Εξαρτημα rca

Επειδή δε βλέπω και καλά τα λέντ, είναι είτε luxeon V είτε luxeon III. Στην ίδια κατανάλωση, θα επιτύχεις απόδοση διπλάσια/τριπλάσια. Άρα αξίζει κατά τη γνώμη μου.
Λοιπόν το σώμα που έχεις είναι πρόκληση. Με λίγη προσοχή, μπορεί να γίνει φοβερή μόντα που θα αξίζει με τα 1000.
Ερωτήσεις:
1)έχει κύκλωμα πουθενά ο φακός?Αν είναι directdrive(χωρίς κύκλωμα, από τα λέντ κατευθείαν στις μπαταρίες) έχει χώρο γενικά για να βάλουμε ένα πλακετάκι κυκλικό 16mm*5mm?
2)Τι διάμετρο είναι το οπτικό?Επίσης, από τη βάση της ψύκτρας, μέχρι το τζάμι, πόσος χώρος υπάρχει?
3)Πόσα λεφτά δίνεις για να μοντάρεις?

H ιδέα είναι, με 8 nimh καλές(eneloop) ,συνολικής τάσης ~10V, 4 cree xp-g σε σειρά, που θα θέλουν περίπου 13,2V, με ένα κύκλωμα τύπου boost, θα βγάζεις για σχεδόν 2 ώρες 1200lm(όσο μια λάμπα πυρακτώσεως 100watt) και στο χαμηλό 60lm για περίπου 40 ώρες, με ένα κυκλωματάκι που ανακάλυψα στο Dealextreme.
Είναι δύσκολο σχετικά project, αλλά αν το πετύχεις θα είσαι κορυφή!

Αρα καταληγουμε στα xpg ως λεντ.Γιατι να βαλουμε 4 και οχι 3 λεντ.Το λεω γιατι θα ειανι πιο ευκολη η μοντα.Κατι που διαβασα ειναι οτι το ασημι ειναι καλυτερο ως ψυκτρα.Αν φτιαξω αστερακια απο ασημι(κοσμηματα φτιαχνω) θα απαγουν καλυτερα την θερμοτητα?Το ποσα λεφτα ειναι σχετικο αν ειναι να γινει κατι καλο θα το κανω σταδιακα.Εσυ με ενα πολυ προχειρο υπολογισμο ποσο το βγαζεις?Το βραδυ σου ανεβαζω οσες περισοτερες φωτογραφιες μπορω και διαστασεις οποτε κανε μου οσες ερωτησεις μπορεις ωστε να απαντησω το βραδυ.
Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.

λοιπον εσωσα το τοπικ για να το μελετησω σπιτι......

κατω απο τη πλακα με τα λεντ τι εχει? φωτο?

επισης τα αστερακια δεν ειαι μονο μεταλλο. εχουν τυπωμενο κυκλωμα που να δινει ρευμα στις επαφες κατω απο το λεντ...αλλα οι ικανοτητες σου μπορει να χρησιμευσουν αν χριαστει να βαλεις κανενα φυλλο για να ανεβασεις την εστιαση....

διαβασε και εσυ το τοπικ απο οσοσ καταλαβα εχει σχεδον ολα για την μοντα..

Κοίτα νικ, σημασία δεν έχει μόνο το υλικό αλλά και το πάχος του, εκτός και αν μπορείς να εξασφαλίσεις ένα κομμάτι μέταλλο καλό, δλδ έστω μισό εκατοστό ας πούμε, δεδομένου πως θα είναι υποβρύχιος, ό,τι και να κάνεις δε θα έχεις πρόβλημα, εφόσον ψύχεται δλδ από το νερό. Η ψύκτρα ακουμπάει σε μέταλλικό σώμα πάνω έτσι το οποίο έρχεται σε επαφή με το νερό?
Για driver σκεφτόμουν τελικά καλύτερα το fatman από τον taskled.com ή http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26106
αυτό, με κάποιες επιφυλάξεις.

