Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντι

υ.γ. 11:20 και ούτε ένα τηλεφώνημα-bye--bye-

Ουτε φαξ, ουτε e-mail, ουτε sms, ουτε τπτ...

Ποσα ξερεις εσυ τρελλο αγορι:ears:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές

Ουτε φαξ, ουτε e-mail, ουτε sms, ουτε τπτ...

Ποσα ξερεις εσυ τρελλο αγορι:ears:

Γιατρέ έδωσες το ιατρικό μου απόρρητο ???????

smiley_10.gif

Απάντηση: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρ

Προτείνω το βιβλίο τού Πέτρου Τατσόπουλου ´Τιμής Ενεκεν´.
Ολα τα πρόσωπα που αναφέρονται εκεί είναι ´φανταστικά´.Ομως ο συγγραφέας κάνει μιά εκπληκτική και μέχρις δακρυων χιουμοριστική περιγραφή ενός δελφίνου.
Μάλιστα όταν είχε εκδοθεί το βιβλίο αρκετοί το είχαν κατακρίνει γιατί έβγαζε πομπές .
Ο συγγραφέας δεν ανήκει στην ´Επάρατο´πάντως.

Απάντηση: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρ

Και το καλύτερο.
Ο καθ´όλα άξιος επιστήμων κυριος Γραμματικάκης υπέγραψε κείμενο υπέρ τού δελφίνου.
Ομως σε χτεσινή εκπομπή δήλωσε ότι ψήφισε Συριζα στίς εκλογές.
Καλά την υπογραφή του τότε γιατί τήν έβαλε??Απογοητεύτηκε σε μιά μέρα απο τον ΣΥΡΙΖΑ καi στηρίζει Μπένυ??

Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Όταν έβαζε στο Πασοκ ο Γιωργάκης τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πού ήταν ο Τζουμάκας;
Και όταν έκανε εκείνες τις δηλώσεις για την ανασφάλιστη εργασία των νέων στο Λαύριο ο Γιωργάκης, πού ήταν ο Τζουμάκας;
Έκανε το μεταπτυχιακό του;

Μήπως να συμπληρώσω και τίς ειρωνικές δηλώσεις Χρυσοχοϊδη τού αλλου ´αγωνιστή ´ότι οι ελληνες είναι ´αντιαμερικανοί απο χόμπυ´??
Κατά τίς δηλώσεις τών ´εκσυγχρονιστών και τών διανοουμένων τους ότι' O αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός τών ηλιθίων´??
Και απ´εκεί απουσίαζε ο Στέφανος.
Καλά αυτός είχε εγκαταλείψει αηδιασμενος την πολιτική και έφυγε στο Αμέρικα για 2-3 χρόνια.Μετά ,ποιό αντιεμετικό πήρε και επέστρεψε??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Kαι αλλους εβαλε.....

την συντροφισσα Μαρια και τον αλλο με την αγκυλωση στο σβερκο που ως εκ θαυματος ξεχασανε τοσα χρονια τι σουρνανε στο ΠΑΣΟΚ, ονειρευτηκαν θεσεις και αξιωματα και ηπιαν νερο στο ονομα του Γιωργου βαφτιζοντας τον οπου βρισκοντουσαν ως Μεσσια της Ελλαδας.

Κωλοτουμπας το αναγνωσμα :rifle:

Πάντως ο Μπίστης απο την στιγμή που δεν εξελέγη άφησε τον Γιώργο και έτρεξε στον Μπένυ.
Μα τι σταθερότητα αυτός ο άνθρωπος??ΚΚΕ,ΣΥΝ, δικό του απόκομμα για εξι μήνες,Σημίτης,Γιώργος,μπένυ.
Με το καλό και στον χέρι-χέρι εάν τού υποσχεθεί έδρα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Πάντως ο Μπίστης απο την στιγμή που δεν εξελέγη άφησε τον Γιώργο και έτρεξε στον Μπένυ.
Μα τι σταθερότητα αυτός ο άνθρωπος??ΚΚΕ,ΣΥΝ, δικό του απόκομμα για εξι μήνες,Σημίτης,Γιώργος,μπένυ.
Με το καλό και στον χέρι-χέρι εάν τού υποσχεθεί έδρα..

