Έξυπνα Ρολόγια

OneTouch Watch από την Alcatel με $149,99

Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν μέσα από την επίσημο ιστοσελίδα της εταιρείας στις ΗΠΑ και όσοι το
επιθυμούν μπορούν να γίνουν κάτοχοι του OneTouch Watch με $149,99.​

Το smartwatch της Alcatel προσφέρει ένα χαρακτηριστικό που είναι μοναδικό μεταξύ των συσκευών
που κατασκευάζουν μεγάλες εταιρείες και OEMs, και αυτό δεν είναι άλλο από την συμβατότητα του
τόσο με smartphones που τρέχουν Android όσο και με iPhone υποστηρίζοντας διάφορα χαρακτηρι-
-στικά παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, ειδοποιήσεις καθώς και λειτουργίες διαχείρισης
μουσικής και από τις δύο πλατφόρμες.

Για την σύνδεση του με smartphone χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth LE και όπως μπορείτε να
δείτε διαθέτει κλασικό στρογγυλό σχεδιασμό (42mm) και οθόνη διαμέτρου 1,22 ιντσών ανάλυσης
240 x 204 pixels. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι η οθόνη δεν καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια της
πρόσοψης, αφού περιμετρικά από αυτή υπάρχει ένα αριθμημένο στεφάνι. Επίσης, στο κάτω μέρος της
διαθέτει μία περιοχή "touch input", περίπου στο μέγεθος με εκείνη που διαθέτει το γνωστό Moto 360.

Για την τροφοδοσία του διαθέτει μία κρυφή υποδοχή στο λουράκι, χάρη στην οποία η φόρτιση του ολο-
-κληρώνεται σε μία ώρα. Η αυτονομία του, σύμφωνα με την εταιρεία βρίσκεται μεταξύ τριών και πέντε
ημερών, ανάλογα την χρήση. Αν και υπάρχουν περιορισμοί στις λειτουργίες του, εφόσον συνδυαστεί με
iPhone, παρόλα αυτά ο χρήστης του μπορεί να ελέγχει το κλείστρο της κάμερας, την μουσική αναπαρα-
-γωγή ή να λαμβάνει ειδοποιήσεις. Οι υποστηριζόμενες λειτουργίες είναι περισσότερες αν "ζευγαρωθεί"
με ένα smartphone που "τρέχει" Android.

Το OneTouch Watch, διαθέτει αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, έχει γυροσκόπιο, υψόμετρο και
NFC ενώ καλύπτει τις προδιαγραφές IP67 και έτσι αντέχει στην σκόνη και στο νερό (σε βάθος 1 μέτρου
για μισή ώρα περίπου). Η συσκευή συνεργάζεται με smartphones που τρέχουν Android 4.3 ή πιο σύγχρ-
-ονη έκδοση, καθώς και με iPhone 4S ή πιο σύγχρονο (με iOS 7 ή πιο σύγχρονη έκδοση).

One_Touch_Watch_1.jpg

One_Touch_Watch_2.jpg

One_Touch_Watch_3.jpg

[via] . [via] . [via]

Κοντά στην υποστήριξη του iPhone για τα Android smartwatches βρίσκεται η Google

Σε αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας TheVerge, αναφέρεται ότι η Google είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ενός
φιλόδοξου σχεδίου, μέσω του οποίου η πλατφόρμα για έξυπνα ρολόγια, Android Wear, θα υποστηρίζει και το iPhone.​

Δεδομένου ότι η Apple δε θα εμποδίσει με κάποιο τρόπο την προσπάθεια αυτή της Google, μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει όλα
τα έξυπνα ρολόγια που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android Wear όπως το Moto 360 και το G Watch R, σε απευθείας
ανταγωνισμό με το Apple Watch το οποίο κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, η Google έχει καταφέρει τη διασύνδεση της πλατφόρμας της με το iPhone μέσω μιας εφαρμογής, η οποία
φέρνει την υποστήριξη των ειδοποιήσεων, κάτι που μπορείτε να διακρίνετε και από τη φωτογραφία που συνοδεύει το άρ-
-θρο. Όπως ισχύει με τα android smartphones, θα πρέπει να περιμένουμε την υποστήριξη της υπηρεσίας Google Now,
φωνητικών εντολών αλλά και φωνητικών αναζητήσεων. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ενδεχομένως δούμε είναι η
δυνατότητα να απαντήσουμε σε ένα e-mail που έχουμε λάβει στο Gmail λογαριασμό μας, μέσω φωνητικής
υπαγόρευσης.

