Εξωτερικος σκληρος δισκος Western Digital

zoomzoom

Established Member
11 February 2008
100
Αθηνα
Αποφασισα να κανω partition τον εξωτερικο σκληρο δισκο με συμβουλες απο καποιον , 'εμπειρο' που δουλευει σε γνωστο πολυκαταστημα και υποτιθετε οτι ειναι ειδικος πωλητης σε Mac ... ακολουθησα τις οδηγιες του και το αποτελεσμα ειναι μετα το partition να βλεπω τον σκληρο μου δισκο με τα partition ...αλλα αδειο.......
Τι μπορω να κανω για να τον σωσω ?
ο δισκος περιεχει πολυ σημαντικα στοιχεια για την δουλεια μου ....
ευχαριστω

Αφου τα βλεπεις τα partitions και βλεπεις οτι ειναι και αδεια, δε νομιζω οτι μπορεις να κανει και πολλα πραγματα.

Καλυτερα να την εκανες τη δουλεια μονος σου.

Αχ, καήμενε μου... Γιατί; Γιατί; Γιατί;!

Θα σου υπενθυμίσω έναν από τους βασικούς νόμους της μηχανικής που καλό είναι να τον έχουμε γενικότερα υπόψη στη ζωή μας:

IIWDFI
If It Works Don't Fix It

Αν ο τρόπος με τον οποίον έκανες τα partitions πείραξε μόνο την περιοχή διευθυνσιοδότησης του δίσκου και δεν έγραψες τίποτα από πάνω, έχεις μια μικρή ελπίδα... Ρίξε μια ματιά και ρώτα για προγράμματα για data restoration & retrieval για σκληρούς δίσκους...

Καλή τύχη...
(Ποτέ δεν παίζουμε σε φορείς που έχουμε δεδομένα "αξίας"...)

Πρώτα από όλα μην γράψεις τίποτα επάνω στον σκληρό και μην τον κάνεις format. Η δημιουργία των partition δεν καταστρέφει τα δεδομένα αλλά γράφει στο MBR (επικεφαλίδα) του δίσκου την καινούρια διάταξη. Λογικά με ένα πρόγραμμα recovery θα μπορέσεις να πάρεις πίσω το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων σου.
Καλό θα ήτανε να απευθυνθείς σε κάποιον πραγματικά γνώστη. Και πάντα δεν κάνουμε τίποτα στον δίσκο που έχουμε πρόβλημα. Εγκαταστάσεις και διαγνώσεις από άλλο κομπιούτερ που ξεκινάει από άλλον δίσκο.
Ψάξε για το Hire's boot CD 9.5. Είναι το απόλυτο εργαλείο.

Αν η δημιουργία του partition έγινε από mac για mac, τότε υπάρχει κ επιλογή για clean partition, που σημαίνει διαγραφή κ δημιουργία...παίζει κ αυτό το σενάριο...ελπίζω όχι...

Re: Απάντηση: Εξωτερικος σκληρος δισκος Western Digital

Το δημιούργησες πως? Disk Utility ή κάποιο άλλο?

Με disk utility τα εκανα μανταρα ....κατοπιν μ!@#$νων οδηγιων ειπα να εμπιστευθω καποιον και τα καναμε ...:argue:
Δεν τον φορμαρισα δεν τον πειραξα καθολου ...
Τελικα το πηγα σε μια αλυσιδα μπας και το φτιαξουν κατοπιν επικοινωνιαςπου ειχα και με τον ιδιο ηθικο αυτουργο, ισως αυριο, ευχομαι να εχω θετικα αποτελεσματα .... αλλοιως κλαψ λιγμ

Σας ευχαριστω προκαταβολικα για το ενδιαφερον !!!! και τις συμβουλες σας !

Last edited:
Αχ, καήμενε μου... Γιατί; Γιατί; Γιατί;!

Θα σου υπενθυμίσω έναν από τους βασικούς νόμους της μηχανικής που καλό είναι να τον έχουμε γενικότερα υπόψη στη ζωή μας:

IIWDFI
If It Works Don't Fix It

Αν ο τρόπος με τον οποίον έκανες τα partitions πείραξε μόνο την περιοχή διευθυνσιοδότησης του δίσκου και δεν έγραψες τίποτα από πάνω, έχεις μια μικρή ελπίδα... Ρίξε μια ματιά και ρώτα για προγράμματα για data restoration & retrieval για σκληρούς δίσκους...

Καλή τύχη...
(Ποτέ δεν παίζουμε σε φορείς που έχουμε δεδομένα "αξίας"...)

IIWDFI
If It Works Don't Fix It

πόσο δίκιο εχεις ........πολύ ..πάρα πολύ ! :grinning-smiley-043