εξαρτηματα για 24-70 νικον

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,716
Ξερει κανεις που μπορω να βρω εξαρτηματα για φακους νικον 24-70/2.8?
Εχει πεσει ενας και εσπασε η μια βαση που κραταει το τελευταιο στηχειο με το φακο

Μάλλον δεν μπορείς να το φτιάξεις με το χέρι... είναι δουλειά ακριβείας και ενδεχομένως να θέλει και καλιμπράρισμα... δε το γλυτώνεις το συνεργείο μάλλον...

λες ε?
αν δεις κατω στη φωτογραφια εφυγε ολο το μερος απο τη βαση που κουμπονει στη μηχανη μεχρι την πρωτη ασπρη τελεια.
Και εχει εκει μεσα στο φακο κατι σαν δαχτυλιδι που τα βιδονει, ειναι μεταλικο και εσπασε, οποτε νομιζω οτι ειναι σχετικα ευκολο να το φτιαξεις, εκτος και αν χαλασε και κατι αλλο μεσα βεβαια
Παντως ο φακος ηταν κουμπομενος στην 3δς και επεσε απλα απο το τραπεζι, και επαθε τετια ζημια.

KEN_8072-600.jpg

Last edited:
Aκόμα και να βρείς ανταλλακτικά (που μάλλον χλωμό) και να είναι όντως εύκολο να το βιδώσεις απλά, το καλιμπράρισμα δεν το γλυτώνεις μάλλον αφού έφυγε η βάση, και ακόμα και πολύ μικρές αποκλίσεις στην απόσταση από τον αισθητήρα μπορεί να σου δώσουν προβλήματα στην εστίαση.

Καλύτερα να το πάρεις απόφαση να του κάνεις το σέρβις που πρέπει. Κρίμα το μηχάνημα

τον πηγα ηδη ,απλα ηθελα να ξερω περιπου το κοστος , και αν γινεται να το φτιαξω μονος μου.
Παντως δεν το περημενα απο το τοσο ακριβο εξοπλιζμο να σπασει τοσο ευκολα

Μάλλον ήσουν άτυχος και χτύπησε άγαρμπα σε σημείο που δεν έπρεπε... έχω ακούσει διάφορα για τούμπες από τραπέζια χωρίς να πάθει τίποτε...

Λοιπον τον πηγα στη ΝΙΚΟΝ και μου ειπαν οτι δεν μπορουν να τον φτιαξουν, και θα μου δδωσοουν εκπτωση 300 ευ για να παρω καινουριο.
Ξερει κανεις αν μπορω να τον παω πουθενα αλλου για επισκευη?

Μήπως σε κάποιον μηχανουργό που ασχολείται με λεπτοδουλειές? Τι ακριβώς έχει σπάσει, θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φωτογραφία? Ή είναι ακόμη μέσα στον φακό?

Δεν με πειράζει πως είναι γραμμένο. Εγώ τον Αρη τον ξέρω εδώ και 20 χρόνια σαν έναν από τους καλύτερους τεχνίτες για Nikon. Απλά ένα ψάξιμο με το google search στο κινητό μου, έβγαλε αυτό το link.

ναι τελικα σε αυτον το πηγα και εγω χτες και μου ειπε την παρασκευη θα μου πει αν φτιαχνεται η οχι.
Καπιες φωτο

P1040685.jpgP1040683.jpgP1040684.jpg

ναι:)
για αυτο πρεπει να φτιαχτει πρωτα αυτη, για να δει αν δεν επαφε τιποτα και το autofocus