Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Στείλαμε ολόκληρη Καλομοίρα και ήρθε τρίτη βρε, που είχε και εμπειρία από Γούσα.
Μας φθονούν αρχηγέ.

Είδες τι ωραίες θέσεις τα τραγούδια που πάνε με (σχεδόν σε αυτή την περίπτωση) απ' ευθείας ανάθεση; 3η θέση δεν το λες καθόλου κακό. Τρομερή επιτυχία το λες.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Είδες τι ωραίες θέσεις τα τραγούδια που πάνε με (σχεδόν σε αυτή την περίπτωση) απ' ευθείας ανάθεση; 3η θέση δεν το λες καθόλου κακό.
Ναι ναι, χρυσες δουλειες οι φαρμακοποιοι με τις ωτοασπιδες. :D

Ναι ναι, χρυσες δουλειες οι φαρμακοποιοι με τις ωτοασπιδες. :D

Βγήκε τρίτο στον τελικό; Θυμάσαι από πότε έχεις να δεις τρίτη θέση σε τελικό; Να σου πω εγώ. Από τότε.

Ειναι που εχει μουσικη παιδεια το ευρυτερο κοινο της Γιουροβιζιον. :p

Δεν μας ενδιαφέρει λέμε. Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τι πρέπει να στέλνουμε κάθε φορά. Σε αυτό το θέμα λοιπόν, sorry αλλά το ελληνικό κοινό χωρίς στενή καθοδήγηση έστω, δεν ξέρει που του πάν' τα τέσσερα.

• Love
Reactions: Haagenti
Δεν μας ενδιαφέρει λέμε. Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τι πρέπει να στέλνουμε κάθε φορά. Σε αυτό το θέμα λοιπόν, sorry αλλά το ελληνικό κοινό χωρίς στενή καθοδήγηση έστω, δεν ξέρει που του πάν' τα τέσσερα.
Βρε συ.
Μπας και έχεις χωθεί σε καμία κριτική επιτροπή τώρα που μας άφησε χρόνους η Ροζίτα Σώκου γι' αυτό επιμένεις με τη στενή καθοδήγηση; :)

Βρε συ.
Μπας και έχεις χωθεί σε καμία κριτική επιτροπή τώρα που μας άφησε χρόνους η Ροζίτα Σώκου γι' αυτό επιμένεις με τη στενή καθοδήγηση; :)

Δεν απαντώ σε πολιτικές ερωτήσεις. Αν θέλεις να μιλήσουμε για τα δύο ημίχρονα του αγώνα, ευχαρίστως. 🥳

Δεν μπορείς να στέλνεις τραγούδι που ο άλλος δεν θα το καταλάβει, δεν θα συνδεθεί με τα νοήματά του. Πως να το κάνουμε; Ως τι θα το στείλεις και που;

Το έργο αυτό έχει παίξει μερικές φορές με άλλες χώρες που έστελναν τέτοια τραγούδια και κατόπιν της κακής θέσης που πήραν, έλεγαν ότι δεν κατάλαβε το κοινό τι ήθελαν να πουν, δεν τους ένοιωσαν κλπ. Ωραία. Λοιπόν; Εξακολουθεί να είναι μια τρύπα στο νερό όλο αυτό ως επιλογή να στείλεις τέτοιου τύπου τραγούδι;

Προφανώς και όχι αλλά σε καμία χώρα δεν έχει γίνει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, μόνο στο Spotify να μπεις και να δεις τα τοπ κομμάτια στην Ελλάδα είναι όλα από τράπερς.
Ο μεγαλύτερος ραδιοσταθμός στον Κόσμο ο 100 Power.Tu,που κάθε Σάββατο ανακοινώνει τα 5 καλύτερα απ όλη την Ευρώπη με κάνει να ντρέπομαι που στην δική μας λίστα είναι τέτοια άσματα όλο τον χρόνο.
Ακούω και τα 5 καλύτερα των άλλων χωρών ,αλλά όχι κ έτσι.
Νομίζω το συγκεκριμένο στυλ έχει μετατραπεί σε Εθνικά κάλαντα.

• Like
Reactions: karamela
Τώρα σοβαρά..Νομίζεις ότι οι Σουηδοί ασχολούνται με τη Γιουροβίζιον;
Οι Σουηδοί γεννούνται με μια κιθάρα στο χέρι έχεις δει σκηνή που έχουν στο ροκ και στο μέταλ;
Μπορώ να σου γράφω μπάντες μέχρι το πρωί.
Στην Τζαζ να δεις.
Έχω να παρουσιάσω τουλάχιστον 100 δίσκους με North Sea Jazz Mood (2025) ,αλλά μού κατσε κάτι αρνητικό, τα περισσότερα απ αυτά πριν κυκλοφορήσουν, (μέσω γνωριμιών με άτομα που δουλεύουν με τις φωτογραφήσεις, την επιμέλεια εξωφύλλων, καλλιτεχνικών ).

