eutelsat w2 16

Re: Απάντηση: eutelsat w2 16

κατά κάποιο τρόπο τα δοκίμασα όλα και τίποτα. πέρα από την αλλαγή και του τρίτου lnb σκεφτομουνα να έβαζα κεντρικά το 16e μήπως θα αλλάξει κάτι .

Αν μπορείς καλό θα ήταν να βάλεις τον 16 κεντρικό δορυφόρο.
Μάλλον η λήψη σου είναι οριακή για μερικές συχνότητες και πιθανά η σκόπευση να μην είναι και η τέλεια.
Δοκίμασε αν κατεβάζεις την 12656

Η πρώτη και η δεύτερη έχουν πολύ καλό σήμα, η τελευταία χαμηλότερο. Όπως είπε και ο Χάρης, πρέπει να βάλεις slim lnb και στους hotbird για να γίνει σωστή δουλειά. Και κάτι σημαντικό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έβαλες: έχεις βάλει τη βάση - μανταλάκι ανάποδα.

Μπράβο ρε συ Άκη!Εγώ δεν το πρόσεξα και σίγουρα αν βάλει τα lnb όπως πρέπει,θα έρθουν στο σωστό ύψος.Άρα,θα ανέβει σίγουρα και το σήμα.

τελικά βρήκα την ευκαιρία σήμερα να προσπαθήσω ξανά για της χαμένες συχνότητες. τα ξήλωσα ολα και ξανά μάνα από την αρχή.....όμως το αποτέλεσμα ίδιο με το χθεσινό! τα δοκίμασα όλα ακόμα και χωρίς τα αλλά 2 lnb μόνο με κεντρικό στης 16e και τίποτα. δεν ξέρω μήπως φταίει το κατοπτρο που είναι μόνο 85cm? δεν ξέρω τι να πω...

Ελπίζοντας ότι ακόμη το πιάτο έχει πρόσβαση στον 16 γράψε μερικές συχνότητες που πιάνεις.
Η 12656 που σου είπα είναι σχετικά δυνατή με χαμηλό c/n lock και έχει κοινό με τις συχνότητες που σε ενδιαφέρουν την πάνω μπάντα.
Θα πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση να μην πιάνεις συχνότητες πάνω από την 11700.

Απάντηση: Re: eutelsat w2 16

Ελπίζοντας ότι ακόμη το πιάτο έχει πρόσβαση στον 16 γράψε μερικές συχνότητες που πιάνεις.
Η 12656 που σου είπα είναι σχετικά δυνατή με χαμηλό c/n lock και έχει κοινό με τις συχνότητες που σε ενδιαφέρουν την πάνω μπάντα.
Θα πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση να μην πιάνεις συχνότητες πάνω από την 11700.

όχι ούτε την 12656 την πιάνει. πραγματικά δεν ξέρω τι γίνετε και εκνευρίζομαι πιο πολυ γιατί όταν βρήκα το W2 και έκανα αναζήτηση στα κανάλια τα είχα βρει και παίζανε μια χαρά! με το που έσφιξα τις βίδες χαθηκαν και δεν μπόρεσα να τα ξαναβρώ.

αυτά εδώ παίζουν μια χαρα με πολυ δυνατο σημα!

11512.25 V 29950 2/3
11304.00 H 30000 2/3
11046.00 H 10555 3/4

Δεν έχουν σχέση astra και hotbird. Μπορεί να έχει πρόβλημα το lnb του Eutelsat 16A.

εχω τσεκαρει και τα 4 lnb που εχω. γιαυτό σπάω το κεφάλι μου γιατί για 20 λεπτά με μισή ώρα παίζανε κανονικά.
και να αναφέρω και αυτό ο δέκτης που έχω είναι το edision apache ip και 85 πιάτο.

