Eurovision τι μας άρεσε.....( έλα μην είστε ξινοί..πείτε κάτι θετικό )

Εγώ ψήφισα Σερβία. Το παράξενο είναι ότι βγήκε τρίτο στις ψήφους του κοινού στην Ελλάδα.
Η Ουκρανία δεν ήταν κακή, αλλά δεν άξιζε και την νίκη. Ο κόσμος την ψήφισε λόγω του πολέμου, ήταν φανερό. Είδατε το νέο τους βιντεοκλίπ με την μαμά που πάει στον πόλεμο;

Εμένα μου άρεσε της Ουκρανίας αλλά μου άρεσε και της Μολδαβίας, που μου θύμισε και λιγάκι... alcohol is free στο λίγο πιο αργό.

Βέβαια εμένα μου αρέσει γενικώς όταν υπάρχουν αναφορές στο φολκλόρ, οπότε μιλάω για προτιμήσεις και τι θα ήθελα να κερδίσει (της Μολδαβίας δηλαδή).

Στη σκηνική παρουσία είχανε οι Ουκρανοί, πέρα από τη μελωδία στο ρεφρέν και την εξής αναφορά στα παραδοσιακά κεντήματα που τα βλέπεις συνήθως στα παραδοσιακά πουκάμισα που φοράνε (Vyshyvanka).

vyshy.jpgvyshy2.jpg

• Like
Reactions: Kosh
Δεν μ΄ άρεσε της Ουκρανίας. Βοηθάει και η γλώσσα βέβαια που δεν μου είναι συμπαθητική στα αυτιά.
Λίγο παραδοσιακό, λίγο ραπ, σκηνική παρουσία ότι να ναι, μου θύμισε την απαράδεκτη συμμετοχή της Ελλάδας με τους Utopia Land. :ROFLMAO:
Της Αγγλίας από την άλλη απορώ γιατί είχε τόση απήχηση.
Της Ελλάδας καλό ήταν, ακούγοντας όλα τα άλλα ίσως θα μπορούσε να πάει και παραπάνω.
Η σκηνική παρουσία δεν μ άρεσε και το φόρεμα της κοπελιάς σαν δανεικό ήταν. Την φορούσε δεν το φόραγε.
Από της 5 πρώτες προτιμούσα της Σουηδίας αν και θύμιζε πολύ το Shallow από την Lady Gaga-Bradley Cooper.
Από τα χορευτικά, επιλέγω περισσότερο της Ρουμανίας από ότι της Ισπανίας.
Της Σερβίας ενδιαφέρον ως θεατρικό κομμάτι, conceptual art να το πεις;
Απλά δεν είναι τραγούδι που θα το ακούσεις στο ραδιόφωνο πχ.
Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λες, στην πράξη προσωπικά κανένα κομμάτι δεν μου άρεσε φέτος που να πω να το ψάξω αργότερα να το ξανακούσω. Θεωρώ και εγώ ότι μπορούσαμε να πάμε παραπάνω, της Αγγλίας πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι άρεσε στον κόσμο!!

Υ.Γ. Συμπαθητικό μου φάνηκε της Γερμανίας που βγήκε τελευταίο.!!χαχα

• Like
Reactions: Sotiris
Όντως, της Γερμανίας ακουγόταν. Δεν άξιζε την τελευταία θέση.
Ειπαμε τα πολιτικά έχουν θέση στην eurovision. ;)

Ο κόσμος την ψήφισε λόγω του πολέμου, ήταν φανερό. Είδατε το νέο τους βιντεοκλίπ με την μαμά που πάει στον πόλεμο;

Το χρονικο ενός προαναγγελθέντος βραβείου.

Το τραγουδι της Ουκρανιας δεν μου αρεσε αφου θυμιζε περισσοτερο soundtrack απο πολεμικη ταινια.

Μοιραια βγηκε δευτερη η Αγγλια που ειναι ο βασικος υποστηρικτης της Ουκρανιας για τους γνωστους λόγους.

Η μεγαλη ατυχη ειναι η Ισπανια που κατεβηκε με ενα φοβερο κοματι καθαρης πρωτιας. Φαινεται οτι ηταν αποφασισμενη να χτυπησει στα ισια την Ουκρανια παρα τα προγνωστικα, και ειδε τελικα το βραβειο να χανεται. (by the way ηταν αρκετες κλασεις πιο πανω απο την Φουρειρα)

Τι λετε ρε παιδια μια χαρα κομματαρα ηταν της Ουκρανιας.

