Εξωτερικοι υποτιτλοι σε iso η δομη;

Lef7234

Inactive User
5 May 2007
6,504
Επειδη ουτε το Powerdvd 13 αλλα ουτε το TMT 6 βλεπουν εξωτερικους υποτιτλους σε BD iso υπαρχει καποιος αλλος player που να παιζει 3D και να μπορεις να του βαλεις εξωτερικους υποτιτλους;

Το μονο που μπορεις να του βαλεις οπως λεει δηλαδη εξωτερικους σε iso ειναι το VLC αλλα οταν πας να το κανεις κολλαει το συμπαν!

Ο μονος τροπος που καταφερνω να εχω 3D iso με Ελληνικους 3D υποτιτλους ειναι να περασω την ταινια στο DVDFab να επιλεξω την κυρια ταινια και εκει μπορω να προσθεσω και εξωτερικους υποτιτλους και ετσι το iso που φτιαχνω εχει μεσα τους και τους Ελληνικους υποτιτλους.

Το αποτελεσμα ειναι καλο οι υποτιτλοι ειναι 3D και κανει το πολυ 15 λεπτα για καθε ταινια και με οχι σπουδαιο μηχανημα ενα Asus X202E-DH31T Ultrabook εχω αλλα θα προτιμουσα να μην κανω αυτη την διαδικασια.

Κατι αλλο ηθελα να φτιαξω htpc αλλα βλεπω οτι το Asus που εχω που δεν ειναι κατι σπουδαιο i3 1.8ghz εχει και intel 4000 καρτα γραφικων παιζει μια χαρα τα 3D iso χωρις να κολαει και με τον επεξεργαστη κατω του 25%

Μηπως να κοιταξω για ποιο φτηνη λυση htpc και να μην κοιταω i5 κλπ κλπ γιατι το θελω μονο για ταινιες οχι παιχνιδια κλπ.

Το μοναδικο προγραμμα που βρηκα που παιζει iso χωρις mount κλπ και περνει κια εξωτερικους υποτιτλους ειναι το Dvdfab media plyer αλλα δεν παιζει 3D

Οχι αλλα απο το να περιμενω να βρω και αν θα βρω εφτιαξα τις ταινιες μου με το dvdfab και ειναι μια χαρα.

Βρε Λευτέρη είσαι σίγουρος για το Dvd-fab? Εδώ έγινε πανηγύρι στο net για το νέο tsmuxer που κάνει remux 3D ταινίες γιατί πριν δεν ήταν εφικτό...
Μήπως η ταινία που φτιάχνεις είναι sbs και όχι frame packed?

Οχι Nektar δεν ασχολουμαι με sbs frame packed ειναι. Δεν ειναι αρχειο mkv πχ αυτο που φτιαχνω αλλα iso με κανονικη BD δομη μονο που εχει μεσα αυτα που θελω εγω να εχει και οχι διαφημησεις αλλους ηχουν υποτιτλους κλπ. Φυσικα μπορεις να βαλεις πανω απο εναν ηχο και υποτιτλο.

Με το DVDFab Blu-ray Ripper το κανεις αυτο;

Ναι μονο στην κωδικοποιηση χαρακτηρων πρεπει να βαλεις 1253 και οχι αυτη που εχει γιατι ναι μεν εχει Ελληνικα αλλα τρωει το Α στην αρχη μιας λεξης πχ αντι για Άλις ´λις

Στην 50αρα που εχω με 22 μεγεθος και bold βλεπω μια χαρα 3D υποτιτλους.

Nektar εχω κανονικα φακελο stream και φυσικα αφου ειναι 3D η ταινια μεσα στον stream εχω και ssif

Ναι φυσικα

Εχουμε το DVDFab (εγω εχω το 9.1.1.1) παμε Copy κυρια ταινια και αφου επιλεξουμε την ταινια μας (οπως ειναι iso δεν θελει αποσυμπιεση η mount) επιλεγουμε διπλα ποιον η ποιους ηχους θελουμε να κρατησουμε και ακομα ποιο διπλα ποιους υποτιτλους θελουμε να κρατησουμε και εχει και να προσθεσουμε (περνει κανονικα srt για αλλους δεν εχω δοκιμασει)

Οταν προσθεσουμε srt υποτιτλους εχει να αλλαξεις το χρωμα (απο μονο του εχει αυτο το ψιλογκρι που εχουν οι BD ταινιες) να αλλαξεις το μεγεθος και την κωδικοποιηση.