Re: Απάντηση: eutelsat w2 16

Ο δορυφόρος έχει συχνότητες που είναι ισχυρές και άλλες ασθενέστερες. Εσύ πιάνεις συχνότητες που είναι ασθενέστερες από αυτές που δεν πιάνεις.
Αυτό λογικά σημαίνει πως μάλλον δεν είναι θέμα λήψης.

Όταν δεν πιάνουμε συχνότητες(πάνω μπάντα, κάθετες κλπ) ο πρώτος ύποπτος είναι το lnb το οποίο μπορεί να χαλάσει ανά πάσα στιγμή μετά μία λανθασμένη ρύθμιση του lnb από τον δέκτη,το τιούνερ(όχι το δικό σου αφού πιάνεις) και πιο σπάνια η θέση του disecq.
Τις εξωτερικές παρεμβολές δεν τις βάζω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: eutelsat w2 16

Ο δορυφόρος έχει συχνότητες που είναι ισχυρές και άλλες ασθενέστερες. Εσύ πιάνεις συχνότητες που είναι ασθενέστερες από αυτές που δεν πιάνεις.
Αυτό λογικά σημαίνει πως μάλλον δεν είναι θέμα λήψης.

Όταν δεν πιάνουμε συχνότητες(πάνω μπάντα, κάθετες κλπ) ο πρώτος ύποπτος είναι το lnb το οποίο μπορεί να χαλάσει ανά πάσα στιγμή μετά μία λανθασμένη ρύθμιση του lnb από τον δέκτη,το τιούνερ(όχι το δικό σου αφού πιάνεις) και πιο σπάνια η θέση του disecq.
Τις εξωτερικές παρεμβολές δεν τις βάζω.

δεν ξέρω νομίζω ότι έκανα ότι πέρασε από το μυαλό μου σαν δοκιμές. ακόμα και με ένα κεντρικό lnb χωρίς διακόπτη απευθεία στο δεκτή και πάλι τίποτα!
το σπαστικό είναι ότι τα είχα βρει και παίζανε κανονικά για μισή ώρα! με το που έσφιξα την βίδα στη βάση του lnb χάθηκαν

Last edited:
Κεντράρισε ξανά μόνο τον 16 όχι με το slim lnb που είχες στον 16 αλλά με αυτό του 13 η άλλο καινούργιο αν έχεις και προσπάθησε να πιάσεις τον 16. Μετά σιγά σιγά προσπάθησε να πιάσεις το μέγιστο δυνατό σήμα παίζοντας και με το skew. Βίδωσε σιγά, σταυρωτά και λίγο λίγο ώστε να μην μετακινηθεί το πιάτο.

Αν δεν πιάσεις τις συχνότητες που θες πήγαινε στο μενού του δέκτη και δες τις ρυθμίσεις του λνβ για τον 16

Κεντράρισε ξανά μόνο τον 16 όχι με το slim lnb που είχες στον 16 αλλά με αυτό του 13 η άλλο καινούργιο αν έχεις και προσπάθησε να πιάσεις τον 16. Μετά σιγά σιγά προσπάθησε να πιάσεις το μέγιστο δυνατό σήμα παίζοντας και με το skew. Βίδωσε σιγά, σταυρωτά και λίγο λίγο ώστε να μην μετακινηθεί το πιάτο.

Αν δεν πιάσεις τις συχνότητες που θες πήγαινε στο μενού του δέκτη και δες τις ρυθμίσεις του λνβ για τον 16

ναι βασικά λέω την τρίτη που μπορώ να κάνω μια τελευταία προσπάθεια γιατί βαρέθηκα να στήνω στη ταράτσα καλώδια,εργαλία, τηλεοραση και δεκτη! από lnb έχω αρκετά θα έλεγα,
2 κανονικά maximum
1 ότι νάνε lidl
1 inverto slim
1 triax slim
θα τα δοκιμάσω όλα ξανά ελπίζοντας να τα καταφέρω!