Θυμιζε εντονα σερβικο παραδοσιακο κομματι θα ελεγα, ειχε το καταπληκτικο πνευστο (δεν ξερω αν ηταν φλαουτο αυτο) να δινει το μπιτ και παντρευτηκε υπεροχα με το χιπχοπ.

Εμενα μου αρεσε πολυ πριν γινει της μοδας και δεν με ενοχλησαν καθολου μα καθολου τα ουκρανικα .

Οσο για σκηνικες παρουσιες τα ειπε πολυ ωραια πριν ο Pleo και να μην ξεχναμε οτι δεν μπορουσαν να "επενδυσουν" περισσοτερο σε εμφανισεις οπως του παρελθοντος (με πολυ πιο χαρουμενα τραγουδια στα ορια του κιτς) μιας και μιλαμε για λαο σε πολεμο και καταθλιψη.

Εγω βρηκα πολυ συγκινητικη την προσπαθεια τους και οσον αφορα τα πολιτικα μην ξεχναμε οτι το βιντεο που εβαλα πιο πανω το εβγαλαν αφου ειχαν νικησει τον διαγωνισμο και δεν προσπαθησαν να πουλησουν μαυριλα και θλιψη για να το καταφερουν,

Μπραβο τους σε ολα τα επιπεδα.

Παρακολουθώ εδώ και κάποια χρόνια τους προκριματικούς για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Σουηδία.
Μία απ τις χώρες που έχουν και τις περισσότερες νίκες και που η εκπροσώπηση έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Κάτι ανάμεσα σε talent show και folk διαδρομές.
Τα προκριματικά διαρκούν κάποια Σάββατα (5-6) και παίρνουν μέρος οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με ξεχωριστούς διαγωνισμούς σε χώρους πραγματικά 'Eurovision' και στο τέλος οι νικητές κάθε πόλης συναντιούνται στον τελικό.
Ολόκληρη ιεροτελεστία ,αλλά ο λόγος που ποστάρω δεν είναι η διαδικασία, αλλά οι ηλικιακές 'ζώνες' ψηφοφορίας.
Δεν είχα προσέξει τα προηγούμενα χρόνια ότι ψηφίζουν κα 8χρονα ,10χρονα.
Ο νικητής δηλαδή που θα εκπροσωπήσει μια χώρα εκλέγεται με ψήφους απ την ηλικία των 6 ετών μέχρι 80-90!!!
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που συμβαίνει και στην utube δισκογραφική καριέρα όλων σχεδόν των καλλιτεχνών.
Ανάμεσα σε πραγματικά καλές φωνές και 'ελαφρά' μεν, αλλά καλά σύνολα ,πετάγονται κάτι πιτσιρίκια με το σύγχρονο life style,εντελών άφωνα,ατάλαντα με περίεργες εμφανίσεις και 'μηνύματα' που δεν έχουν σχέση με την μουσική.
Οι ψήφοι της ζώνης 10-14 χρονών πετάνε έξω ερμηνευτές/εκτελεστές με πραγματικό ταλέντο.
Έχει κάποιος από εσάς ανάλογη εμπειρία από τις διαδικασίες άλλων χωρών?
Εδώ σε μας όταν γινόταν σχετικό δημοψήφισμα πόσα 10χρονα περίπου ψήφιζαν?
Δεν βλέπουν ότι παρόλη την δημοφιλία ,ο νικητής σπάνια ακούγεται ?

Δεν θα πειτε τίποτα ωρέ παλικάρια?
Άντε να κάνω εγω την αρχή.
Πιο πολύ από όλα μου άρεσε .....η παρουσιάστρια https://www.express.co.uk/celebrity...ecca-Welton-dress-pictures-news-latest-update
Μετά ακούσαμε και κανα τραγουδάκι.

Παραδοσιακά ,αυτό που μου άρεσε δεν πέρασε (Ιρλανδια) και όποια θεωρούσα για κλωτσιές, πρώτα πρώτα.:D
Τώρα, ιδέα μου ήταν, παραισθήσεις είχα αλλά αυτό
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
μου φάνηκε στυγνη αντιγραφή ενός άλλου τραγουδιού, που δεν μπορώ να εντοπίσω πιο είναι!
Για το τραγούδι λέω ...την τραγουδίστρια την ξέρω...η Παολα ειναι:ROFLMAO::ROFLMAO:
Αυτααααααα🍻

Last edited:
  • Haha
Reactions: tasanto

αχ μανουλα μου

Έκανα το λάθος να το ψάξω στο youtube.. όχι την πρόβα, το επίσημο video.

Απορώ πραγματικά με τους ανθρώπους που το διάλεξαν.

