Εξωτερικο και τελωνειο

19 June 2006
356
ΚΙΛΚΙΣ
Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Εστω οτι κανω μια αγορα απο Κινα.Ερχεται η παραγγελια με αεροπλανο.Σε ποιο τελωνειο θα παει το δεμα?Στο τελωνειο της Αθηνας οπου προφανως θα φτασει το πρωτο αεροπλανο το οποιο θα εχει το δεμα?Στο τελωνειο της θεσσαλονικης που λογικα θα ειναι ο δευτερος προορισμος του δεματος με αεροπλανο(εαν φυσικα το δεμα δεν συνεχισει με αλλο μεσο απο Αθηνα)?
ή στο τελωνειο του Κιλκις οπου ειναι ο τοπος διαμονής μου και ο τελευταιος προορισμος του δεματος.

Στο αεροδρόμιο Αθηνών εκτός και αν γράφει η φορτωτική ως τελικό προορισμό SKG τότε θα έρθει στη Θεσ/νίκη. Στο κιλκίς το αποκλείο. Γενικά θα γίνει προσπάθεια να σου τον πιάσουν οι Αθηναίοι. Λ.Σ.

θα πάει Βενιζέλο και θα εκτελωνιστεί εκεί.
99.5%
Μετά θα σου έρθει με ταχυδρομείο.

αν μας έλεγες τι είναι ίσως να μπορούσαμε να φανταστούμε περισσότερα

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Εστω οτι κανω μια αγορα απο Κινα.Ερχεται η παραγγελια με αεροπλανο.

Δεν έχει σημασία το μέσο, αλλά η Υπηρεσία. ΕΛΤΑ ή courier δηλαδή. Αν έμπλεξες με courier, έχεις πέσει στα νύχια των εκτελωνιστών.

Απάντηση: Re: Εξωτερικο και τελωνειο

θα πάει Βενιζέλο και θα εκτελωνιστεί εκεί.
99.5%
Μετά θα σου έρθει με ταχυδρομείο.

αν μας έλεγες τι είναι ίσως να μπορούσαμε να φανταστούμε περισσότερα

Ψηνομαι για κανα λαμπατο ενισχυτη Δημητρη.

εκτός από αυτά που θα έχεις δώσει στον κινέζο με το πειπαλ θα σου έρθει φιρμάνι να πληρώσεις στην παραλαβή.

πολλές φορές οι κούριερ αυτοί καταλήγουν στο ταχυδρομείο...

Είχα παραγγείλει ένα BoxSet (με βινίλια) από USA το οποίο έκανε αν θυμάμε καλά γύρω στα 250$ και το έστειλε αυτός με την FedEx.

Ε, μεγάλη μαλακία καθώς είναι ιδιωτική courier και με βρήκαν από την FedEx του αεροδρομίου και μου ζητούσαν 150ευρώ περίπου για να μου το στείλουν σπίτι (εκτελωνισμός, αποθήκη το ένα και το άλλο + έξτρα κόστος για να το στείλουν σπίτι).

Ε τελικά αρνήθηκα να τα πληρώσω κι επιστράφηκε πίσω και πήρα τα λεφτά μου πίσω εκτός από το αρχικό κόστος των μεταφορικών.

Είχα παραγγείλει ένα BoxSet (με βινίλια) από USA το οποίο έκανε αν θυμάμε καλά γύρω στα 250$ και το έστειλε αυτός με την FedEx.

Ε, μεγάλη μαλακία καθώς είναι ιδιωτική courier και με βρήκαν από την FedEx του αεροδρομίου και μου ζητούσαν 150ευρώ περίπου για να μου το στείλουν σπίτι (εκτελωνισμός, αποθήκη το ένα και το άλλο + έξτρα κόστος για να το στείλουν σπίτι).

Ε τελικά αρνήθηκα να τα πληρώσω κι επιστράφηκε πίσω και πήρα τα λεφτά μου πίσω εκτός από το αρχικό κόστος των μεταφορικών.

Πακέτα που στην απόδειξη - τιμολόγιο αναγραφουν τιμή μέχρι 50$ δεν πληρώνουν φόρο.

Re: Απάντηση: Εξωτερικο και τελωνειο

"ναι γιά σας, είμαστε από το τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος. Έχει έρθει ο χο-τσι-μινχιος ενισχυτής που παραγγείλατε, αλλά στη διαδρομή έγινε jadis."

:)

Δυστυχώς στην τιμή μόνο και όχι στο περιεχόμενο γίνεται αυτή η "μεταμόρφωση"!!!!!

"ναι γιά σας, είμαστε από το τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος. Έχει έρθει ο χο-τσι-μινχιος ενισχυτής που παραγγείλατε, αλλά στη διαδρομή έγινε jadis."

:)

Tο χο-τσι-μινχιο τον εχεις ακουσει?
Παιζει καλα με τα τσαριο?