Μέχρι να τα δοκιμάσεις να πω ότι
σήμερα έκανα απόπειρα χωρίς επιτυχία να στοχεύσω ένα πιάτο σε άσχημη κατάσταση*, τις 16Ε.
Ήθελα να πιάσω το digialbania με το νέο λευκό δέκτη** που δίνουνε.
Οι 4 συχνότητες του πακέτου τους έδειχναν πολύ ελάχιστο σήμα στο δέκτη, και πήρα τον technomate 5402, αλλά το πιο δυνατό σήμα που κατάφερα να φέρω με αυτόν ήταν 52% στη 10720 Η που έχει το κροατικό πακέτο. Στη δική μου εγκατάσταση η συχνότητα αυτή μου δίνει πάνω από 80% αλλά με 103cm πιάτο.
Ο δορυφόρος θέλει πολύ καλή στόχευση, & λεπτομέρεια. Πιστεύω θα βοηθούσε & ένα πολύ καλό λνβ τύπου smart titan, ή inverto ultra black HD.

* Το πιάτο έχει χάσει την απολαβή του, σε κάποια στιγμή το έπιασα από τις 2 άκρες και το πίεσα μπροστά και έδωσε σήμα 62, αλλά στη επαναφορά μόλις το άφηνα δηλαδή, μηδένιζε.
** Ο δέκτης τους έχει από πίσω 2 εισόδους για λνβ + τα rf.
Μέσα στη συσκευασία του δέκτη δίνουνε και μία γέφυρα την οποία όταν την έβγαζα και την έβαζα έδειχνε διαφορετική μέτρηση σήματος!!
Δείτε τις φώτο στη μία είναι οι είσοδοι πίσω από το δέκτη τους και στην άλλη η γέφυρα που μπαίνει στο rf outA και lnb2.

Attachments

• IMG_2534.jpg
    IMG_2534.jpg
    105.1 KB · Views: 131
  • IMG_2535.jpg
    IMG_2535.jpg
    210.9 KB · Views: 131

Μέχρι να τα δοκιμάσεις να πω ότι
σήμερα έκανα απόπειρα χωρίς επιτυχία να στοχεύσω ένα πιάτο σε άσχημη κατάσταση*, τις 16Ε.
Ήθελα να πιάσω το digialbania με το νέο λευκό δέκτη** που δίνουνε.
Οι 4 συχνότητες του πακέτου τους έδειχναν πολύ ελάχιστο σήμα στο δέκτη, και πήρα τον technomate 5402, αλλά το πιο δυνατό σήμα που κατάφερα να φέρω με αυτόν ήταν 52% στη 10720 Η που έχει το κροατικό πακέτο. Στη δική μου εγκατάσταση η συχνότητα αυτή μου δίνει πάνω από 80% αλλά με 103cm πιάτο.
Ο δορυφόρος θέλει πολύ καλή στόχευση, & λεπτομέρεια. Πιστεύω θα βοηθούσε & ένα πολύ καλό λνβ τύπου smart titan, ή inverto ultra black HD.

* Το πιάτο έχει χάσει την απολαβή του, σε κάποια στιγμή το έπιασα από τις 2 άκρες και το πίεσα μπροστά και έδωσε σήμα 62, αλλά στη επαναφορά μόλις το άφηνα δηλαδή, μηδένιζε.
** Ο δέκτης τους έχει από πίσω 2 εισόδους για λνβ + τα rf.
Μέσα στη συσκευασία του δέκτη δίνουνε και μία γέφυρα την οποία όταν την έβγαζα και την έβαζα έδειχνε διαφορετική μέτρηση σήματος!!
Δείτε τις φώτο στη μία είναι οι είσοδοι πίσω από το δέκτη τους και στην άλλη η γέφυρα που μπαίνει στο rf outA και lnb2.

