι συνδεδεμένο με τον ενισχυτή σου, όπως είναι και το CD player τώρα. θα μπορείς να αγοράζεις (όπως και τώρα άλλωστε) μουσική από το Internet και να την παίζεις (τη μουσική:flipout:) μέσω του δικτυακού player κατ' ευθείαν από το Internet...

Μάλιστα.
Αλλο ένα ξεφτιλισμένο μέσο αναπαρωγής.
Πλαστικά παιχνίδια για μικρά παιδιά.
Και φυσικά το έργο θα επαναληφθεί,μόνο να επισημάνετε το συγκεκριμένο πόστ.
Θα το εξελίξουν οι κολλοσοί,θα προσφέρουν μηχανάκια σε προσιτές τιμές και σε λίγα χρόνια θα βγουν οι χαιεντάδικες εταιρίες/βιοτεχνίες με αντιγραφές και θα πουλάνε πάλι διαστημική τεχνολογία σε τιμές "κόστους"
Προς το παρόν είναι άφαντοι σε επίπεδο έρευνας(άσχετα αν είναι καλό ως μέσο ή όχι),άλλοι θα βγάλουν το φίδι απ την τρύπα.
Η ιστορία επαναλαμβάνετε,απλώς οι αφελείς δεν τελειώνουν.
Εμείς στο χωριό μας λέμε οι παλαβοί δεν τελειώνουν.
Διάλεξε και πάρε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Eπειδή αυτο-αποκαλείσαι ως αυτος που χαλά τη "μαγια", υποθέτω οτι εχεις αποκλείσει το αντίθετο: οτι απλά γίνεσαι γελοίος.

Με τα δικά σου μέτρα και σταθμά ίσως.
Ποιός είναι όμως γελοίος που πληρώνει ένα cd player όσο ένα διαμέρισμα αναρωτήσου το εσύ....

Μικρή παρένθεση... Tελεστικούς ενισχυτές βγαζουν εταιρίες με γνωση στον σχεδιασμό μικροηλεκτρονικών κυκλωμάτων και αντίστοιχο εργοστάσιο(fab unit) για την παραγωγή τους. Το δε κόστος παραγωγής ειναι απαγορευτικό, εκτός αν παράγονται κατα δεκάδες χιλιάδες ή και περισσότερα. Τετοιες εταιρείες ειναι η Texas Instruments(ΟPAxxx), National Semicondutor(πχ LM4562), Linear Technology, Analog Devices κλπ. Η Cambridge και η Marantz ειναι end product manufacturers.

Έχω την εντύπωση ότι τα HDAM είναι opamps. Kάνω λάθος? Μήπως απλά τα σχεδιάζουν και τα υλοποιεί κάποια άλλη εταιρεία?

Για την Cambridge Audio δεν ισχύει αυτό που είπα, έριξα ξανά μια ποιό προσεκτική ματιά εκεί που το διάβασα...

Με τα μέτρα και σταθμά της κοινής λογικής. Η Α εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, κοστολογεί κι εσυ αγοράζεις. Το τι χρησιμοποιεί στις συσκευές της ειναι εμπιστευτικό και δεν εχει καμια υποχρέωση να στο πει. Μιλώ φυσικά για όσα δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Γι αυτό υπάρχουν και Non-Disclosure Agreements, για να μπορεί η εκάστοτε εταιρεία να μοιράζεται εμπιστευτικές πληροφορίες με εταιρείες που συνεργαζεται, κι όχι με καθέναν που νομίζει οτι ξεσκέπασε απατεώνες.

Tα HDAMs, από το λίγο που διάβασα, είναι ενισχυτικά modules υλοποιημένα με στοιχεία επιφανειακής κόλλησης σε πλακέτες με πολλά στρώματα και, εν τέλει, θωρακισμένα. Τίποτα καινοτόμο. Η κατασκευαστική τεχνολογία για τέτοια συστήματα υπάρχει χρόνια(στην δουλειά μου πχ το πρότυπο που χτίζουμε ειναι σε πλακέτα με 9 στρώματα). Η δε σχεδιαστική, δεκαετίες.

Απλά κάποιος κατάλαβε μετα απο καιρό οτι τα SMD δεν ειναι μονο για τα κινητά...

Y.Γ. Οι τελεστικοί ενισχυτες ειναι ολοκληρωμένα κυκλώματα... Τα HDAMs διακριτά...Δηλαδη πλακέτες.

Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Με τα μέτρα και σταθμά της κοινής λογικής. Η Α εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, κοστολογεί κι εσυ αγοράζεις. Το τι χρησιμοποιεί στις συσκευές της ειναι εμπιστευτικό και δεν εχει καμια υποχρέωση να στο πει. Μιλώ φυσικά για όσα δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Γι αυτό υπάρχουν και Non-Disclosure Agreements, για να μπορεί η εκάστοτε εταιρεία να μοιράζεται εμπιστευτικές πληροφορίες με εταιρείες που συνεργαζεται, κι όχι με καθέναν που νομίζει οτι ξεσκέπασε απατεώνες.

