Εξαρτημα rca

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Θελω να κανω μια μετατροπη στον φακο που εχω αλλα υπαρχει το εξης προβλημα,Ο φακος αποτελειται απο δυο κοματια,την κεφαλη με τα λεντ,και το σωμα με τις μπαταριες.Το προβλημα ειναι οτι βιδωνοντας το ενα πανω στο αλλο η ηλεκτρικη τους συνδεση γινεται ως εξης,το ενα κοματι εχει αρσενικο rca και το αλλο θηλυκο.Το προβλημα ειναι τα καταστηματα δεν εχουνε τετοιο rca που να βιδωνει πανω σε πλακα.Σε πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω και φωτογραφιες για να καταλαβεται τι ακριβως εννοω.

αδυνατο να μην εχουν θηλυκο rca κασας.....στη θεσσαλονικη? ...ειναι πολυ στανταρ εξαρτημα

Στο Γεωργιάδη στην Δωδεκανήσου ή στην Εθν. Αντιστάσεως ή στον Ιωαννίδη στη Μαρασλή.

(τουλάχιστον)

Αν κατάλαβα καλά θες κάτι τέτοιο http://www.hificollective.co.uk/catalog/-c-61_84_200.html – αν δε κατάλαβα θα περιμένω τις φωτογραφίες.

Θηλυκό θα βρεις εύκολα, αρσενικό πιο δύσκολα.
Δε ξέρω που να σε κατευθύνω στην Θεσσαλονίκη, αλλά φαντάζομαι στο κέντρο θα βρεις αντίστοιχα καταστήματα.

Edit: Όλοι μαζί πέσαμε πάνω στο θέμα :-)

Το rca socket ειναι.Στην Θεσσαλονικη στον Γεωργιαδη και σε εναν αλλο που πηγα δεν εχει αρσενικο σε μορφη πριζας.Μαλλον θα παραγγειλω απο Αγγλια.Σας ευχαριστω ολους.

Λοιπον εδω χρειαζομαι τα φωτα σας.

IMG_6600.JPG

Last edited by a moderator:
Η πρωτη φωτο δειχνει τα λεντ.Θελω να μου πειτε εκει πανω τι αλλο μπορω να βαλω ωστε να γινει πιο δυνατος ο φακος.οι μπαταριες που χρησιμοποιει ειναι 8ΑΑ του εμποριου αλκαλικες με 10.4 βολτ ενταση.

Ετσι συνδεεται η κεφαλη του φακου με το σωμα που περιεχει τις μπαταριες.θα δειτε οτι συνδεονται με βυσματα rca.Το προβλημα ειναι οτι αρσενικο rca σε αυτη την μορφη δεν εχω βρει.

IMG_6603.JPG

Last edited by a moderator:
τι εννοεις λινκ του φακου?Μονο αυτα τα λεντ μπαινουν χωρις πολλες μετατροπες?μετα σκεφτομαι να αλλαξω και τις μπαταριες.Ολες οι προτασεις δεκτες μιας και ειμαι ασχετος.Επισης απο που θα παραγγειλω τα λεντ?

cutter.au.com

εχει λεντ σε καλες τιμες και μεταφορικα....και σε καλα tint (υποχρωματυισμο)

και το βασικο ..οι πλακετιστες του ειναι παχιες στα 2mm. Παρε τα αστρακια των 20mm. κια δες, πρεπει να εχει 3 λεντ κολλημενα στην ιδια πλακετα.....

λινκ εννοώ αν τον έχεις βρει κάπου Online, να δω ποιος είναι να δω τα χαρακτηριστικά του κτλ να σου πω τι μπορείς να κάνεις με αυτόν!
Γενικά ξέρεις από κολλητήρια όμως?

Απο κολλητηρια ξερω,απο ηλεκτρολογικα δεν ξερω.Ο φακος ειναι παλιος οποτε δεν τον βρηκα πουθενα στο διαδυκτιο.Ρωτα με οτι θελεις για να σου ααπαντησω σχετικα με τα χαρακτηριστικα του.Ο φακος ειναι οcoltri sub led 40 και τον εφτιαχνε η fami.Σε αυτο τον συνδεσμο βρηκα εναν που του μοιζει πολυ και πρεπει να χρησιμοποιει τα ιδια λεντ.http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=247011
Αυτο που δεν καταλαβαινω με τα xpg ειναι οτι στον δισκο φαινονται κολλημενα τρια λεντ,αρα εγω θα τα ξεκολλησω και θα αγορασω αστερακια να τα κολλησω επανω?

Επισης με τα xpg θα δω μεγαλη διαφορα σε αποδοση?Μπορει να μπει κατι πιο δυνατο απο τα xpg?Οι μπαταριες απο 8 απλες αλκαλικες μπορουν αν αλλαχθουν με κατι καλυτερο και επαναφορτιζομενο?Επισης τα λεντ με τις μπαταριες πρεπει να μου δινουν τουλαχιστον μια ωρα αυτονομια.