Η μόντα θα σου βγει κανά 40 δολλάρια χωρίς τις μπαταρίες. Αλλά πίστεψέ με αξίζει....Εγώ αν τον είχα αυτόν θα το είχα κάνει ήδη. Με 4 λέντ διαχέεται καλύτερα η θερμοκρασία, αποδίδει περισσότερο σε φως και για μένα το σημαντικότερο, μπορείς να βάλεις και driver για να έχεις mode, χρειάζεσαι ένα boost regulator ενώ με 3 λέντ θέλει linear που δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Λοιπον,για 40 δολαρια δεν το συζηταμε θα το κανω.Το προβλημα για δυο modes ειναι οτι εχει μαγνητικο περιστροφικο διακοπτη.kospap η ερωτηση για τα αστερακια παει στο οτι εχω δει πολλα λεντ που απο κατω απο το αστερακι που ειναι κολλημενο το λεντ υπαρχει δευτερο αστερακι κολλημενο στο πρωτο.το βραδυ θα στειλω οσες περισοτερες φωτογραφιες γινεται για να δειτε ολα τα μερη του φακου.

Επειδη ο φακος σκεφτομαι να γινει σε δυο μερη,ενα η μπαταρια και ενα η κεφαλη ισως κατω απο το καπακι που θα βαλω πισω απο την κεφαλη δημιουργησουμε χωρο για επιπλεον ηλεκτρονικα.Η γενικη διαμορφωση του φακου θελω να ειναι ετσι.http://www.halcyon.net/?q=lights/explorer
Το βραδυ πολλες φωτογραφιες

Λοιπον απο οτι ειδα μεχρι στιγμης η πλακετα απο κατω δεν εχει τιποτα.
IMG_6609.JPG

οπως βλεπετε και απο την φωτο υπαρχουν τρια λεντ τα οποια συνδεονται μεταξυ τους με καλωδια απο κτω δεν εχουν τιποτα,το μονο περιεργο ειναι αυτο το μαυρο εξαρτημα το οποιο απο την μικρη μου εμπειρια με τα ηλεκτρονικα δεν ξερω τι ειναι.
IMG_6607.JPG

τα λεντ λοιπον συνδεονται με τα καλωδια και με το εξαρτημα
IMG_6609.JPG

και βγαινουν στο θηλυκο εξαρτημα rca
IMG_6601.JPG

Η πλακα που ειναι πανω τα λεντ πιστευω οτι ειναι τοσο χοντρη (1,1cm παχος)μαλλον ως απαγωγεας θερμοτητας.

Last edited by a moderator:
Εργοτελη οταν λες ποση διαμετρο εχει το οπτικο τι εννοεις?
Αν εννοεις την εξωτερικη διαμετρο ολης της κεφαλης ειναι 5 cm.
IMG_6602.JPG

Οι μπαταριες ειναι 8 αλκαλικες και συνδεονται ετσι,
IMG_6605.JPG

Ο διακοπτης βρισκεται στην βαση και ειναι μαγνητικος
IMG_6610.JPG

Last edited by a moderator:
Εαν βοηθαει βλεπω οτι τα λεντσυνδεονται μεταξυ τους με κοληση ενω το μαυρο καλωδιο φευγει απο το αρνητικο του λεντ και συνδεεται με το rca ενω το κιτρινο καλωδιο ξεκιναει απο το θετικο πηγαινει στο μυστηριωδες εξαρτημα και απο κει στο rca.

Αυτό που βλέπεις είναι αντίσταση...Γιατί γίνεται direct drive και προκειμένου να περιορίσει τα πολλά ρεύματα...
Θέλω τις διαστάσεις του οπτικού κρύστάλλου...Δλδ τι πλάτος έχει και τι ύψος...