Αλλά πέραν αυτών ασχολούνται πολύ με την Γιουροβίζιον..υπάρχουν και σχολές με δικά τους στυλ .Όλο τον χρόνο κάποια στούντιο ετοιμάζουν τραγούδια.

Το συγκεκριμένο τραγούδι που έστειλαν φέτος ανήκει στην σχολή 'Dance',όπου η λέξη δεν αντικατοπτρίζει αυτό που ακούγεται.
Dance βραδιές υπάρχουν για μεσήλικες και πάνω ,που μαζεύονται Πέμπτες,Παρασκευές ,Σάββατα και χορεύουν 'αγκαλιαστά'..ακούγοντας μουσική από μπάντες με 'νοσταλγική παρουσία'...και επηρεασμένες από φολκ μουσική τους, !!!! και δη περασμένων δεκαετιών. (εκεί θα δεις έναν 75άρη να χορεύει με μια κόρη του),υπήρχε και στην Ρόδο ένα τέτοιο κλαμπ,αλλά έκλεισε.
Δεν είναι disco,ούτε rock,αλλά λίγο 'παλιομοδίτικα γκρουπάκια που παίζουν και οι θαμώνες χορεύουν όπως ΄περίπου στα ΄60ς.
Μιλώ για τους 50αρηδες και πάνω, αυτή η σχολή 'Danca' είναι διαδεδομένη και ταυτισμένη με την εποχή που ΔΕΝ σκοτεινιάζει μέχρι τον βαρύ χειμώνα και πραγματοποιείται σε κρουαζιερόπλοια, λέσχες, club παλιομοδίτικα, μικρά νησιά χωρίς ρεύμα κάποια απ αυτά ,που ανήκουν στο Αρχιπέλαγος μεταξύ Σουηδίας-Φινλανδίας (φοβερά εξωτικά μέρη ) αλλά και πάρτι στην φύση με φωτιές όταν δεν βρέχει και είναι ακόμα ημέρα μέχρι τις 2 Α.Μ.

Η άλλη σχολή είναι αυτή που πάτωσε με τον Μπούλη πριν 3 χρόνια και το ξανασκέφτηκαν, το φιλοσόφησαν,άκουσαν κριτικές όπως πριν λίγα χρόνια που δεν επελέγησαν γκρουπάκια με φολκ και μεγάλη εμπειρία /δισκογραφία.
Φέτος η μπίλια έκατσε σ ένα απ αυτά.
Σε μια εκπομπή της Κρατικής είχε γίνει σούσουρο που ένα Rock n Roll group πάτωσε ,ενώ ήταν πολύ ανεβαστικό κομμάτι και αντέδρασαν μεσήλικες.

Οι μπάντες με Rock/Metal είναι απίστευτα πολλές ,δύο απ αυτές με τον γιο, αλλά δεν ενδιαφέρονται.

Η τελευταία σχολή έχει να κάνει με την ποπ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια σ όλο τον πλανήτη ,την σκηνή των Ανατολικών και Δυτικών Πολιτειών των Η.Π.Α.
Κοσμοπολίτικη ποπ κουλτούρα με ambient,reggea,folk,spoken words,elactronica,dub remixes με πολλά επιτυχημένα γκρουπ που κάνουν διεθνή καριέρα,πάρα πολλά θα έλεγα.
Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ABBA ξεκίνησαν από folk και εξελίχθηκαν σε ποπ/ντίσκο.
Την Γιουροβίζιον την παίρνουν στα πολύ σοβαρά με προ-ημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς που γίνονται σε 4-5 γεωγραφικά διαμερίσματα

Φίλε δεν είδα καν το σόου, δεν ξέρω καν γιατί είμαι στο θέμα, χαχαχ.
Στην Τζαζ να δεις.
Έχω να παρουσιάσω τουλάχιστον 100 δίσκους με North Sea Jazz Mood (2025) ,αλλά μού κατσε κάτι αρνητικό, τα περισσότερα απ αυτά πριν κυκλοφορήσουν, (μέσω γνωριμιών με άτομα που δουλεύουν με τις φωτογραφήσεις, την επιμέλεια εξωφύλλων, καλλιτεχνικών ).