Καταλαβαίνεις τι λέμε ή είσαι στον κόσμο σου?
Απαιτώ υποστήριξη ανταλλακτικού.
Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?
Τι σχέση έχει η σχεδίαση με το ανταλλακτικό?
Σαφώς και σε επίπεδο σχεδίασης και ηχητικής απόδοσης θα επιλέξω με βάση αυτό που μου αρέσει και δεν μπορώ να σε πείσω,δεν έχω λόγο αλλωστε να το κάνω.
Μαζι όμως με τη σχεδίαση και τον ήχο θέλω να μου παρέχει και αντ/κό.
Θα συνενοηθούμε ποτε?
Εσύ μπορεί να επιλέγεις με βάση και μόνο τον ήχο και σε δύο χρόνια να το πετάς και να παιρνεις καινούριο.
Δικαίωμά σου.
Αντιληφθείτε όμως ότι όσο κι αν σας κακοφαίνετε υπάρχουν και καταναλωτές με ΚΑΙ με κάποιες άλλες απαιτήσεις.
Αυτές δηλ που ίσχυαν ως αυτονόητες πριν τριάντα χρόνια και σήμερα τις έχουν εξαφανίσει.

ΟΚ. Οπότε ούτε opamps δεν κατασκευλαζουν μόνοι τους.

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Σαφώς και σε επίπεδο σχεδίασης και ηχητικής απόδοσης θα επιλέξω με βάση αυτό που μου αρέσει και δεν μπορώ να σε πείσω,δεν έχω λόγο αλλωστε να το κάνω.
Θα συνενοηθούμε ποτε?
Εσύ μπορεί να επιλέγεις με βάση και μόνο τον ήχο και σε δύο χρόνια να το πετάς και να παιρνεις καινούριο.
Δικαίωμά σου.
Αντιληφθείτε όμως ότι όσο κι αν σας κακοφαίνετε υπάρχουν και καταναλωτές με ΚΑΙ με κάποιες άλλες απαιτήσεις.
Αυτές δηλ που ίσχυαν ως αυτονόητες πριν τριάντα χρόνια και σήμερα τις έχουν εξαφανίσει.

Εμείς τι φταίμε ρε φίλε αν είχες άσχημα παιδικά χρόνια? Ε? Τι φταίμε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

Καλά κρασιά.....

Όχι δεν πίνω, ευχαριστώ. Κάποιος άλλος το παράκανες σήμερα.:flipout:

Re: Απάντηση: Re: EUROPE vs JAPAN (value for money)

H υπομονή μου απέναντί σου εχει τελειώσει. Αν ξαναμιλήσεις με αυτό τον τρόπο, έφυγες. Τελεία και παύλα.

Θα συνενοηθούμε ποτε?
Δικαίωμά σου.

Ούτε υποστήριξη ανταλλακτικού μπορείς να απαιτήσεις. Ο κύκλος ζωής ενός προϊόντος αποφασίζεται απο την εταιρεία. Τετοιου είδους υποστήριξη παρέχεται μονο σε όσους αγοράζουν μαζικά και κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την εταιρεία. Παράδειγμα: είμαι εταιρεία που κατασκευάζει DACs με το CS8414 της Cirrus Logic που υποθέτουμε οτι μολις βγηκε. Σε περίπτωση που η Cirrus ανακοινώσει EOL(end of life) για το 8414, μπορώ να ζητήσω υποστήριξη για το προϊόν μου, ακόμα κι οταν το 8414 σταματήσει να βγαίνει. Τι ειδους; Απο αντιστοιχο, μέχρι να παράγει μικρό αριθμό κομματιών για μενα μονο(σπανιότερο).

Όχι οτι παντα κλείνουν τετοιες συμφωνίες. Αλλα ειναι πολύ πιθανές, ανάλογα με τον πελάτη.

Είναι συνηθισμένο μεταξύ των χρηστών του forum να μπορούν να συζητούν ακόμα και έντονα μέ κόσμιο ύφος και εκφράσεις. Μάλιστα, σε θέματα που οι τόνοι ανεβαίνουν, η διαχείριση έχει δείξει σχετική ανοχή. Το ύφος του χρήστη bose στα τελευταία μηνύματα ήταν εντελώς αισχρό και υβριστικό. Τετοια συμπεριφορά δεν ταιριάζει σε αυτο το forum και δεν υπάρχει ανοχή απέναντί της. Ο χρήστης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εισόδου για 3 μήνες.

Τα υβριστικά μηνύματα σβήστηκαν και το παρόν θέμα, όντας πεδίο ανούσιας αντιπαράθεσης, κλειδώνεται. Αν θέλετε να συζητήσετε για τα HDAMs ή για οτιδήποτε άλλο έγινε νύξη εδώ, ανοίξτε καινούριο thread στην αντίστοιχη υποκατηγορία.

Status
Not open for further replies.