Εξωτερικός Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής.

BobbyD123

New member
25 November 2007
17
Να ρωτήσω θέλω τους φίλους εαν ξέρουν βέβαια να μου πουν εαν έχει πέραν του έξτρα όγκου μιας ακόμα συσκευής καμμιά άλλη διαφορά η χρήση εξωτερικού ψηφιακού δέκτη αντί του ενσωματωμένου στη τηλεόραση. Κάπου διάβασα ότι ο εξωτερικός δέκτης το κάνει πρώτα αναλογικό το σήμα και μετά το μεταφέρει στη τηλεόραση και κάτι τέτοια, αλλά δεν εμπιστεύομαι τη πηγή που το διάβασα αφενώς, και αφετέρου δε μπορώ να πιστέψω ότι όλοι οι αποκωδηκοποιητές είναι τόσο χαμηλού επιπέδου. Στην Αμερική ξέρω ότι με ορίζοντα το 2009 που (με κρατική επιχορήγηση μάλιστα γύρω στα 100 δολλάρια το νοικοκυριό) όλα πάνω ψηφιακά πλέον, έχουν από τώρα υποχρεώσει όλους τους κατασκευαστές να πουλάν με αποκωδικοποιητή τις τηλεοράσεις τους, καμμία χωρίς. Εδώ βέβαια στη χώρα που κυβερνάνε τα τσουτσέκια και το 90% ψηφίζει τριάντα χρόνια πασοκονδ (και αν κάποιος φίλος είναι ψηφοφόρος τους, καλά να πάθει) για να μας κάνουν κανά ρουσφέτι που και που και μετά να μας τιμάνε κανονικά, είναι αλλιώς.

Επιπροσθέτως, γιατί το φόρουμ δεν είναι πολιτικοκοινωνολογιοκό και συγγνώμη για τη παράκαμψη, μήπως μάλιστα μία εξωτερική συσκευή έχει περισσότερες δυνατότητες; Σκεφτόμουν π.χ. διπλές, τριπλές ή περισσότερες λειτουργίες να συγκετρώνονται σε μία συσκευή με περισσότερους αποκωδικοποιητές ας πούμε. Επίσης διάβαζα σε καλή πηγή ότι τα στάνταρντ κωδηκοποιήσης συνεχώς εξελίσονται οπότε δεν είναι και ένα ενδεχόμενο πιο προηγμένα στανταρντ στο μέλλον να μη μπορεί ο ήδη υπάρχον αποκωδ. της τηλεόρασης να τα καλύψει.

Αυτά φίλοι μου.