EVR OUTPUT στο Mplayer classic. Υπότιτλοι πώς?

The Sphinx

Senior Member
17 June 2006
479
Ρε παιδιά υπάρχει τρόπος να βάλουμε εξ.υπότιτλους στο mplayerc αν έχουμε ρυθμίσει το output σε EVR? Αν προσπαθήσεις βγάζει μήνυμα ότι γίνεται μόνο σε VMR9 renderless. Αξίζει να το έχουμε σε EVR γιατί και σε VMR9 μια χαρά παίζει η ταινία.

Με τον MPC μπορείς να έχεις εξωτερικούς υπότιτλους χρησιμοποιώντας video codec τον ffdshow :

Σημ: Τι εννοείς EVR OUTPUT ? Overloy mixer ?

Ρε παιδιά υπάρχει τρόπος να βάλουμε εξ.υπότιτλους στο mplayerc αν έχουμε ρυθμίσει το output σε EVR? Αν προσπαθήσεις βγάζει μήνυμα ότι γίνεται μόνο σε VMR9 renderless. Αξίζει να το έχουμε σε EVR γιατί και σε VMR9 μια χαρά παίζει η ταινία.

Πάντως με επιλογή Overloy mixer η ταινία φαίνεται να έχει καλύτερο Contrast! (...δεν φαίνεται όμως το βίντεο στο prtsc :flipout:)

Re: Απάντηση: EVR OUTPUT στο Mplayer classic. Υπότιτλοι πώς?

Δεν λέμε το ίδιο. Στην κάρτα που έχεις βάλει δεν υπάρχει η επιλογή EVR και EVR Custom Pres.** Δες εδώ http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=33008&stc=1&d=1228379142

Πράγματι δεν έχω αυτές τις επιλογές, και δεν ξέρω γιατί. (Μήπως άραγε να έχει σχέση με hardware ή απλά να είναι θέμα έκδοσης; Η έκδοση που έχω είναι η 6.4.9.1 (rev89)).
Απο ότι είδα υπάρχουν αυτές οι επιλογές αλλά με αχνό χρώμα (ανενεργές) στην έκδοση homecinema v1.2.908.a
Όπως και νάχει όμως εάν θές να έχεις υπότιτλους και οι ρυθμίσεις στο mpc δεν επιτρέπουν την χρήση υπότιτλων με την ενσωματωμένη λειτουργία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε σαν video codec τον ffdshow είτε κάποιο πρόσθετο πρόγραμμα (DirectVobSub).

Last edited:
Ματθαίο, βάζεις EVR Custom Pres και δεν έχεις υπότιτλους; Κάτι άλλο τρέχει, δεν γίνεται.

o.k. Μπάμπη thank you. Εβαζα σκέτο EVR.
υ.γ. Πότε θα πάμε για μεζέ στο χωριό του Θηβαίου?

o.k. Μπάμπη thank you. Εβαζα σκέτο EVR.
υ.γ. Πότε θα πάμε για μεζέ στο χωριό του Θηβαίου?

Όποτε μας καλέσει...
icon10.gif

Ματθεε, βαλε το directvobsub σαν εξωτερικο φιλτρο και απενεργοποιησε αυτο του mpc. Ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο το ffdshow και το entarnal, και παιζει παντου. Δεν θα ξαναασχοληθεις με αυτο το θεμα !!

Re: Απάντηση: EVR OUTPUT στο Mplayer classic. Υπότιτλοι πώς?

Ματθεε, βαλε το directvobsub σαν εξωτερικο φιλτρο και απενεργοποιησε αυτο του mpc. Ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο το ffdshow και το entarnal, και παιζει παντου. Δεν θα ξαναασχοληθεις με αυτο το θεμα !!