γενικά το παρουσιάζουν σαν εύκολο δορυφόρο όμως στην πράξη διαβάζοντας και από αλλά σιτε,φόρουμ δεν είναι και τόσο εύκολο. έχει τύχη να διαβάσω αυτό το παράξενο που ειτε κατεβάζει μόνο ορισμένα κανάλια η τα κατεβάζει ολλα και χάνοντε. πολύ μιλάνε για πιάτο του 1 μέτρου για συγουρο αποτέλεσμα στα νότια της αθήνας και 60-70cm από την κεντρική ελλάδα μέχρι στη βοριά ελλάδα. δεν ξέρω μακάρι να έχω χρόνο αύριο έστω για μια τελευτεα δοκιμή.

Μπα, και εδώ στη θεσσαλία θέλει 1 μ για καλή λήψη, με μικρότερο σε περίπτωση κακοκαιρίας θα τον χάνεις εύκολα.
Στη δική μου περίπτωση εγώ του είπα ή θα προχωρήσεις με ένα νέο πιάτο 1μέτρου ή με 1 λνβ καλό, το ρίσκο είναι δικό του γιατί είναι και το οικονομικό!
Να πω ότι και εγκαταστάτης που πήγε πριν από μέρες με πεδιόμετρο δε τα κατάφερε με αυτό το πιάτο και λνβ να φέρει σήμα στο δέκτη. (Όμως το δορυφόρο το πεδιόμετρο τον βρήκε).
Εσύ αν δε καταφέρεις κάτι, πριν τα παρατήσεις εγώ θα έκανα τα εξής, άριστη στόχευση 13 & 19 και θα άφηνα στις 16 το 3 λνβ με το καλύτερο δυνατό σήμα. 50-52 όσο μπορείς πιο πολύ. Το βιδώνεις και το ξεχνάς. Μετά από μέρες μπορεί να έχεις σήμα και στις 16. Ακούγεται κάπως αλλά μπορεί και να σημβεί. Εκτός αν έχεις κάποιον άλλο δορυφόρο στα υπ οψιν.

καλησπέρα και πάλι! τελικά βρήκα το χρόνο να ξαναασχοληθώ λίγο (σχεδόν 5 ώρες) με το περιβόητο W2. όμως σήμερα με πολύ καλά αποτελέσματα! εν συντομία να πω ότι έκανα της γνωστές δοκιμές με το πιάτο και lnb μέχρι που αποφάσισα να χαμηλώνω καμία 20 πόντους το πιάτο και να αλλάξω και την βάση του lnb. αφαίρεσα την πρώτη που είχα (εικ.1) και την άλλαξα με άλλη μια που έχω όμως έκανα μερικές αλαγές,βασικά αφαίρεσα το μικρό στήριγμα που φαίνεται στην εικ. 3 για να την προσαρμόζω πάνω στην εργοστασιακή βάση του lnb όπως φενετε στην εικ.2. μετά της αλλαγές που έκανα με την τροποποιημένη βάση τα lnb ανέβηκαν σχεδόν 1 πόντο...όμως το αποτέλεσμα ήταν παρά πολύ καλό και για τους 3 δορυφόρους και φυσικά εμφανίστηκαν και όλες η χαμένες συχνότητες με πολύ καλό σήμα! και αφού όλα πήγαν καλά και είχα και άλλο lnb και μια κενή θέση στο διακόπτη έπιασα και το eutelsat 9e να υπαρχη που λέμε. πάντως θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους για της συμβουλές που μου δώσατε!

Attachments

• WP_20151117_14_48_18_Pror-tilem.jpg
    WP_20151117_14_48_18_Pror-tilem.jpg
    127.2 KB · Views: 82
Ωραίος!

Δεν είναι δύσκολος δορυφόρος, απλά θέλει υπομονή στο κεντράρισμα. Στην Άρτα ακόμη και 60άρια nova "βλέπουν" το δορυφόρο (αν και για τους συνδρομητές του πακέτου θα σύστηνα 80άρι κάτοπτρο).