Experimental και Unstable Images

Pritanis

Established Member
2 December 2007
131
Προς τους γνωρίζοντες:

1) Ποιες είναι ρε παιδιά οι διαφορές μεταξύ Stable & Unstable Images των Newnigma?

2) Τι σημαίνει πρακτικά το ¨not supported¨ για τα Unstable. Παίρνω κάποιο ρίσκο αν το επιλέξω?

3) Αντίστοιχα με τα experimental, από dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6 που ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά. Η ονομασία experimental, ενέχει κάτι που πρέπει έχω υπόψη μου ότι μπορεί και να μου δημιουργήσει προβλήματα?
:confused:

Χοντρά - χοντρά..........
Unstable ...είσαι λίγο πειραματόζωο, εσύ είσαι αυτός που ξοδιάζει τον χρόνο του για να τον γλυτώσουν οι άλλοι! (και φυσικά ρεπορτάρουμε ότι βρούμε).
not supported, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει αστάθεια ή αν νομίζεις ότι μπορείς να το φτιάξεις εσυ....

Για λεπτομέρειες, περιμένω κι εγώ τους γίγαντες του φόρουμ...

Προς τους γνωρίζοντες:

1) Ποιες είναι ρε παιδιά οι διαφορές μεταξύ Stable & Unstable Images των Newnigma?

2) Τι σημαίνει πρακτικά το ¨not supported¨ για τα Unstable. Παίρνω κάποιο ρίσκο αν το επιλέξω?

3) Αντίστοιχα με τα experimental, από dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6 που ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά. Η ονομασία experimental, ενέχει κάτι που πρέπει έχω υπόψη μου ότι μπορεί και να μου δημιουργήσει προβλήματα?
:confused:

Τα experimental, unstable, stable, αναφέρονται στο αντίστοιχο trunk του enigma2 git repository. stable θεωρείται ένα trunk στο οποίο δε γίνονται προσθήκες νέων δυνατοτήτων και γι' αυτό το λόγο θεωρείται σταθερό. Οι developers της ομάδας ορίζουν κάποιο experimantal trunk ως stable, όταν θεωρήσουν πως είναι αρκετά σταθερό και ολοκληρωμένο.

experimental είναι ένα trunk που γίνονται αλλαγές και δοκιμάζονται νέες δυνατότητες (γι' αυτό και το experimental - δοκιμαστικό).

unstable είναι μία έκδοση όχι από κάποιο συγκεκριμένο trunk, αλλά από τον κώδικα όπως είναι αυτή τη στιγμή. Το unstable trunk μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα, από το να μη κάνει καν compile μέχρι να δυσλειτουργεί σημαντικά. Βέβαια οι ομάδες που κάνουν release images βασισμένα σε unstable, κάνουν κάποιες δοκιμές οι ίδιες για να μη βγάλουν κάτι που να μη δουλεύει.

Dream Elite BH Flash ΟΕ1.6 & Gemini 5 σε CF – σε DM8000.
Το πρόβλημα: HDD Samsung 1TB 103SI Ecogreen F2 SATA2 : άλλοτε τον βλέπουν – μαζί με ότι εγγραφές έχει – και άλλοτε όχι (και τα δύο images). Μπορεί να φταίει ότι image & Enigma 2 είναι experimental?

Image : experimental 2010–04–20
Enigma 2 : experimental 2010–04–15

Παρεμπιπτόντως και ευτυχώς, την CF την βλέπουν πάντα και τα δύο images.