Σημεία των καιρών μάλλον όχι για τον διάττοντα αστέρα της Πολιτικής μας σκηνής, μου θυμίζει τον ποντικό, που πριν βουλιάξει τον καράβι το εγκαλείπει τάχυστα.:BDBDG54:

Re: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

Σε ότι αφορά, τον μάχη μεταξύ των υποψήφιων διεκδικητών του θρόνου του αρχηγού, εκτιμώ ότι ο Μπέννυ στην παρούσα στιγμή, ίσως και ο άφθαρτος , αλλά και λόγω εκτοπίσματος πολιτικού και μη, έχει σαφή προβάδισμα.
Αλλωστε εκτιμώ ότι έχει δίκυο, να θέλει όλα να γίνουν άμεσα και γρήγορα ( εκλογή Προέδρου -Συνέδριο ), με αποτέλεσμα να προλάβει, εάν μπορεί να φτιάξει - συμμαζέψει γρήγορα τα ασυμάζευτα στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως,μου φαίνεται εύλογη η επιμονή πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ,να συζητηθεί και να ξεκαθαριστεί πρώτα το τοπίο,απο την άποψη των πολιτικών θέσεων και της κατεύθυνσης.
Ενδεικτικό των προτεραιοτήτων και των προθέσεων,είναι η πρεμούρα για τις καρέκλες.Ούτε τώρα απ' ότι φαίνεται,έχουν την διάθεση να συζητήσουν θέματα,που λογικά θα έπρεπε να είχαν συζητήσει μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες πρίν πολλά χρόνια...
Οπως κι ο Γιωργάκης,ο νέος πρόεδρος,θα...σκεφθεί και θα ενημερώσει...όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Πλέρια δημοκρατία,που λένε κι οι σοσιαλιστές.

Απάντηση: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Μέσα σε όλα τα άλλα, το πασιφανές είναι πως ο χοντρούλης δεν αρκείται σε γκριμάτσες και κουνήματα (νοείτω ο νοών...), είναι μακράν επαρκέστερος και πιο συγκροτημένη προσωπικότητα από κάθε άλλον στο πολιτικό σκηνικό σήμερα και δείχνει πως σε πιθανή αναμέτρηση στο μέλλον κερνάει εύκολα και ρελαντί τον άδειο Κωστάκη μερικές μοναδούλες...
Είδωμεν.

send said:
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο. Τουλάχιστον η αίσθησή μου όσο τον είχα καθηγητή. Δεν λέω, συχνά ειρωνικός, λες και ξεχνούσε ότι δίδασκε 18χρονους πρωτοετείς. Αλλά σαφέστατα ευφυήςΕίδωμεν.

kosh said:
Oτι ειναι μακραν ο ευφυεστερος απο τους Βαρωνους δεν το αμφισβητει κανεις.
Είδωμεν.

doros said:
Έχω μια γνωστή μου δικηγόρο που τον είχε καθηγητή και αυτή και μάλλον τα χειρότερα είχε να λέει, τουλάχιστον για την ικανότητα του να διδάξει. Επίσης μου είχε αναφέρει θυμάμαι και κάποιες ροζ ιστορίες με φοιτήτριες. Δεν την πολυπίστεψα. Εσύ ήξερες τέτοιες ιστορίες;
.

