External mic για Canon 5dMKII

Basiliss

New member
3 June 2010
4
Είμαι κάτοχος της 5D MKII και πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ με το video κομμάτι της μιας και τα αποτελέσματα που έχω δει είναι άκρως εντυπωσιακά. Αν εξαιρέσουμε φυσικά την απόδοση του ενσωματωμένου mic, η οποία είναι επιεικώς μέτρια.. Έχοντας ψάξει διάφορα, έχω καταλήξει στα Rode stereo video mic και Zoom H1, τείνοντας περισσότερο προς το Zoom. Υπάρχει κάποια άλλη ανάλογη πρόταση? Με ενδιαφέρει να μην ξεφεύγει από άποψη κόστους (γύρω στα 200€ max) και να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις, μιας και θέλω να τραβάω και κανένα live που και που :)

Re: Απάντηση: External mic για Canon 5dMKII

Ωραιο το zoom αλλα λιγο ακριβο -νομίζω- για ερασιτεχνική χρήση.

Εγω χρησιμοποιώ το Microtrack II που εχει πολυ προσιτη τιμή και έχει πολλές ευκολίες.

http://www.m-audio.com/products/en_us/MicroTrackII.html

http://www.thomann.de/gr/maudio_microtrack_2496.htm

Αν κατάλαβα καλά έχει μεν προενισχυτή μικροφώνου, άλλα δεν έχει ενσωματωμένα μικρόφωνα όπως τα zoom? Το οποίο συνεπάγεται επιπλέον κόστος και μεγαλύτερο όγκο.. To Η4Ν όντως φαίνεται φανταστικό, αλλά με τιμές που αγγίζουν τις 280 λύρες ξεφεύγει λίγο, δεδομένου ότι η χρήση του θα είναι ερασιτεχνική και δε χρειάζομαι τις 4κάναλες δυνατότητες του.. Το "μικρό του αδερφάκι" H1 το έχει δουλέψει κανείς? Ποιές είναι οι εντυπώσεις?

Και στις 2 περιπτωσεις θα χρειαστεις ενα καλο μικρόφωνο.
Τα built in καλα ειναι αλλα ενα Shotgun το χρειαζεσαι για videoσκοπηση ή ακομα και ασυρματα lapel (δε ξερω τι θες να κανεις).

Αρα δε το γλιτώνεις το μικροφωνο.....

Επίσης το microtrack εχει στην συσκευασία steρεοφωνικο Μικροφωνο το οποιο μπαινει καρφωτο επανω στην συσκευή αλλα εχει και καλώδιο με κλιπς για χρηση λαπελ.

Στην θέση σου θα έπερνα πρώτα ενα καλο μικροφωνο αφου εχεις δυνατότητα να το καρφωσεις στην μηχανή και αν αυξηθουν οι ανάγκες σου ή οταν μαζεψεις τα χρήματα παίρνεις και το recorder...

Zoom H4 με κλειστα ματια.....μακρυα απο λυσεις πανω στην καμερα ειναι θεμα χρονου να παθεις καμια ζημια απο τις ερασιτεχνικες επαφες της .

Zoom H4 με κλειστα ματια.....μακρυα απο λυσεις πανω στην καμερα ειναι θεμα χρονου να παθεις καμια ζημια απο τις ερασιτεχνικες επαφες της .

Δηλαδή;Παίζει πρόβλημα να χαλάσει το hot shoe;