Φϊλε αν ήμουν κοντά θα στον έπαιρνα να στον μοντάρω εγώ...Μπας και είσαι κοντά στον kospap αν θέλει να τον δει αυτός?
Εγώ πάντως θα του έβαζα 4 xpg, με ξεχωριστά reflectors/pcbs ή όλα μαζί σε ένα pcΒ kαι ένα οπτικό κρύσταλλο για όλα...Και θα περίσευε χώρος από κάτω από το heatsink για driver, αλλά αν δε τα δω από κοντά να τα σκεφτώ μου φαίνεται δύσκολο να σε πάρω στο λαιμό μου!

ναι το ειδα και εγω.....πως τα στηριχτει το τζαμι? χωρανε ειναι ανκλαστηρες?
προφανως εργοτελη δεν υπαρχουν συστοιχιες και οπτικα στα 50mm....

Να σου πω δεν εεχω δουλεψει ποτε με τετοιες εφςρμογες και ισχυ....

καμμια συνταγη για 3xSSC U-bins? Τι λες για τον Shark Buck που σηκωνει ευκολα και προσαρμογη σε heatsink ?

Κωστή το πρόβλημα με τα 3 λέντ είναι ότι αυτά θα θέλουν, ιδίως τα 3 ssc, 10,5V , δλδ όσο σχεδόν η τάση των μπαταριών nimh στην αρχή...Άρα buck δε παίζει,ούτε boost, για λέντ με λιγότερο vf, όπως τα xp-g που θέλουν 9,6 περίπου σε σειρά. Άρα με 4 λέντ, πας για boost, οπότε είσαι κυριλλέ.
Μόνο αν αλλάξεις τις μπαταρίες και πάει για καμιά μόντα με λιθίου. Για αυτό αυτή η περίπτωση θέλει πολύ μελέτη και πιθανόν από κοντά!

Δυστυχως μαλλον ειστε Αθηνα οποτε να τοδειτε δυσκολο.Απο κει και περα ας τα παρουμε ενα ενα,την αποφαση αν θα το κανω εγω θα την παρω οποτε φιλε Εργοτελη δεν με παιρνεις στο λαιμο σου,και μονο που εχετε ασχοληθει και οι δυο τοσο πολυ σας ευχαριστω.Αν μπορειτε πειτε μου τα στοιχεια που χρειαζομαι ενα ενα και απο που να τα αγορασω για να δω τη μοντα θα κανω.Το πιο σημαντικο ειναι ως πιο εμπειροι ηλεκτρολογικα τα στοιχεια που θα μου πειτε να ταιριαζουν γιατιεγω ειμαι ασχετος με βολτ,αμπερ και boost.

ναι το ειδα και εγω.....πως τα στηριχτει το τζαμι? χωρανε ειναι ανκλαστηρες?
προφανως εργοτελη δεν υπαρχουν συστοιχιες και οπτικα στα 50mm....

Επειδη ο φακος θα αλλαξει μορφη,οπως σας εχω πει θα φτιαξω δυο καπακια ενα για την κεφαλη και ενα για την μπαταρια τα οποια θα συνδεονται με καλωδιο,ακομα και αν δεν υπαρχει ανακλαστηρας στα 50mm θα βρω ενα τροπο να το κανω.

τι εγινε ρε παιδια, ολοι στο μουντιαλ το ριξατε?

εργοτελη.....τι λες αν τα λεντ συνδεθουν 2 παραλληλα και 2 εν σειρα?

η τι λες για τον blue shark ?
http://theledguy.chainreactionweb.com/product_info.php?cPath=48_49_61&products_id=1136

Νικο, καλα εμεις μαγειρευουμε μοντα αλλα δεν σκεφτηκαμε το βασικο....τι δεσμη θες εκει κατω? διαχυσης ή συγκεντρωτικη? αυτο ακθοριζει αν θα χρησιμοποιηθουν κατοπτρα, ή οπτικα ανάλογης γωνίας εκπομπης....