Εξορμήσεις άνοιξης και καλοκαιριού

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
αλήθεια ετοιμάζετε κάποια εξόρμηση, ειδικά για φωτογράφηση; Έχετε τη δυνατότητα να πάτε μόνοι σας ή πάτε με παρέα (φωτογραφική);

Ανοίγω αυτό το θέμα για να δούμε, αν έχουμε τις ίδιες επιδιώξεις και μπορούμε να κάνουμε κοινές εκδρομές.

Προσωπικά έχω στο πρόγραμμα στο τέλος Μαίου ένα φωτογραφικό ταξίδι στη Βουλγαρία (Φιλιππούπολη, Στενήμαχο και τις πέντε ελληνικού παρελθόντος πόλεις στα παράλια της Μαύρης θάλασσας) στα μέσα Μαίου και σε ανελαστικές ημερομηνίες για επαγγελματικούς λόγους (ιστορικός οδηγός).

Από εκεί και πέρα έχω μια πρόσκληση για απογευματινή, νυχτερινή φωτογράφηση σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας που, αν πάνε όλα καλά, θα γίνει σε 8 μέρες.

Μια ιδέα (για τους Θεσσαλονικείς) είναι φωτογράφηση της πόλης με το τελευταίο φως του ήλιου και με το σούρουπο από τη θάλασσα μέσα από τα καραβάκια μπαρ που ξεκινούν τις βόλτες στο Θερμαικό στις 18.30 καθημερινά. Εδώ βέβαια θέλει ευελιξία, καθώς το καλό το φως θα πρέπει να συμπέσει με ελεύθερες ώρες.

Και μια προσωπική επιθυμία είναι να φωτογραφίσω τη Μακρόνησο και τη Γυάρο, δηλ. τα δυο κύρια νησιά εξορίας, το πρώτο του Εμφυλίου και το δεύτερο της Δικτατορίας. Αν είναι δυνατόν, να πάω με καράβι νωρίς το πρωί και να με πάρει το ίδιο ή άλλο καράβι αργά το απόγευμα, και στο ενδιάμεσο να είμαι ελεύθερος να ψάξω ιστορικά και φωτογραφικά το χώρο.

Αλήθεια εσείς ενδιαφέρεστε για τη βόλτα στο Θερμαικό ή για τα νησιά της εξορίας ;;

Έχετε κάποιο άλλο φωτογραφικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ή το εξωτερικό;

Προσωπικά Βλάση θα απέφευγα τη Γυάρο για επίσκεψη.......
''Φωσφορίζει''.....
Μέχρι πριν λίγα χρόνια,ήταν το πεδίο βολής του Π.Ν. και της Π.Α.
Και έχει φάει πολλά.....

Η μεγάλη μου τρέλα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι πρίν τη βυζαντινή εποχή, από τους ρωμαίους και πίσω. Έχω πάει με φωτογραφική μηχανή σε αρκετούς αλλά δεν έχω κάνει οργανωμένη δουλειά όπως εσύ Βλάση και σε θαυμάζω για αυτό.
Περισσότερη σημασία δίνω στην επίσκεψη και λιγότερο στη φωτογράφηση πάντως.
Τουρκια δεν έχω πάει ακόμα και με "τρώει" αυτό, ίσως φέτος τον Ιούνιο. Θα δούμε.

paИ-baL;1181565 said:
τιποτα για Αθηνα εχουμε???
Κατεβαίνω συχνά τα Σάββατα κεντρική αγορά νωρίς πριν πλακώσουν τα λεφούσια, αλλά αυτό το ΣΚ μου προέκυψε δουλειά. Επίσης μια σκέψη είναι τα καρνάγια στο Πέραμα, αλλά έχω κάτι αιώνες να πάω , και δεν ξέρω τι θα βρούμε μπροστά μας...

ολα εχουν ενδιαφερον με καλη παρεα...

αυτο το ΣΚ θα ειμαι εκτος Αθηνων... απ´το επομενο, κανονιζουμε εξορμηση...

οσοι πιστοι...

paИ-baL;1181621 said:
ολα εχουν ενδιαφερον με καλη παρεα...

αυτο το ΣΚ θα ειμαι εκτος Αθηνων... απ´το επομενο, κανονιζουμε εξορμηση...

οσοι πιστοι...
O.k. Θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα...

