Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Ποιού χρόνου, κάτσε να πέσει ο κουρνιαχτός σε λίγες μέρες και δεν θα ξέρουμε που πέφτει η Σουηδία...

Την είχα δει τυχαία στο YouTube με ένα μονοπλάνο που γύριζε την Αθήνα και μου είχε μείνει η φρεσκάδα που απεπνεε.
Mετα , ένεκα Eurovision , άκουσα κάνα δυο της τραγούδια και το στυλ της με άφησε αδιάφορο.
Διάβασα για τις εντυπωσιακές σπουδές της και είπα μπας και την αδίκησα.
Όταν άκουσα το ζάρι είπα ότι έχει και αυτή δικαίωμα στην αποτυχία.
Σήμερα διάβασα κάτι κριτικές για τον καινούργιο της δίσκο ,που περίπου την αποθεώνουν και ξεκίνησα να ακούω και τα τραγούδια.
Έχει τελειώσει για μένα οριστικά και αμετάκλητα,μόνο και μόνο για την συνεχή (έως καταχρηστική) χρήση ενός οργάνου που στην κυριολεξία σιχαίνομαι τον ήχο του.....του ζουρνά.
Αυτός και το ακορντεόν ,με κάνουν να θέλω να πέσω από το μπαλκόνι.
Χαράμι οι σπουδές της.
Καλά ,χρειαζόταν να βγάλει το Μπάρκλεϊ,για να γράφει τέτοιους πονοκεφάλους.
Τα ίδια και τα ίδια σε διαφορετική έκδοση τουρλουμπουκιου.
Να την χαίρονται οι φαν της, όχι εγώ.

Έ όχι ρε Μιχαλιό… μη με τρελαίνεις τώρα.
Το ακορντεόν σε κάνει μα πηδήξεις απ’το μπαλκόνι;
Τι σκ@τ@ ακούς;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Pleo and #@george@#
χρήση ενός οργάνου που στην κυριολεξία σιχαίνομαι τον ήχο του.....του ζουρνά.

Μισό. Σκέτος ο ζουρνάς συμφωνώ, δεν λέει κάτι. Με νταούλι μαζί όμως είναι άπαιχτος και must από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο. Εναλακτικά υπάρχει και η τσαμπούνα.

Κάτσε να βάλω κάτι σε φολκλορ αλά Ladaniva... .

Τώρα για το ακορντεόν τι να πω; Άπειρα πανέμορφα κομμάτια με αυτό. Είδικά σε 3/4.

• Wow
Reactions: mdvq
Έ όχι ρε Μιχαλιό… μη με τρελαίνεις τώρα.
Το ακορντεόν σε κάνει μα πηδήξεις απ’το μπαλκόνι;
Τι σκ@τ@ ακούς;

Μου βγάζει μια μιζέρια,μια κακομοιρια και ένα κλάμα, που δεν μπορώ να το αντέξω.
Έχω και μια τραυματική εμπειρία,όταν πήγαινα για μια σειρά ετών κάθε Τετάρτη στο σύλλογο Ιεραπετριτων και ΚΑΘΕ φορά ήταν δίπλα μου ένας ακορντεονιστας,που έπαιζε ασταμάτητα ο φουστης όλο το βράδυ.
Πολύ θέλει ο άνθρωπος να σαλτάρει??😄
Την τελειωτική βολή μου την έριξε ο κολλητός μου.
Μας προσκάλεσε σε μια ταβέρνα κοντά στην Χαλκίδα, με άριστο φαγητό και ένα ντουετακι που έπαιζε μουσική.
Ανέβηκε σε ένα υποτυπώδες βάθρο πρώτα ένα ωραιότατο μιλφακι ,κάθησε στην καρέκλα μας καλωσόρισε και αμέσως μετά ήρθε στην σκηνή και ο παρτενέρ κρατώντας ένα ......ακορντεόν ρε φίλε.....να.....από δω μέχρι απέναντι.
Ξυνή μου βγήκε η προβατίνα 😄😄.
Όταν πάω σε καμμία ταβέρνα που έχει μουσική ,το πρώτο πράγμα που ρωτάω είναι αν συμπεριλαμβάνεται το ακορντεόν στο σχήμα 😡
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ😅

Ευτυχώς που δεν σε είχα γείτονα όταν είχα ξεκινήσει το Γυμνάσιο.
Έπαιρνα κρυφά το ακορντεόν του αδερφού μου και προσπαθούσα να μάθω μόνος μου.
Εκεί να δείς τραγωδία… το μόνο που είχα καταφέρει να μάθω πολύ καλά ήταν το «ένα νερό κυρα-Βαγγελιώ» 😁

• Haha
Reactions: AUDIOLYTIC and mdvq
Από ότι κατάλαβα το μειωμένο κόστος
παραγωγής και μουσικής έπαιξε ρόλο,
και οι τράπερ ήταν η εύκολη πιασιάρικη λύση για την ERT.
Ο στόχος ήταν να υπάρχει το τραγούδι σε μια συμπαθητική θέση στον τελικό, και έτσι έγινε.
Η θέση ήταν πολύ καλή για τέτοιο τραγούδι, παρά την απρέπεια στις συνεντεύξεις.
Ας αποδεχτούμε ότι προωθείται
η fast food "μουσική" που βόλεψε
την κρατική TV, που δεν είναι
στα καλύτερα της, όσον αφορά τα έσοδα,
όπως γράφτηκε στο νήμα.

