European Version Oppo BDP-831

Πάντως δεν καταλαβαίνω κάποιον που ασχολείται να πάρει Oppo από Αμερική με ειδική παραγγελία αντί για ένα Denon-Pioneer...έστω κι αν παίζει 5% καλύτερα το οππο... Άλλη κλάση εταιριών.

Μήν νομίζεις οτι εχουν και διαφορά στην ποιότητα κατασκευής τους.
Μηχανήματα σαν την Pioneer denon κτλ εχουν τυπική ποιότητα κατασκευής σε λεφτά μεχρι τα 500 ευρω.Το Oppo εχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά πολύ καλή εικόνα αλλα αυτή η γαμ@μ@νη τιμή να ήταν χαμηλώτερα ... θα πούλαγε σαν τρελλό !

Πάντως δεν καταλαβαίνω κάποιον που ασχολείται να πάρει Oppo από Αμερική με ειδική παραγγελία αντί για ένα Denon-Pioneer...έστω κι αν παίζει 5% καλύτερα το οππο... Άλλη κλάση εταιριών.

Ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι σαν αγορά είναι το πλεονέκτημά του να είναι region free (προσωπικά δεν με πειράζει να βλέπω ταινίες με αγγλικούς υποτίτλους) και να παίζει SACD και DVD-Audio. Αλλιώς και γω θα είχα πάρει Pioneer. Στα θετικά του μηχανήματος είναι, όπως έγραψε και ο φίλος vout παραπάνω, η πολύ καλή εξυπηρέτηση από την αντιπροσωπεία σε ενδεχόμενα προβλήματα. Όσο για την τιμή, πάω πάσο.

πάντως σε οτι αφορά το θέμα τιμής νομίζω οτι μεγάλοι ανθρωποι είμαστε και ο καθένας έχει την κρίση να πράξει αναλόγως, ποσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση οπου ειναι διαθέσιμη η πληροφορία περι διαφορετικής τιμής.
το αν κάποιος θα αποφασίσει να πάρει τώρα το αμερικάνικο ή να περιμένει το ευρωπαικό εξαρτάται πιστεύω απο τη διάθεση και τη τσέπη του αποκλειστικά.

πάντως σε οτι αφορά το θέμα τιμής νομίζω οτι μεγάλοι ανθρωποι είμαστε και ο καθένας έχει την κρίση να πράξει αναλόγως, ποσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση οπου ειναι διαθέσιμη η πληροφορία περι διαφορετικής τιμής.
το αν κάποιος θα αποφασίσει να πάρει τώρα το αμερικάνικο ή να περιμένει το ευρωπαικό εξαρτάται πιστεύω απο τη διάθεση και τη τσέπη του αποκλειστικά.

:a0210: Σωστός!

Εγώ πάντως θα περιμένω το Ευρωπαϊκό, αρκεί βέβαια να παίζει dvd audio, sacd & multichannel flac. Το region free & mkv δεν με ενδιαφέρουν καθώς έχω το dune prime που τα κάνει όλα αυτά και το oppo θα είναι κυρίως για μουσική, bluray και sd dvd λόγω του καλού του upscaling.

Δεν είναι DVD AUDIO/SACD player ομως και αυτοματα χανει. Είναι αντίστοιχο του 390 και του 7500 / 9500 της Phillips. Και προσωπικά προτιμώ το 9500 από οποιοδήποτε oppo/dune

Το μεγάλο του προτέρημα είναι οτι εκτός από την αναπαραγωγή "κανονικών δίσκων" BD παίζει και mkv., flac και είναι και δικτυακό. Δεν παίζει SACD, DVD Audio και μάλλον ούτε και region disks. Φαίνεται καλή επιλογή για όσους δεν τους ενδιαφέρουν τα ανωτέρω. Ίσως θα το σκεφτώ αφού έχω dvd (Οppo 981) που παίζει SACD και dvd Audio ενώ πρόσφατα πήρα και DAC.
Ξέρει κανείς τι λέει από ποιότητα εικόνας, όχι βέβαια αυτό που δεν έχει έρθει ακόμα αλλά από τα προηγούμενα μοντέλα? (Dune BD prime, HD base, HD Base 2.0)