Επειδή πολλά πρόκειται να ακουστούν και να ειπωθούν συνοδευόμενα από ανυπόκριτο θαυμασμό έως ροζ σκανδαλάκια και προσωπικές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες , που συνήθως στηρίζονται σε φήμες , κουτσουμπολιά και διαδόσεις από ...τέταρτο χέρι , καλόν θα ήταν να θυμηθούμε ποιά υπήρξε η γνώμη του Αριστόβουλου Μάνεση , καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου και κορυφαίου Ελληνα συνταγματολόγου , για τον Ευάγγελο , όπως αυτή εξεφράσθη και κατεγράφη στον δημόσιο διάλογο που είχε ανοίξει επ' αφορμή της γνωστής ψήφου Αλευρά και των χρωματιστών ψηφοδελτίων στην εκλογή του κ. Σαρτζετάκη , στην θέση του ΠτΔ .

Στο τέλος λοιπόν του επιστημονικού αυτού διαλόγου , που εσυνοδεύθη από εμπεριστατωμένη αρθρογραφία όλων των πλευρών ( Μάνεσης /Μανιτάκης από την μία , Βενιζέλος από την άλλη ) , ο καθηγητής Α.Μάνεσης ανταπαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε σύντομο άρθρο του , δημοσιευθέν στο Νομικό Βήμα ( ΝοΒ 40. 6 ) με τίτλο "Μιά περίπτωση δοκιμασίας της επιστήμης του Συνταγματικού Δικαίου" , κατέληγε ως εξής :

" Δεν μπορώ να αποσιωπήσω πόσο απογοητευτικά με αιφνιδίασε η "απάντηση" του κ. Βενιζέλου. Διότι , το γεγονός ότι υπήρξε μαθητής μου με έκανε να ελπίζω ότι θα μπορούσα να αναμείνω εκ μέρους του περισσότερο μέτρο στην προπέτεια και ολιγότερη μετριότητα στα νομικά του"

Re: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας"

!!!

Αυτό και εάν ήταν τάπα.

Και εγώ νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ότι είναι δεξιότερος από όσο θα έπρεπε - για τη χώρα, όχι για το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, θα παρακαλούσα η συζήτηση να μην πέφτει στην παγίδα της φημολογίας. Ας μην ξεχνάμε ότι το επίπεδο διατηρείται όχι μόνο από την κοσμιότητα, αλλά και από την ποιότητα των επιχειρημάτων. Δεν θέλουμε να παίξουμε παιχνίδια άλλων. Ως εκ τούτου, κάποια μηνύματα διαγράφηκαν.

Last edited:

To ΠΑΣΟΚ, απαρνήθηκε το σοσιαλιστικό προφίλ και έκανε σροφή προς τα Δεξιά αρκετά χρόνια πίσω ίσως και από την τελευταία θητεία του αείμνηστου ιδρυτού του είχαν φανεί τα σημάδια της στροφής, για να πούμε καλύτερα ότι μετά το 86.

Σε ότι αφορά, τον μάχη μεταξύ των υποψήφιων διεκδικητών του θρόνου του αρχηγού, εκτιμώ ότι ο Μπέννυ στην παρούσα στιγμή, ίσως και ο άφθαρτος , αλλά και λόγω εκτοπίσματος πολιτικού και μη, έχει σαφή προβάδισμα.
Αλλωστε εκτιμώ ότι έχει δίκυο, να θέλει όλα να γίνουν άμεσα και γρήγορα ( εκλογή Προέδρου -Συνέδριο ), με αποτέλεσμα να προλάβει, εάν μπορεί να φτιάξει - συμμαζέψει γρήγορα τα ασυμάζευτα στο ΠΑΣΟΚ.

Δε βιάζεται γι'αυτό. Απλά φοβάται ότι οι άλλοι θα οργανωθούν και θα πιάσουν πάλι επαφές με τους γνωστούς "διαπλεκόμενους" παράγοντες και να προστεταιριστούν όσο μπορούν την αριστερα (μη νομίζεις ότι και εκεί δε παίζεται παιχνίδι).
Το σωστό είναι τουλάχιστον να κατεβάσουν σαφείς πολιτικές θέσεις ο καθένας και τρόπο εφαρμογών τους. Μήπως και εκεί είναι το κενο το ΕΒ? Γιατί άντε να κατεβάσει δεξιόστροφες θέσεις...Χάνει διά παντός όποιο έρισμα έχει το ΠΑΣΟΚ στην αριστερή πλευρά του

