Εξοδο surround ηχου απο λαπτοπ

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
Το λαπτοπ μου εχει 7.1 high definition audio.Μεχρι τωρα στον ενισχυτη το συνεδεα κανονικα.Πως μπορω να παρω surround ηχο?στις συσκευες ηχου και το στο προγραμμα της καρτας ηχου κανει υπαρχει η επιλογη didital output(spdif)..αλλα το λαπτοπ εχει 3 υποδεοχες για τα κλασσικα καρφια..στην υποδοχη των ακουστικων λεει και spdif.υπαρχει καποιος μετατροπεας απο καρφι σε coaxial ι οπτικη ινα?

Υπάρχει καλώδιο οπτικής ίνας spdif πού έχει ανταπτοράκι για να μπαίνει στήν έξοδο καρφί του λάπτοπ .

ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτο το καλωδιο στην αθηνα?πλαισιο κλπ δεν εχουν το εψαξα.με κοιτουσαν σαν χανοι!

Μάλλον θέλεις 3 καλώδια καρφί -> 2RCA για να περάσεις τα 6 κανάλια (για 5.1). Αυτό με το καρφί -> spdif δεν το καταλαβαίνω. Πως θα μετατρέψεις το strereo αναλογικό σε 7.1 digital?

Μάλλον θέλεις 3 καλώδια καρφί -> 2RCA για να περάσεις τα 6 κανάλια (για 5.1). Αυτό με το καρφί -> spdif δεν το καταλαβαίνω. Πως θα μετατρέψεις το strereo αναλογικό σε 7.1 digital?

Όχι δεν μετατρέπεις τίποτα.Ο φορητός το κάνει αυτό. Απλά έναν αντάπτορα θέλεις.

εδω αθηνα υπαρχει πουθενα??δεν ξερω αν ειναι optical i coaxial..
και με το αναλογικο ισως γινεται..αλλα στο λαπτοπ δεν μπορω να βαλω οτι εχω 5.1 οπως μπορω στο desktop..εχει μονο επιλογη στερεο...

Mπορεις να παρεις αυτο.Οπτικη+ανταπτορα οπτκη σε οπτικη+οπτικη σε mini gack οπτικη.Το μηκος της οπτικης το περνης αναλογως.Εγω τα πειρα απο Αγ.Κωνσταντινου και Ακομινατου γωνια,στην Ομονοια.

Attachments

• P9280957.jpg
    P9280957.jpg
    49.6 KB · Views: 19