Αλλά πέραν αυτών ασχολούνται πολύ με την Γιουροβίζιον..υπάρχουν και σχολές με δικά τους στυλ .Όλο τον χρόνο κάποια στούντιο ετοιμάζουν τραγούδια.

Το συγκεκριμένο τραγούδι που έστειλαν φέτος ανήκει στην σχολή 'Dance',όπου η λέξη δεν αντικατοπτρίζει αυτό που ακούγεται.
Dance βραδιές υπάρχουν για μεσήλικες και πάνω ,που μαζεύονται Πέμπτες,Παρασκευές ,Σάββατα και χορεύουν 'αγκαλιαστά'..ακούγοντας μουσική από μπάντες με 'νοσταλγική παρουσία'...και επηρεασμένες από φολκ μουσική τους, !!!! και δη περασμένων δεκαετιών. (εκεί θα δεις έναν 75άρη να χορεύει με μια κόρη του),υπήρχε και στην Ρόδο ένα τέτοιο κλαμπ,αλλά έκλεισε.
Δεν είναι disco,ούτε rock,αλλά λίγο 'παλιομοδίτικα γκρουπάκια που παίζουν και οι θαμώνες χορεύουν όπως ΄περίπου στα ΄60ς.
Μιλώ για τους 50αρηδες και πάνω, αυτή η σχολή 'Danca' είναι διαδεδομένη και ταυτισμένη με την εποχή που ΔΕΝ σκοτεινιάζει μέχρι τον βαρύ χειμώνα και πραγματοποιείται σε κρουαζιερόπλοια, λέσχες, club παλιομοδίτικα, μικρά νησιά χωρίς ρεύμα κάποια απ αυτά ,που ανήκουν στο Αρχιπέλαγος μεταξύ Σουηδίας-Φινλανδίας (φοβερά εξωτικά μέρη ) αλλά και πάρτι στην φύση με φωτιές όταν δεν βρέχει και είναι ακόμα ημέρα μέχρι τις 2 Α.Μ.

Η άλλη σχολή είναι αυτή που πάτωσε με τον Μπούλη πριν 3 χρόνια και το ξανασκέφτηκαν, το φιλοσόφησαν,άκουσαν κριτικές όπως πριν λίγα χρόνια που δεν επελέγησαν γκρουπάκια με φολκ και μεγάλη εμπειρία /δισκογραφία.
Φέτος η μπίλια έκατσε σ ένα απ αυτά.
Σε μια εκπομπή της Κρατικής είχε γίνει σούσουρο που ένα Rock n Roll group πάτωσε ,ενώ ήταν πολύ ανεβαστικό κομμάτι και αντέδρασαν μεσήλικες.

Οι μπάντες με Rock/Metal είναι απίστευτα πολλές ,δύο απ αυτές με τον γιο, αλλά δεν ενδιαφέρονται.

Η τελευταία σχολή έχει να κάνει με την ποπ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια σ όλο τον πλανήτη ,την σκηνή των Ανατολικών και Δυτικών Πολιτειών των Η.Π.Α.
Κοσμοπολίτικη ποπ κουλτούρα με ambient,reggea,folk,spoken words,elactronica,dub remixes με πολλά επιτυχημένα γκρουπ που κάνουν διεθνή καριέρα,πάρα πολλά θα έλεγα.
Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ABBA ξεκίνησαν από folk και εξελίχθηκαν σε ποπ/ντίσκο.
Την Γιουροβίζιον την παίρνουν στα πολύ σοβαρά με προ-ημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς που γίνονται σε 4-5 γεωγραφικά διαμερίσματα

Έπεσα κατά τύχη στο διαδίκτυο στο κομμάτι της Φιλανδίας (με τη ξανθιά) που θεωρούν ότι είναι από τα φαβορί. (Έτσι έγραφε το άρθρο).
Πάω στον καθρέφτη και του λέω : "Δεν ξέρεις πόσο τυχερός στάθηκες φίλε που δεν έκατσες να το δεις.
Αν είναι αυτό φαβορί τα υπόλοιπα θα είναι φαβορίτες."