Ηλία Αμφιαραείο, Βραυρώνα, Καλύβια Θωρικού, κλπ. έχεις πάει; Εγώ τα έχω στο πρόγραμμαόπως και τη Μονή στο Δαφνί.

Επίσης πολύ επιβλητικό είναι το Γερμανικό Στρατιωτικο Νεκροταφείο που βρίσκεται μετά το Διόνυσο προς τα νταμάρια....ειδικά άμα βρεθείς εκεί μέρα με αέρα και βροχή.... γι αυτό σας κάνω ένα φωτογραφικό αφιέρωμα...

Το βρεταννικό που βρίσκεται στο Φάληρο είναι πολύ πιο μνημειακό (στη βάση του memorial, colonial) και παραείναι μεγάλο σε έκταση.

Ε πείτε το βρε, που είναι, τί εχει εκεί?

δες http://yiannis63.wordpress.com/2010/04/09/αρχαίο-θέατρο-θορικού-λαυρεωτική-γη/

http://el.wikipedia.org/wiki/Θορικός

http://photorama.ning.com/group/Arx.../archaiologikohi-chhoroi-2?xg_source=activity

είναι από αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε κάτι αξιόλογο δίπλα μας και δεν το ξέρουμε ...

όπως επίσης πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος υπάρχει και στον Ορχομενό.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, κυκλοφορούσα ως παιδί με τον πατέρα μου, αλλά έχω αιώνες να πάω (εκτός από το Λαύριο). Να δούμε αν μας αφήσουν οι δουλειές...

Πάντως να επιδιώκετε συννεφιασμένες μέρες για φωτογράφιση αρχαιολογικών χώρων -εάν έχει ομίχλη ακόμη καλύτερα! Εκτός του ότι οι σκιές είναι πιο μαλακές, η ατμόσφαιρα δίνει έναν πιο μυστήριο και τραγικό mood στις φωτογραφίες. Είναι σημαντικό να φαίνονται ότι "έρχονται" απο το παρελθόν.
Για να μην πώ ότι τους ταιριάζει καλύτερα το Α/Μ......

Last edited:
Βλάση,

πήγες τελικά Βουλγαρία γιατί το σκέφτομαι και εγώ μέσα Ιουνίου.
Εντυπώσεις?

Βλάση,

πήγες τελικά Βουλγαρία γιατί το σκέφτομαι και εγώ μέσα Ιουνίου.
Εντυπώσεις?

ναι, πετάχτηκα μόνο μέχρι τη Σόφια για να κάνω μια επισκεψούλα στην κεντρική βιβλιοθήκη. Με το τρένο έφθασα ξημερώματα, μπήκα στη βιβλιοθήκη στις 8.00 βγήκα στις 22.00, κοιμήθηκα, την επόμενη μέρα το ίδιο και το βράδυ πήρα πάλι την κλινάμαξα για Θεσσαλονίκη.

Πάντως η φύση είναι όπως εδώ και ο καιρός το ίδιο.

Αρχές Ιουνίου (μετά τις 5/6) θα πάω Φιλιππούπολη-Στενήμαχο, αλλά από τη συνοριακή διάβαση της Εξοχής πάνω από τη Δράμα.

ΥΣΤ. Αν ρωτάς αν υπάρχουν κάποια από τα προβλήματα του παρελθόντος η απάντηση είναι όχι και οι άνθρωποι πλέον γνωρίζουν καλά αγγλικ´αμέσα στι μεγάλεςς πόλεις.

πιθανότατα πηγαίνω 11-13 Ιουνίου παράλια με μία διανυκτέρευση Πριμόρσκο και μία Μεσήμβρια. Εχεις κάτι να προτείνεις?

Ioύλιο εχω στο προγραμμα

- Τήνος : μοναστήρια, περιστερώνες, Βόλακας
- Κρήτη : Απο Αγια Ρουμελη προς Λουτρό με καικι (με στοχο τις απομομωμενες παραλιες). Το ιδιο και στο σχετικά αγνωστο Νοτιο Ηρακλειο (Λέντας, Κερατοκαμπος, Τσουτουρας Μονή Κουδουμά.. )

Ελα ρε συ,εγω καθε καλοκαιρι παω στην Αρβη(το χωριο της Μανας μου),10-15 λεπτα απο τον Κερατοκαμπο!Αν τελικα πας να κανονισουμε να τα πουμε!Αν μπορω βεβαια γιατι ειμαι και φανταρος τωρα.Μπορει να με πετυχεις σε αδεια ομως και να εχω κατεβει!