Εξωτερικός Ήχος

supernova

New member
23 March 2015
6
Καλησπέρες.
Θα ηθελα τα πολύτιμα φωτα σας σε ενα οικονομικό συστημα ήχου για εξωτερικο χωρο 60m2 (6x10) δεν θελω κατι πολυ δυνατο,να παιζει απαλή μουσική δλδ άλλα να ακουγετε κιολας,ηχεία και ενισχυτη μονο.
Για οποια πληροφορία περετερω ειμαι παρόν.

Ευχαριστω προκαταβολικα σε οποιον μπει στον κοπο.

Για ποια ακριβώς χρήση είναι; Θέλεις σύστημα για καμιά μπαλίτσα ή ταινιούλα στον κήπο ή κάτι πιο δυνατό για κάνα BBQ/παρτάκι;
Για πόσα άτομα μιλάμε, πόση θα είναι η απόσταση της πιο μακρινής θέσης ακρόασης;

Mπορείς να πάρεις μικρά παθητικά του στυλ ΕlectoVoice Evid/JBL Control 1 Pro/Behringer 1C με ξεχωριστό ενισχυτή.
Μπορείς να βρεις και 10" ενεργά από Behringer και JB Systems σε αυτά τα λεφτά άνετα.
Θα χρειαστείς κι όμως μια κάρτα ήχου με volume control αν τα συνδέσεις με pc,
ένα μεικτάκι αν τα συνδέσεις με ράδιο ή dvd ή τηλεόραση.
Υπολόγισε κάνα κατοστάρικο δηλαδή.

Κοίταξε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο μαγαζι επαγγελματικού ήχου που
να εμπιστεύεσαι να στα στήσει κι όλας να σου βάλλει και τα κατάλληλα καλώδια κτλ
Τα μεγάλα μαγαζιά πχ ArtSound, djshop, djmania κτλ έχουν συχνά προσφορά και πακετάκια για home djs.
Μπορεί και εκεί να βρεις κάνα καλό deal.

Το θέλω και για ταινιουλα στον κήπο αλλα και για κανένα παρτάκι , αλλα οχι γλέντι, πιο low profile.
Θέση ακρόασης ?, το σκέφτομαι πιο γενικά, ας πούμε ότι μπορεί και να απλωθουμε στον χώρο δλδ να έβαζα ηχεία στις γωνιές για να ακούνε όλοι το ίδιο.
Μόνο με PC θα τα συνδέω μεσο ενισχυτή .Αυτά που λες έχουν και μπάσο και τουιτερακι επάνω;
Θα τα ψάξω αυτά που λες, σε ευχαριστώ παρά πολυ🏻, για τα φώτα σου, ήθελα να έχω μια ιδέα απο που ακριβώς να αρχίσω να ψάχνω.
Θα κοιτάξω και σε κανένα μαγαζί με ήχο, αλλα είναι σε χωριό ο χώρος, αν δεν μπορώ να βρω κάποιον θα πειραματιστώ, δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη η συνδεσμολογία νομίζω.

Λοιπόν εγώ στη θέση σου θα έπερνα μια φθηνή κάρτα ήχου με volume control. Πχ Focusrite Scarlett Solo ή Lexicon Alpha.
Ηχεία να πάρεις ενεργά καλύτερα (με δικό τους ενισχυτή) πχ Behringer Eurolive B208D ή JBsystems PSA-08.
Πάρε ένα τηλέφωνο άμα θες djshop ή artsound είναι κορυφαία μαγαζιά να σε βάλλουν και καλώδια μέσα , μπορεί να σου προτείνουν και καλύτερα πράγματα.

Ευχαριστώ Portioli για τις πληροφορίες ,θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου.

Βρήκα κάτι οικονομικά ηχειακια,τι σας λένε dual LU43PB 3 way indoor/ outdoor speakers. Στο Amazon .θα κάνω δουλειά με αυτά;