Τα συγχαρητηρια μου στους ¨ειδικους" που με τοση σιγουρια εγραφαν οτι η Ελλαδα δε θα περασει στον τελικο. :)
Στοιχηματικά μας έδιναν ότι θα περάσουμε τελικό και φυσικά περάσαμε, τώρα στον τελικό θα δούμε…

Έπεσα κατά τύχη στο διαδίκτυο στο κομμάτι της Φιλανδίας (με τη ξανθιά) που θεωρούν ότι είναι από τα φαβορί. (Έτσι έγραφε το άρθρο).
Πάω στον καθρέφτη και του λέω : "Δεν ξέρεις πόσο τυχερός στάθηκες φίλε που δεν έκατσες να το δεις.
Αν είναι αυτό φαβορί τα υπόλοιπα θα είναι φαβορίτες."
Φαβορί για να κερδίσει δεν είναι, είναι φαβορί για να βγει από 5η θέση έως και 8η….αλλα σε αυτό συμφωνώ είναι χάλι, στο σημείο που βγήκε στο τέλος το μικρόφωνο πύραυλος ε κάπως μου έπεσε βαρύ!!! Η κοπέλα πάντως είναι προικισμένη οπότε κάτι σου μένει από το τραγούδι!!!

• Like
Reactions: Haagenti
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αυτο ειναι κλοπη απο ενα αλλο πολυ γνωστο που δεν το θυμαμαι

Θα μας πει ο @Tzimisce σαν ειδικός Γιουροβιζιονολόγος.

Εγώ τα έχω βάψει μαύρα γιατί το Σάββατο θα είμαι σε rock live που έχει μία μπυραρία στη γειτονιά μου και δεν θα δω την γυροβιζιόν.
Αλλά θα πνίξω τον πόνο μου σε ένα Jazz live που θα κάνει ένας φίλος τη Δευτέρα στο Ίλιον.

Εγώ τα έχω βάψει μαύρα γιατί το Σάββατο θα είμαι σε rock live που έχει μία μπυραρία στη γειτονιά μου και δεν θα δω την γυροβιζιόν.
Αλλά θα πνίξω τον πόνο μου σε ένα Jazz live που θα κάνει ένας φίλος τη Δευτέρα στο Ίλιον.
Και γω φίλε έχω κανονίσει να βγω.
Θα παρευρεθώ σε γκαλά σχετικό με τη Γιουροβίζιον.
20250514_102843-1.jpg

Αν και όντως το τραγούδι δεν είναι για Γιουροβίζιον, πιστεύω και εγώ ότι θα πάει καλά. Πιο καλά από ότι λένε. Περίπου 5-8 θέση.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι ξεχωρίζει. Τα περισσότερα από τα άλλα είναι ή φαίνονται ίδια.
Και όπως είπε και ένας Άγγλος δημοσιογράφος που ασχολείται αρκετά, χθες: "Κατ αρχάς είναι ντυμένη...".

Όλους ανεξαιρέτως τους νοιάζει μέχρι που θα πάει. Δεν υπάρχει αυτό που γράφεις.
Επειδη ειχα διαβασει διαφορα, οχι καλα, για το τραγουδι... εχθες ημουν σε φαση,τι θα ακουσω τωρα...;
Ε λοιπον, αυτο που ακουσα... εμενα, μου αρεσε πολυ!
Οποτε, θα χαρω αν παει καλα. Αλλα, δε θα " σκασω " αν δε αρεσει στους... αλλους.

Επειδη ειχα διαβασει διαφορα, οχι καλα, για το τραγουδι... εχθες ημουν σε φαση,τι θα ακουσω τωρα...;
Ε λοιπον, αυτο που ακουσα... εμενα, μου αρεσε πολυ!
Οποτε, θα χαρω αν παει καλα. Αλλα, δε θα " σκασω " αν δε αρεσει στους... αλλους.

Αυτό ακριβώς είναι το λάθος. Ειναι εσωστρέφεια και όχι εξωστρέφεια αυτό που γράφεις. Το δεύτερο χρειάζεται στη Eurovision. Κι εμένα μου αρέσει το τραγούδι. Για Eurovision δεν κάνει.
Και εκεί είναι που αποτυγχάνει το concept.
Οι δημιουργοί του δεν πάνε με το σκεπτικό κάποιου τραγουδιού διαμαρτυρίας, ή απόρριψης του θεσμού. Αντιθέτως πάνε με σκοπό να επικοινωνήσουν το θέμα του τραγουδιού. Επάνω σε αυτό αποτυγχάνουν, για τους λόγους που έχω εξηγήσει.
Δεν φτάνει η υπερπροσπάθεια, η οποία καλώς γίνεται. Τι άλλο να κάνεις εξ άλλου με αυτό που έχεις στα χέρια σου;

Άμα είχε μισούς αγγλικούς στίχους θα πήγαινε ψηλότερα πάντως.
Κρίμα. Και να πεις ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει αγγλικά η Κλαυδια; Μπορεί. Και επικοινωνιακή είναι στις συνεντεύξεις.