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι ευκαιρια για τον τοπο να αποκτησει,επιτελους,ενα τριτο αστικο κομμα με δυνατοτητες διακυβερνησης η συγκυβερνησης ειναι η ευκαιρια που χαθηκε πριν πολλα χρονια,οταν ο κ Μητσοτακης εξελεγη αρχηγος της ΝΔ.Ειναι ευκαιρια και θα δειξει και το πολιτικο του αναστημα,αν ο κ Βενιζελος και τα οχι λιγα στελεχη που τον υποστηριζουν κανουν ενα νεο κομμα.Θα εχουν,κατα την γνωμη μου,ενα ποσοστο 10% στις επομενες εκλογες ,που θα το αποσπασουν απο τους δυσαρεστημενους ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και πιθανον απο αλλους χωρους.Νομιζω οτι η πολιτικη κατασταση εχει αλλαξει αρκετα και πολυς κοσμος θα αποδεχθει αυτην την κινηση,αρκει να γινει σωστα και οργανωμενα.Ας τολμησουν λοιπον να διαχωρισουν τις πολιτικες τους θεσεις ,γιατι δεν υπαρχουν και τοσα πολλα σημεια που να τους ενωνουν,εκτος ισως του φοβου μηπως οταν βρεθουν εξω απο το μαντρι τους φαει ο λυκος.Οι πολιτικα μεγαλοι ανδρες, τολμουν και δεν βολευονται με την καρεκλιτσα τους και δεν περιμενουν ποτε θα κανει το λαθος ο αντιπαλος για να βρεθουν επικεφαλης.Αν αγαπητε κ Ευαγ Βενιζελε,εχετε αυτα τα προσοντα και την επιθυμια τολμηστε το,γιατι και την καρεκλα του αρχηγου να καταλαβετε στο ΠΑΣΟΚ ,την επομενη στιγμη καποια αλλα χερια θα αρχισουν να την πριονιζουν

Απάντηση: Re: Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - υποκατηγορία του "Προεκλογικές αντιλήψεις περί δη

To ΠΑΣΟΚ, απαρνήθηκε το σοσιαλιστικό προφίλ και έκανε σροφή προς τα Δεξιά αρκετά χρόνια πίσω ίσως και από την τελευταία θητεία του αείμνηστου ιδρυτού του είχαν φανεί τα σημάδια της στροφής, για να πούμε καλύτερα ότι μετά το 86.

Και μήν ξεχνάς ποτέ.
500000 αναγνώστες η Αυριανή.Η εφημερίδα πού κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας.Η εφημερίδα ,που έχοντας πλήρη κάλυψη αμαύρωνε ζωές ,κατάστρεφε ζωές,συκοφαντουσε ασύστολα .εβριζε και αποτελούσε το παρακράτος τής εποχής.Μονον οι Γκοτζαμάνηδες λείπανε....
Ουδέποτε μεταπολιτευτικά ζήσαμε τέτοιο φαινόμενο σήψης.
Και επίσης τήν περίοδο πού οι αεροσυνοδοί διοικούσαν μαζί με έναν αστρολόγο (93-96)ασελγώντας στόν γηρασμένο ηγέτη και μή σεβόμενες ούτε τήν ιστορία του ως Πρωθυπουργού.
Αυτό δεν έχει να κάνει με αριστερή ή δεξιά στροφή.Εχει να κάνει με πλήρη έλλειψη πολιτικού ήθους.
Και ας μην θυμηθώ ποιοί μεγαλόσχημοι προσκυνούσαν την Μιμή και τίς φιλενάδες της...Είναι ακόμα πολιτικά ενεργοί.

Ουτε τα έγχρωμα ψηφοδέλτια με τα οποιά εξελέγη ο Σαρτζετάκης παραβιαζοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και μυστικότητας τής ψήφου.