Έξοδος Scart-RGB από PC?

widescreenman

AVClub Enthusiast
4 August 2006
746
Αθήνα
Παιδιά υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Να πάρουμε τέτοιο σήμα από pc για ποιοτική σύνδεση με tv χωρίς ψηφιακή είσοδο;

Εχω ενα καλώδιο που στην μια μεριά έχει d-sub και στην άλλη 3 RCA (red, green και blue). Δεν ξέρω αν ενοείς κάτι τέτοιο.

Εχω ενα καλώδιο που στην μια μεριά έχει d-sub και στην άλλη 3 RCA (red, green και blue). Δεν ξέρω αν ενοείς κάτι τέτοιο.
Χμ, αυτό σαν component ακούγεται, άρα δεν κάνει, πρέπει η έξοδος να είναι σε βύσμα Scart και σε μορφή RGB. Δεν ξέρω αν μπορεί να μετατραπεί εύκολα και ποιοτικά η συνηθισμένη έξοδος VGA των pc, σε Scart-RGB.

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες κάρτες βγάζουν και έξοδο component εκτός από S-Video.

Για καλώδιο από DSUB15 (VGA) σε RGB, κυκλοφορούν κάποια αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύουν. Από DSUB15 σε s-video ή component δεν γίνεται.

Αυτό κάπου έχει μια λογική, διότι πώς το ψηφιακό σήμα να το μεταφέρεις ( μέσω scart -- σε αναλογικό).
Αρα τι κάνουμε?
Μάλλον ξεχνάμε την ιστορία.

Η έξοδος VGA δεν βγάζει ψηφιακό σήμα. Βγάζει αναλογικότατο. Αλλά, εκτός των σημάτων RGB βγάζει και τα σήματα HV (horizontal sync & vertical sync) τα οποία είναι σήματα συγχρονισμού και γενικά χρειάζονται. Οπότε αν πάρουμε μόνο το σήμα RGB είναι πάρα πολύ δύσκολο να το "ταιριάξουμε" με μια TV. Ίσως γίνεται κάτι με το Powerstrip, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον φτωχό.

Nα υποθέσω ότι μιλάμε για σύνδεση ανάγκης και όχι για "ποιοτική" σύνδεση όπως γράφτηκε κάπου παραπάνω...

Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί στο internet για να πάρεις ScartRGB έξοδο από ΑΤΙ κάρτες. Θα χρειαστείς το Powerstrip και ένα τροποποιημένο καλώδιο. Το έχω κάνει και η ποιότητα εικόνας είναι καταπληκτική είχα όμως μερικά προβληματάκια.

Εδώ: http://ryoandr.free.fr/english.html

Εναλακτικά, ξέρω πως κάποια Motherboards της VIA και της Intel που προορίζονται για consumer-like υλοποιήσεις, διαθέτουν τη δυνατότητα σύνδεσης εξόδου Full Scart. Θυμάμαι και κάποιο Philips MCE PC με τέτοιο βύσμα. Πρέπει να ήταν αυτό http://www.chip.de/artikel/c1_artikel_17266999.html

Tα καλώδια που αναφέρονται πιό πάνω τύπου vga 15pins > 3rca είναι για ειδικές χρήσεις. Κάποια μηχανάκια προβολής έχουν την δυνατότητα μέσω μενού να αλλάζουν την χρήση της εισόδου τους απο vga σε rgb ή και component. Μπορείς σε αυτή την περίπτωση να συνδέσεις απλό rgb σήμα στην vga είσοδο μέσω αυτού του καλωδίου. Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του βύσματος vga in με απλά λόγια και δέχεται και άλλων ειδών σήματα. Αν δεν το έχει το μηχανάκι μέσω μενού όμως δεν γίνεται.

Ευχαριστώ παιδιά, είναι δύσκολη η περίπτωση. Ναι, θέλω ποιοτικό σήμα, όπως αυτό που βγάζουν όλα τα dvd player, RGB από Scart.
Τελικά η πιο σωστή λύση -όχι ακριβώς φτηνή-, είναι αυτό εδώ το πιθανόν εξαιρετικό HTPC. To έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Βγάζει κατευθείαν RGB από Scart (έχει και HDMI), όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το Scaleo E. Κρίμα που δεν κυκλοφορούν motherboards με έξοδο Scart.