Eutelsat 10A (λήψη - κανάλια - συχνότητες)

Με κέντρο 19.2 και gilbertini 1m βγαίνει το NBA TV.Δεν έχω δοκιμάσει με κέντρο 23.2 Ε.Το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη συχνότητα κατά καιρούς πέφτει για άγνωστο λόγο η ισχύς.

Last edited by a moderator:
Δεν έχω inverto black ultra για αυτόν το δορυφόρο .
Έχω είκοσι (20) lnb στην εγκατάσταση μου , μόνο τρία (3) είναι inverto black ultra.

Για τους δορυφόρους 9°-10°Ε έχω το Slim Lnb Gold 0,1db twin , το παρακάτω :

thumb-A766_4F5B5E5A.jpg

Εγω τη συχνοτητα του ΝΒΑ την κατεβαζω μοναχα με lnb Inverto Ultra & MTI White.
Δυστυχως η αλλαγη του FEC σε 5/6 απο 3/4 εχει δυσκολεψει πολυ τη θεαση.
Πρωτυτερα το οριο ληψης ηταν 56% ενω τωρα πηγε σε 72% σε δεκτη Spiderbox.
To σημα που εχω σε πιατο Wave Frontier T90 ειναι απο 70-74%.

Τελευταία με απασχολεί πολύ ο 10°Ε και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω με το 90αρι πιάτο μου με 2 LNB. η μια επιλογή είναι να το κεντράρω στις 10 και παράκεντρα 19 και η άλλη το αντίθετο. τι μου προτείνετε; θέλω να έχω βέβαια καλή λήψη του άστρα και από τις 10 με ενδιαφέρει μόνο το NBA TV (παίζει με Bissκοτακι η το άλλαξαν; )

Αν το έχει κάποιος και έχει τα κλειδιά ας τα στείλει και σε εμάς.

Τα κλειδιά υπάρχουν αλλά τα έχουν ορισμένοι που το παίζουν έξυπνοι σε άλλα forums.

Κέντρο 10 θα βάλεις.

Γεά σας. Γιατί δεν πιάνω κανένα (ούτε ένα) κανάλι στις 10 μοίρες? Πώς θα πιάσω τον Αντεννα Pacific? ; Έχω 1m. πιάτο και είμαι στα Χανιά. Ευχαριστώ.

Καλημερα. Μαλλον επειδη δεν εχεις σωστη ρυθμιση το κατοπτρο. Τί εγκατασταση εχεις/δεκτη;

Κινητό πιάτο. Δέκτη dreambox. Στίς 7 και στις 9 μοίρες κάνω σάρωση και βρίσκει πάρα πολλά κανάλια όπως επίσης στις 13 και στις 19 μοίρες. Στις 10 μοίρες όμως κάνω σάρωση και δεν βρίσκει-αποθηκεύει κανένα.

Ακριβως. 1. Μηπως μπορεις να λάβεις μονο τα dvb-s καναλια; 2. Το κατοπτρο σου χρειαζεται ρυθμιση.

Κινητό πιάτο. Δέκτη dreambox. Στίς 7 και στις 9 μοίρες κάνω σάρωση και βρίσκει πάρα πολλά κανάλια όπως επίσης στις 13 και στις 19 μοίρες. Στις 10 μοίρες όμως κάνω σάρωση και δεν βρίσκει-αποθηκεύει κανένα.
Μια από τα ίδια και εγώ με 800αρη και 1.20 πιάτο Θεσ/νίκη

Δεν δικαιολογείται να μην βρισκετε τιποτα. Επειδή ειναι πολυ κοντά με τον 9Ε, ο οποιος ειναι και ισχυρότερος, αν η στοχευση δεν ειναι καλή μπορεί να δημιουργείται καποιο προβλημα.

Δοκιμασες να βαλεις χειροκινητα τον transpoder? ειδικα στις 10 μοιρες αλλαζουν συνεχως.

Σε dvb-s είναι ο pacific. Προφανώς κάποια μικρορύθμιση πρέπει να κάνετε, όταν πηγαίνετε στο δορυφόρο. Θα σας διαφωτίσουν οι έχοντες μοτέρ.