Ενδεικτική για το τι θα πρέπει να περιμένουμε, είναι η παρουσία ενός άλλου smartwatch στο iOS, του Pebble, το οποίο
υποστηρίζει το iPhone με δυνατότητες όπως ο έλεγχος αναπαραγωγής της μουσικής αλλά και ειδικών εφαρμογών που
σχεδιάζονται ειδικά γι' αυτό.

Περισσότερα για το θέμα ίσως μάθουμε στο επερχόμενο συνέδριο Google I/O το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις
28 και 29 Μαΐου.

b75cb70a7211a3493b4b3ecdc5e66cda.jpg

[via]

Mε pebble εχει ασχοληθει κανεις; μου αρεσει η αυτονομια του οπως και το γεγονος οτι συνεργαζεται με android αλλα και ios. Ειναι και η τιμη πολυ ανταγωνιστικη.

Mε pebble εχει ασχοληθει κανεις; μου αρεσει η αυτονομια του οπως και το γεγονος οτι συνεργαζεται με android αλλα και ios. Ειναι και η τιμη πολυ ανταγωνιστικη.

Έχω το pebble steele εδώ και 4 μήνες. Φοβερή αυτονομία και δεν χάνει καθόλου την σύνδεση. Με μόνιμο watchface (οπότε οθόνη συνέχεια ανοιχτή) μου κρατάει 7 μέρες ανάμεσα σε φορτίσεις. Εάν το πιέσω λίγο πέφτει στις 4-5.

Σημαντικές βελτιώσεις έρχονται στην νέα έκδοση του Android Wear

Η Google ανακοίνωσε μία αναβάθμιση για το Android Wear, που φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως ένα
νέο launcher για apps, δυνατότητα always on για apps, δυνατότητα σχηματισμού emoji κ.ά.​

Από ότι φαίνεται ωστόσο η Google, δεν ανέφερε όλες τις νέες δυνατότητες που έρχονται στην έκδοση Android
Wear 5.1 στην ανάρτηση της στο επίσημο blog της εταιρείας. Σε μία ανάρτηση για το SmartWatch 3, η Sony
αναφέρθηκε σε μερικά ακόμη νέα χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα στην αναβάθμιση.

Ένα από αυτά είναι οι ειδοποιήσεις popup, και αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα ειδοποιούνται ακόμα και όταν
βρίσκονται σε κάποια άλλη εφαρμοφή στο ρολόι.

Η άλλη προσθήκη, αφορά στα ρυθμιζόμενα μεγέθη γραμματοσειρών (χρήσιμο για όσους είχαν κάποιο πρόβλημα
με το μέγεθος τους). Αν και η Sony αναφέρθηκε στις αλλαγές σε μία ανάρτηση που αφορά στο SmartWatch 3,
το πιθανότερο είναι αυτές οι αλλαγές να έχουν εφαρμογή σε όλες τις συσκευές που τρέχουν το ίδιο λειτουργικό
σύστημα.

Η μεγαλύτερη πάντως προσθήκη που ανακοίνωσε η Google, είναι η υποστήριξη WiFi (σε συσκευές που το ενσω-
-ματώνουν βεβαίως), που θα επιτρέψει την σύνδεση με το smartphone, ακόμα και αν ο χρήστης δεν το έχει στην
τσέπη του. Αν για παράδειγμα ο χρήστης, βρεθεί σε μία καφετέρια αφήνοντας το κινητό στο σπίτι -πράγμα ανα-
-μφισβήτητα σπάνιο στην χώρα μας αν όχι απίθανο- τότε θα συνεχίσει να λαμβάνει ειδοποιήσεις, αρκεί και οι δύο
συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο Internet.