Τη μουσική του «Ζαριού» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister.

Το λένε και μόνοι τους, λίγο ότι να ναι,
λίγο smooth μαλακία, λέει ο Vlospa που στα τραγούδια του τραπάρει για τάπες..

Μήπως η Σαττι είναι ΑΙ?
Και τροφοδοτείται με δείγματα μουσικής και ο χειριστής της ΑΙ μας τρολάρει; Όπως στον Δράκουλα των Εξαρχείων που είχαν βάλει στον Πανούση samples από Χατζηδάκι, αλλά και Μαργαρίτη; Για να φτιάξουν το απόλυτο hit machine;
Τα ΑΙ γράφουν καλύτερη μουσική και στίχους...

Τι στιγμές ζούμε...
Είχαμε δίπλα μας τη νέα Madonna και δεν το ξέραμε!
Καλπάζει στα charts/stream/lists η πολυσχιδής Μαρίνα, με το πρωτοποριακό και ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό (τσιφτετελο-συρτο-electro-λαϊκο-rap-trap*) μουσικό της ιδίωμα.

* προσεχώς, η καλλιτέχνης θα προσθέσει στη σούπα και άλλα genres :cool:

• Haha
Reactions: chocbhed
Ορίστε που κατηγορείτε την κοπέλα. Να κάνετε όλοι ταχύρυθμα μαθήματα μουσικής για να κρίνετε. Αυτη είναι πλέον η ελληνική μουσική. Άσχετοι, ε άσχετοι.

Τι στιγμές ζούμε...
Είχαμε δίπλα μας τη νέα Madonna και δεν το ξέραμε!
Καλπάζει στα charts/stream/lists η πολυσχιδής Μαρίνα, με το πρωτοποριακό και ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό (τσιφτετελο-συρτο-electro-λαϊκο-rap-trap*) μουσικό της ιδίωμα.

* προσεχώς, η καλλιτέχνης θα προσθέσει στη σούπα και άλλα genres :cool:

Άρα διασταυρώνεται η πληροφορία ότι καλπάζει στα τσαρτς. ;)

Λογικό. Μόνο τα δισεκατομμύρια οι ινδοπακιστανοι να ψηφίσουν παγκοσμίως που ειναι ταμάμ τα μουσικά τους γνωρίσματα, αρκεί.

Είδες παγκόσμια επιτυχία ο ελληνικός συρτός; :)

Τους θυμίζει τον Μεγαλέξανδρο που είχε πάει εκεί παλιά βρε... γι' αυτό τους αρέσει. :p

Άρα διασταυρώνεται η πληροφορία ότι καλπάζει στα τσαρτς. ;)
Βεβαίως!
Η διαφωνία μας είναι ότι αυτό δεν αποτελεί κριτήριο ποιότητας. Μάλλον το αντίθετο ισχύει...:cool:

• Like
Reactions: chocbhed
Βεβαίως!
Η διαφωνία μας είναι ότι αυτό δεν αποτελεί κριτήριο ποιότητας. Μάλλον το αντίθετο ισχύει...:cool:

Σε ποιο σημείο έγραψα ότι είναι κριτήριο ποιότητας αυτό, για να υπάρξει διαφωνία;

Εκτός αν δεν εννοείς εμένα οπότε άκυρο.

Α,ναι...διαφωνήσαμε ότι η ποιότητα ειναι υποκειμενική. Οπότε συμφωνούμε ότι τα εν λόγω πονήματα, αν και εμπορικά, αποτελούν δημιουργίες χαμηλού επιπέδου.

Βεβαίως και είναι υποκειμενική. Δεν υπάρχει «ποιοτικόμετρο» στη μουσική. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης και κλίμακα με αυτές τις μονάδες. Εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει.

Λογικό άλμα είναι αυτό που γράφεις ότι συμφωνούμε. Το αν αποτελούν δημιουργίες χαμηλού ή υψηλού επιπέδου είναι υποκειμενικό.

Τα ΑΙ γράφουν καλύτερη μουσική και στίχους...
Πλακα πλακα αυτο το κομματι το Ζαρι ηταν σαν να ειχαν συρραψει 4-5 διαφορετικα μικροκομματια χωρις εμφανη μουσικη ισορροπια μεταξυ τους .

Βεβαίως και είναι υποκειμενική. Δεν υπάρχει «ποιοτικόμετρο» στη μουσική. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης και κλίμακα με αυτές τις μονάδες. Εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει.

Λογικό άλμα είναι αυτό που γράφεις ότι συμφωνούμε. Το αν αποτελούν δημιουργίες χαμηλού ή υψηλού επιπέδου είναι υποκειμενικό.
Φίλε Pleo μια εντελώς ειλικρινή ερώτηση θέλω να σου κάνω με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που έχεις καταλάβει ότι έχω απέναντι σου.Προσωπικα θεωρείς ότι το Ζάρι ειναι ένα ωραίο τραγούδι;Δεν μιλάω για το αν είναι επιτυχία,έξυπνο,πιασαρικο ή οτιδήποτε άλλο.Σου αρέσει;Θα το βάλεις να το ακούσεις;