Mπορώ να στο αναλύσω όσο θές καθ ότι έχω εργαστεί στο διαφημηστικό τομέα τέτοιας εταιρείας επι 4 χρόνια συν του ότι ζώ στην περιοχή της Ελλάδας (Νότια Εύβοια) η οποία σήμερα παράγει το 22% της συνολικής παραγόμενης εν Ελλάδι αιολικής ενέργειας. Η προοπτική είναι η παραγωγή να φτάσει το 55%.
Δηλαδή 4 Δήμοι (Δυστίων, Στυρέων, Μαρμαρίου και Καρύστου) είναι καταδικασμένοι να δεχτούν στα βουνά και τις πλαγιές τους 16 εκατοντάδες (1600) ανεμογεννήτριες ύψους 120 μέτρων σύν την διάνοιξη εκατοντάδων χιλιομέτρων δρόμων, σύν την εγκατάσταση δεκάδων υποσταθμών με υπαίθριους μετασχηματιστές, σύν το τεράστιο δίκτυο πυλώνων που θα μεταφέρει το φορτίο. Την ζημιά που γίνεται στο περιβάλλον είναι φίλε mmoukiou αδύνατον να την φανταστεί κανείς εάν δεν επισκεφθεί επι τόπου τις εγκαταστάσεις αυτές. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, τα ΜΜΕ βγάζουν διαφορετική εικόνα απο την πραγματική, ωθούμενοι προφανώς απο συμφέροντα.
Τα κέρδη των επιχειρηματιών είναι σημαντικά καθ ότι πωλούν το ρεύμα στη ΔΕΗ στην τριπλάσια τιμή απ ότι το πουλά εκείνη στους καταναλωτές. Επίσης έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία αφού παράγουν "πράσινη" ενέργεια.
Η τοπική κοινωνία φοβάτοι την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής, οι νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους και για τις οποίες επαίρονται είναι κοροϊδία. Ενας αιολικός σταθμός με 50-80 ανεμογεννήτριες χρειάζεται μόνο ένα άτομο-φύλακα, τα πάντα ελέγχονται με κλειστό κύκλωμα απο τα γραφεία των εταιρειών στην Αθήνα.
Δέν διακατέχομαι από εμπάθεια, κάθε άλλο, καθώς είμαι φωτογράφος τοπίου και η ευαισθησία μου σε θέματα περιβάλλοντος είναι -πώς να το κάνουμε- αυξημένη.
Δεν λέμε όχι στις ήπιες μορφές ενέργειας, αλλοίμονο! Όμως μια ολοκληρωμένη μελέτη και ένας χωροταξικός σχεδιασμός απο την πολιτεία δεν θα έβλαπτε!!
Μήν συγκρίνετε αυτά που βλέπετε στην Καλιφόρνια και στη Δανία, εκει οι αρμόδιοι είναι πολιτισμένοι!
Καλώ οποιον αμφιβάλλει να τον ξεναγήσω με το τζιπ, να τα δει ιδίοις όμασι!
Υ.Γ Συγγνώμη για το off topic και την κάποια ένταση στα γραπτά μου, αλλά το έβγαλα απο μέσα μου