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη, είναι η δυνατότητα κύλησης ανάμεσα στις κάρτες, χωρίς ο χρήστης να αγγίζει την
οθόνη του smartwatch, και με απλές κινήσεις του καρπού. Η νέα αναβάθμιση της Google, θα ξεκινήσει πρώτα με
το LG Watch Urbane, και στις επόμενες εβδομάδες θα διατεθεί και για τις υπόλοιπες συσκευές.

nexus2cee_alwayson_500.gif

apps_people_actions_250x250%2B(4).gif
quick2_emoji_reply_blog.gif

[via] . [via] . [via]

Έχω το pebble steele εδώ και 4 μήνες. Φοβερή αυτονομία και δεν χάνει καθόλου την σύνδεση. Με μόνιμο watchface (οπότε οθόνη συνέχεια ανοιχτή) μου κρατάει 7 μέρες ανάμεσα σε φορτίσεις. Εάν το πιέσω λίγο πέφτει στις 4-5.

Αν επιτρεπεται, πως το χρησιμοποιεις; για notifications; fitness (runkeeper, pedometer); home automation (π.χ. με tasker); ικανοποιημενος απο την αγορα σου;

Το σκεφτομουν προς pebble, αλλα μετα ανακοινωσαν οτι ετοιμαζουν το νεο μοντελο και ειπα να κατσω στα αυγα μου και να περιμενω :)

Αν επιτρεπεται, πως το χρησιμοποιεις; για notifications; fitness (runkeeper, pedometer); home automation (π.χ. με tasker); ικανοποιημενος απο την αγορα σου;

Το σκεφτομουν προς pebble, αλλα μετα ανακοινωσαν οτι ετοιμαζουν το νεο μοντελο και ειπα να κατσω στα αυγα μου και να περιμενω :)

Προσωπικά με ενδιαφέρουν μόνο τα notifications, η ώρα (έχω μόνιμα αναμένο watchface) και η δόνηση όταν με παίρνει κάποιος (δεν θέλω να χάνω κλήση από την οικογένεια μου, που είναι Ελλάδα).
Fitness και home automation, δεν έχω ασχοληθεί πολύ.
Αυτό όμως που πρέπει μα θυμάσαι, είναι ότι το pebble δεν είναι touch. Οπότε ότι κάνεις είναι με τα κουμπιά. Δεν ξέρω στο home automation πόσο βολεύει αυτό.
Για το καινούργιο, εμένα δεν μου αρέσει καθόλου το σχέδιο του, άσε που δεν ξέρεις πότε θα βγει.

Για το σχεδιο του καινουριου θα συμφωνησω και εγω οτι δεν με ενθουσιαζει. Το ειχα υποψιν οτι δεν ειναι touch, αλλα ειχα δει καποια ενδιαφεροντα πραγματακια με τη βοηθεια του tasker. H δονηση ειναι οντως πολυ χρησιμη και το συνειδητοποιησα οταν μου εκαναν δωρο ενα sony smartband.

καταλαβαινεις.. ψαχνω τροπο να δικαιολογησω την αγορα του :)
Αν σκεφτω και αλλες ερωτησεις θα ξαναενοχλησω!

Για το σχεδιο του καινουριου θα συμφωνησω και εγω οτι δεν με ενθουσιαζει. Το ειχα υποψιν οτι δεν ειναι touch, αλλα ειχα δει καποια ενδιαφεροντα πραγματακια με τη βοηθεια του tasker. H δονηση ειναι οντως πολυ χρησιμη και το συνειδητοποιησα οταν μου εκαναν δωρο ενα sony smartband.

καταλαβαινεις.. ψαχνω τροπο να δικαιολογησω την αγορα του :)
Αν σκεφτω και αλλες ερωτησεις θα ξαναενοχλησω!

Αν ψάχνεις να δικαιολογήσεις αγορά smartwatch, τότε δεν το χρειάζεσαι. Εάν από την άλλη τρώγεσαι να πάρεις, το pebble είναι μονόδρομος για σένα. Το πιο φτηνό, ειδικά σε σχέση τιμής/ποιότητας, με την μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και με support για android και IOS.
Από εκεί και πέρα, ξεφεύγεις σε τιμή χωρίς λόγω, ειδικά για το χειρότερο από όλα Apple watch (ξέρω, κάποιοι θα με φάνε, αλλά μιλάμε είναι απλά τραγικό).