αυτό πως γίνεται; δηλαδή θέλει το directvobsub να το κατεβάσουμε και να το εγκαταστήσουμε σαν πρόγραμμα ή είναι κάπου ενσωματωμένο στον player και απλά το επιλέγεις κάπως;
εγώ εκτός τους υπότιτλους που πολλές φορές δεν παίζει τους αγγλικούς ενσωματωμένους έχω και πρόβλημα tearing στα 1080 24p. Υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση σε αυτό; έχω τον MPC -HC se vista ult.

To κατεβαζεις και κανεις εγκατασταση..

Μετα πας στον mpc , απενεργοποιεις το δικο του για τους υποτιτλους και προσθετεις στα external το directvobsub βαζοντας το και σαν prefer καλου κακου !

Οσο για το tearing, η επιλεγεις vmr7 σαν renderer, η τον evr cp με τσεκαρισμενη την επιλογη που εχει και περιγραφετε σαν rmove tearing, χωρις ομως να μπορεις να παιξεις με το ποντικι την ωρα της αναπαραγωγης !

Διάβασε το άρθρο του Δημήτρη Δημητρακούδη στον καινούργιο ήχο και θα λύθούν όλα τα προβλήματα σου!!!!!!1

Οσο για το tearing, η επιλεγεις vmr7 σαν renderer, η τον evr cp με τσεκαρισμενη την επιλογη που εχει και περιγραφετε σαν rmove tearing, χωρις ομως να μπορεις να παιξεις με το ποντικι την ωρα της αναπαραγωγης !

Αυτό το ρημαδοtearing γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία που το προκαλεί για να το ''θεραπεύσουμε''??

Εξηγούμαι:

Χθες έβαλα να δω το Wall-E. Για player χρησιμοποιώ τον ΚΜ με EVR. Tearing τόσο ενοχλητικό ώστε η θέαση της ταινίας γινόταν ανυπόφορη. Ενώ έπαιζε η ταινία γυρνάω τον renderer σε vmr7-9 και δεν είχα tearing. Η ποιότητα, όμως, υπολειπόταν κατά πολύ σε σχέση με τον EVR, οπότε μετά από 5 λεπτά αποφασίζω να το ξαναγυρίσω σε EVR........

Κάγκελο!!!!!!! Tearing ΠΟΥΘΕΝΑ......ξαναγύρισα πίσω την ταινία για να ξαναδώ τα αποσπάσματα που ''σχίζονταν''......τίποτα.....νερό......και φυσικά απόλαυσα από την αρχή την ταινία χωρίς tearing και χαρτομάντηλα (vmr 7) για τα δάκρυα.....

Τελικά, αυτό το tearing μου θυμίζει τις επεμβάσεις στις παλιές μας τηλεοράσεις που τις κοπανάγαμε για να παίξουν καλύτερα. Έπιανε κάθε φορά....

εσείς ρε παιδιά παθαίνετε crash στον player me EVR CR kai 1080 24p;
τελικά πως μπορεί να δει κανείς μια ταινία στο ιδανικό 24p; αν επιλέξει VM7-9 το 24p κλειδώνει ή βλέπεις σε 60hz;

Απάντηση: Re: EVR OUTPUT στο Mplayer classic. Υπότιτλοι πώς?

εσείς ρε παιδιά παθαίνετε crash στον player me EVR CR kai 1080 24p;
τελικά πως μπορεί να δει κανείς μια ταινία στο ιδανικό 24p; αν επιλέξει VM7-9 το 24p κλειδώνει ή βλέπεις σε 60hz;

Κανένα μέσο προβολής (TV, προβολέας) δεν παίζει στα 24 γιατί θα είχαμε τρελλαθεί στο φλίκερ. Το ''ταΐζουμε'' με τα 24 και αυτό τα παίζει στα 60,72,96Hz, αν και βλέποντας το judder που έχουν οι πιο πολλές ταινίες στα 23,976, τείνω να πιστέψω ότι τα πιο πολλά μέσα τις παίζουν στα 60Hz και ας δηλώνουν διάφορα περί 3:3, 4:4 κ.λ.π.