Ο πιτσιρικάς έχει βλαχο-μαγκο-Αγγλική προφορά. Δεν καταλαβαίνεις γρι αν δεν είσαι τέτοιος.

Δεν μας βλέπω ούτε καν να προκρινόμαστε.

Πολλή ενέργεια όλα τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού. Δεν ήξερες ποιο να πρωτοδιαλέξεις.

Την Πέμπτη φοβάμαι ότι είμαστε κατόπιν και πριν από δυνατά τραγούδια και δεν μας βλέπω να περνάμε στον τελικό.

• Like

ελπιζω να γινει αυτο οντως και να μην συνεχιστει η ξεφτιλα

αυτο ηταν δηλαδη το καλυτερο που ειχαμε ή πηρε απευθειας αναθεση αραγε ?

Τώρα, ιδέα μου ήταν, παραισθήσεις είχα αλλά αυτό
μου φάνηκε στυγνη αντιγραφή ενός άλλου τραγουδιού, που δεν μπορώ να εντοπίσω πιο είναι!
Την κατηγορία άδικα την κοπέλα.😡
Δεν είναι αντιγραφή......εσωτερικο δανειο από τα πατριωτακια της είναι

(βοήθησε η σύζυγος για το εύρημα 😀)

• Like
Reactions: Kosh and tasanto
Την κατηγορία άδικα την κοπέλα.😡
Δεν είναι αντιγραφή......εσωτερικο δανειο από τα πατριωτακια της είναι

(βοήθησε η σύζυγος για το εύρημα 😀)

Μιχάλη, δεν γίνεται να μην περνάει η Σουηδία στον τελικό. Θες να πέσουν όλοι οι διακόπτες το βράδυ του τελικού; :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Είναι διαφορετική η αίσθηση να ακούς ένα τραγούδι μόνο του, να το ακούς μαζί με όλα τα άλλα, και να το ακούς live την ημέρα του ημιτελικού/τελικού. Χρειάζεται όλο το context στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το τραγούδι να ληφθεί υπ' όψη.

Ας πούμε το τραγούδι της Φινλανδίας που δεν μου άρεσε στο βίντεοκλίπ, με το που είδα τι γινόταν στη σκηνή και το πόσο άρεσε στον κόσμο από κάτω, ήμουν σίγουρος ότι θα περνούσε στον τελικό.

• Like
Reactions: mdvq

απο φιλο που ειναι στα της μουσικης μαθαμε οτι ο νεαρος που μας εκπροσωπει ουσιαστικα πηρε απευθειας αναθεση τραγουδιου λογω του πλουσιου θειου του

ωραια πραγματα.......ευχομαι πατο απο τους λιγους

• Like
Reactions: Sotiris

απο φιλο που ειναι στα της μουσικης μαθαμε οτι ο νεαρος που μας εκπροσωπει ουσιαστικα πηρε απευθειας αναθεση τραγουδιου λογω του πλουσιου θειου του

ωραια πραγματα.......ευχομαι πατο απο τους λιγους
Πέφτω από τα σύννεφα!! Δεν το περιμένα με τίποτα!!χαχα.
Μιλάμε το τραγούδι είναι αισχρό στην καλύτερη και το παιδί μια κλ@νομαγκιά, ότι χειροτερο έχουμε στέιλει εδώ και χρόνια, εύχομαι και εγώ με την σειρά μου να πιάσουμε πάτο σήμερα μήπως και σοβαρευτούμε του χρόνου.

Ωραία συνολικά η παραγωγή των Αγγλών προχτές. Τα τραγούδια κλασικά δεν μου άρεσαν τα περισσότερα άλλα σαν πακέτο όλο μαζι πέρασα καλά. Να δούμε και σήμερα.

• Like
Reactions: Sotiris and tasanto
Έκανα το λάθος να το ψάξω στο youtube.. όχι την πρόβα, το επίσημο video.

Απορώ πραγματικά με τους ανθρώπους που το διάλεξαν.

Ο πιτσιρικάς έχει βλαχο-μαγκο-Αγγλική προφορά. Δεν καταλαβαίνεις γρι αν δεν είσαι τέτοιος.

Γρι, όντως.

Κλασικες παρακμιακές καταστάσεις (καμία απορία, παντως, που το διάλεξαν)

• Like
Στον τελικό, θα είναι μαζί με με τα κορίτσια και ο Graham Norton ,που είναι κατά την γνώμη μου φοβερός και τρομερός.
Οι Αγγλαρες έχουν στήσει πρώτης τάξεως σόου, για να περάσουμε καλά!