εξτρα φακοι canon S5

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γεια σας εχω μια canon S5 is, αυτη παιρνει φακους ευρηγωνιο και ζοομ. Ειναι αξιολογοι ωστε να τους αγορασει καποιος;

Φίλε μου και εγώ έχω μία canon S5 και επειδή την έψαξα και εγώ λιγάκι κατάλαβα ότι δεν αξίζει και τόσο.Θα τους αγοράσεις και θα τους χρησιμοποιήσεις μόνο για αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν θα σου είναι χρήσιμο σε κάτι καλύτερο.Εγώ σκέφτομαι να μάθω πάνω σε αυτή ,μιας και έχει και καθαρά manual ρυθμίσεις και να κρατήσω τα λεφτουδάκια μου για μια μελλοντική DSLR.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι για κανένα φίλτρο UV η πολωτικό και αυτό για την προστασία του φακού.Αν μπορεί να μας κατατοπίσει κανένας πιο έμπειρος για αυτά τα φίλτρα για τη συγκεκριμένη μηχανή ευχαρίστως να τον ακούσουμε.
Αυτή είναι η γνώμη μου...

Eυχαριστω, μαλον οι φακοι αυτοι δεν θα εχουν καλα αποτελεσματα απο οτι καταλαβα.

To zoom της S5 είναι ήδη υπεραρκετό. Εκείνο που ίσως είναι πιο χρήσιμο είναι ο ευρυγώνιος, αλλά και πάλι θα προσθέσει όγκο, και στην πράξη όταν θα τον χρειαστείς (π.χ. για να συμπεριλάβεις μια ομάδα ατόμων) δε θα τον έχεις μαζί σου.
Πιο χρήσιμη θα ήταν μια αγορά μιας δεύτερης οικονομικής compact με ευρυγώνιο φακό (25mm) για να την έχεις πάντα μαζί σου.

Τέτοιοι φακοί και γενικότερα αξεσουάρ, πιστεύω πως είναι περισσότερο "αρπαχτή" για τις εταιρίες παρά πραγματικά χρήσιμα και ιδίως αξιόλογα βοηθήματα. Ιδίως λόγω της κοστολόγησης που κάνουν οι εταιρίες, η οποία αγγίζει ενίοτε τα όρια του εξωφρενικού.