Εγω μετα απο δοκιμες ειδα οπως γραφω ποιο πανω οτι αν αφησεις την δικια του κωδικοποιηση τρωει το Α στην αρχη της λεξης ( Άλις ´λις) οποτε βαζουμε 1253 και εγω βαζω size 22 και bold

Στο τελος κατω μπορεις να επιλεξεις αν θα το γραψει σε δισκακι bd αν θα το κανει iso η δομη bd

Οσοι εχετε Windows 8 μπορειτε να βαλετε να ανοιγουν τα iso με την "Εξερευνηση των Windows" δεξι κλικ και "ανοιγμα με" "Επιλογη προεπιλεγμενου προγραμματος" ετσι με του που πατησεις κλικ σε ενα iso το κανει αυτοματα mount σε εικονικο optical drive χωρις να εχεις κανει εγκατασταση καποιο virtual drive και ετσι το Powerdvd το βλεπει σαν δισκακι.

Edit: Μπορουμε να βαλουμε πολλες ταινιες και οχι να περιμενουμε να τις κανει μια μια και μπορουμε να κανουμε mount με την εξερευνηση των Windows πολλα iso.

Edit 2: Καλο ειναι οταν φτιαξουμε ενα iso να δουμε την δομη του μεσα (ανοιγει με το winrar) και αν ειναι 3D πρεπει μεσα στον φακελο Stream να εχει αλλον εναν φακελο ssif

Edit 3: Αυτο που προσεξα ειναι οτι αναλογως την σκηνη το 3D εφε στους υποτιτλους αλλαζει και αυτο μπορεις να το δεις χωρις τα γυαλια με το ποσο διπλα βλεπεις τα γραμματα.

Last edited:
Στο iso που εκανες ειδες αν μεσα στο stream εχει και ssif φακελο; Η ταινια ειναι κανονικα 3D αυτη που εφτιαξες;

Εγω με το PDVD που τα βλεπω ειναι 3D

Ναι βρε. 3D είναι η ταινία.

Λοιπόν. Έφτιαξα άλλη μία και μου τους έκανε 3D. Υποψιάζομαι ότι φταίει ότι άφησα και τους Αγγλικούς μέσα. Δοκιμάζω τώρα μόνο με τους Ελληνικούς την ίδια ταινία που είχε πρόβλημα.

Αν όντως φταίει αυτό είναι ένα μείον. Αλλά το μεγαλύτερο μείον (εκτός αν υπάρχει επιλογή που δεν την βλέπω) είναι η θέση των υποτίτλων που δεν αλλάζει (με το tsmuxer τους πας όπου θες).

Σε λίγο τα αποτελέσματα...

Παλια ειχε προβλημα το προγραμμα και ενω του ζητουσες να στην κανει 3D στην εκανε 2D

Αν πατησεις κατω απο το κουτακι που γραφει "Κυρια ταινια" εχει καποιες ρυθμισεις οπως αν θα την κανει 3D 2D η SBS

Last edited:
Τελικά πάλι 2D βγήκαν οι υπότιτλοι. Θα δοκιμάσω την συγκεκριμένη ταινία με tsmuxer.

Πάντως η θέση των υποτίτλων δεν βλέπω να αλλάζει και αυτό δεν μου κάνει.

Εμενα δεν με ενοχλει η θεση που βαζει τους υποτιτλους αλλα πιστευω οτι θα βαλουν και καποια ρυθμιση και για αυτο.

Ποιο πολυ εκατσα και εφτιαξα τις ταινιες για να κρατησω την κυρια ταινια (γιατι εβαλα μια ταινια εχθες απο το φορητο να δω και μου εσπασαν τα νευρα τα τρεϊλερ κλπ κλπ) παρα για να βαλω υποτιτλους γιατι ειχα μαθει να μην εχω 3D με το Dune.