Εξωτερικό μικρόφωνο για Panasonic ΤΜ-900

17 June 2006
26,405
Αθήνα
Καλό χρυσό το ενσωματωμένο μικροφωνάκι αλλά για συναυλίες δεν....
πολύ βαβούρα, χαμένες φωνές κλπ.

Πιό μικροφωνάκι θα μου προτείνατε καθαρά για μουσικές παραστάσεις; εννοείται stereo, δεν μ' ενδιαφέρει 5.1

επειδή δεν έχει ρυθμίσεις η κάμερα για μικρόφωνο, μην μου προτείνετε κανά σούπερ ντούπερ και έχει καμιά περίεργη αντίσταση και γράφει πολύ χαμηλά....

κάτι να είναι συμβατό με αυτής της κατηγορίας βιντεοκάμερα.

Εντάξει όχι και mono ...είπαμε.... :flipout:

αυτό που λες το rode pro, τα διακοπτάκια που βλέπω από πίσω σημαίνει ότι θέλει και μπαταρία δική του;

http://www.ebay.co.uk/itm/Rode-Vide...724?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item19feb70944

Επίσης κάτι άλλο (μπορεί και σημαντικό)

Αν θυμάσαι η TM900 το hot shoe το έχει από το πλάι, ΟΧΙ από πάνω.
Που σημαίνει ότι αν βάλεις το μικρόφωνο τα γράμματα RODE θα κοιτάνε προς τα πάνω, ΟΚ;

Πως είναι μέσα όμως το μικρόφωνο ;
Είναι σε δύο τμήματα χωρισμένο left, right αρα προϋποθέτει κανονική τοποθέτηση;

Αν όντως είναι χωρισμένο σε δύο κομμάτια, τότε στην panasonic το left θα κοιτάει ουρανό και το right πάτωμα. Μήπως χρειάζεαι μικρόφωνο που να γράφει από μπροστά για να μην έχει σημασία η τοποθέτηση;

Last edited:
Εσυ που είσαι ψαγμενος, μήπως έχει πάρει το μάτι σου κάνα Γ γωνια για το hot shoe; Το πιανεις τι θέλω να κανω.: το πλάι της panasonic να το κάνω όρθιο γιατί πολυ φοβάμαι οτι επειδή θα εξέχει πολύ το συγκεκριμένο μικρόφωνο και είναι 115 γρ. θα πέφτει το βαρος προς τα δεξια όπως την κρατας.

Αστο το βρήκα. Swivel hotshoe.

Δυστυχώς κι άλλο βαρος...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ώπα λάθος. Το μικρόφωνο θέλει hotshoe για να στηριχτεί. Αρα θέλουμε γωνια hotshoe σε hotshoe. Όχι hotshoe σε βίδα.

Ελα έτοιμος.

Α ρε panasonic τα πάντα εν σοφία εποίησες....

Είχα ξεχάσει ότι η υποδοχή στο πλάι ΔΕΝ είναι το hotshoe αλλά μια δική της υποδοχή και σου δίνει ανάπτορα και μάλιστα φέρνει το hotshow σε όρθια θέση. Οπότε δεν χρειάζεται ούτε γωνιά ούτε πατέντες. :music-smiley-005:

IMG_1479.jpg

Εντάξει είναι λίγο αστείο το θέαμα αλλά λογικά πρέπει να είναι σε άλλο επίπεδο ο ήχος. Ειδικά σε μουσικές παραστάσεις. Υπ' όψιν όταν βάζεις εξωτερικό μικρόφωνο βγαίνει στην οθόνη ένα view meter και βλέπεις real time αν κλιπάρει ο ήχος οπότε παίζεις με το διακοπτάκι τα db από το μικρόφωνο.
Επίσης φοβόμουν μήπως στο wide μπαίνει στο κάδρο και το μικρόφωνο αλλά είναι πολύ ψηλά , κανένα πρόβλημα.

IMG_1480.jpg

ΣΟΚ !!!
Είναι αλλού ο ήχος.

Κρίμα, κι εχω τραβήξει δεκάδες μουσικές παραστάσεις.

Βάζω logo στην βάση, δεν πρόκειται να βγει ποτέ. :award:

Μπράβο ρε Γιάννη, μου κοστίζεις κάτι παραπάνω αλλά χαλάλι -bye-

Για τα πάντα κάνει. Ενα στερεοφωνικό 3.5mm καρφί έχει. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Η χρήση του είναι universal.

E ρε τι έχασα τόσα χρόνια τρομάρα τους που μας φλομώνουν στις παπάτζες οι βιντεοκάμερες με 5.1 ήχο και τρίχες κατσαρές....

ωραίος!
Ο καλος ήχος είναι πολύ σημαντικο πράγμα.... δίνει άλλη αίσθηση στα βίντεο.
ΠΟΤΕ δε πηγαίνω καπου χωρίς κάποιο μικρόφωνο (και εξωτερικό εγγραφέα).

Re: Απάντηση: Εξωτερικό μικρόφωνο για Panasonic ΤΜ-900

ΣΟΚ !!!
Είναι αλλού ο ήχος.

Κρίμα, κι εχω τραβήξει δεκάδες μουσικές παραστάσεις.

Βάζω logo στην βάση, δεν πρόκειται να βγει ποτέ. :award:

Μπράβο ρε Γιάννη, μου κοστίζεις κάτι παραπάνω αλλά χαλάλι -bye-

Εχεις καποιο βιντεο να ακουσουμε και εμεις τι λεει απο ηχο? εγω εχω την hc-x920 και το εχω μπανισει αρκετο καιρο, το θελω για συναυλιες περισσοτερο. οι ρυθμισεις του μικροφωνου ειναι ευκολες η θελει αρκετο ψαξιμο? επισης αν κρατας την καμερα με το χερι και οχι σε μονοποδο/τριποδο ειναι ευκολη η χρηση η σε κουραζει? απο που το αγορασες?