Το smartwatch που ετοιμάζει η TAG Heuer θα κοστίζει $1400

Αν και κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν την TAG Heuer να ανακοινώνει ένα smartwatch με κόστος εφάμιλλο
των άλλων Android Wear συσκευών, ο CEO της εταιρείας LVMH, στην οποία ανήκει η TAG Heuer, Jean-Claude
Biver τις διέψευσε.​

Το smartwatch της TAG Heuer που θα μοιάζει με το μοντέλο Carrera, και θα βασίζεται στο Android Wear θα
κοστίζει περίπου $1400. Η γνωστή εταιρεία ωρολογοποιίας αναμένεται να κυκλοφορήσει το smartwatch τον
Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο φέτος.

O Jean-Claude Biver εκτιμάει ότι η αυτονομία της φορετής συσκευής θα φτάνει τις 40 ώρες, αρκετά περισσότερες
από αυτές που προσφέρουν οι περισσότερες σημερινές Android Wear συσκευές ή το Apple Watch.

Για την κατασκευή του, η TAG Heuer συνεργάστηκε με τις Google και Intel, και έτσι περιμένουμε μία Android
Wear συσκευή με Intel επεξεργαστή που συνδυάζεται με τον Ελβετικό σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής.

TAG_Heuer_Smartwatch.jpg

[via] . [via]

Huawei Honor Band Zero: Καινούργιο κομψό smartwatch

Η παρουσίαση του ολοκαίνουριου smartwatch, δεν ήταν ιδιαίτερα λεπτομερείς μια και δεν έδωσε
στην δημοσιότητα «ζουμερές» λεπτομέρειες για το καινούργιο της αυτό προϊόν, απλά επιβεβαίωσε
την ύπαρξή του και ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της συσκευής.​

Όπως μπορείτε να δείτε, θα έχει στρογγυλό σχήμα και ένα αρκετά μεγάλο bezel το οποίο, εν
αντιθεση με τα smartphones, παρέχει περισσότερη αίγλη, ενώ επιλέχθηκε να είναι μεταλλικό.
Δεν είναι η πρώτα φορά που βλέπουμε να υιοθετείται και πάλι το συγκεκριμένο design, μόνο
που εδώ εικάζεται πως θα υπάρξει κάτι το διαφορετικό. Ακόμη, το νέο Honor Band Zero θα
έχει IP68 πιστοποίηση, το οποίο σημαίνει προστασία από την σκόνη, το νερό και όχι μόνο.

Όσον αφορά το λειτουργικό, όλες οι ενδείξεις μιλάνε για Android Wear της Google, όμως μένει
να επιβεβαιωθεί αυτό επίσημα και από την Huawei.

Το Band Zero δεν έχει κοστολογηθεί για την ώρα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα φτάσει στην
αγορά της Κίνας τον Αύγουστο και θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, άσπρο και μπεζ χρώμα.

Honor_Band_Zero.png

[via] . [via]

H ZTE ανακοινώνει το Axon Watch

Πρόκειται για ένα smartwatch, το οποίο από άποψη σχεδιασμού μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία με το Axon Phone.
Το παράδοξο είναι ότι παρόλο που το Axon Phone θα κυκλοφορήσει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, το Axon
Watch θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας και βασίζεται στο Tencent OS. Ενδεχομένως η Κινέζικη εταιρεία να
δημιουργήσει και μία έκδοση του Axon Watch που θα βασίζεται στο Android Wear, ώστε να κυκλοφορήσει σε
περισσότερες αγορές, ωστόσο δεν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο για την ώρα.​

Το Axon Watch διαθέτει μία στρογγυλή οθόνη αφής τεχνολογίας AMOLED με διάμετρο 1,4 ιντσών ανάλυσης 400x400
pixels, η οποία προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι. Στο εσωτερικό του διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή
συχνότητας λειτουργίας 1,2GHz, 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου. Επίσης διαθέτει Bluetooth 4.1 και η
μπαταρία του έχει χωρητικότητα 300mAh.

Παρέχεται δυνατότητα ελέγχου της συσκευής μέσω χειρονομιών, υποστηρίζονται κλήσεις και μηνύματα ενώ επιπλέον
παρέχει και δυνατότητα fitness tracking (διαθέτει και αισθητήρα μέτρησης των καρδιακών παλμών).

36b42802a300cf31078beced5222007d.jpg

[via] . [via]
(Sent from Nexus 9)

Last edited:
Έγινε μία έρευνα που δείχνει ότι τα έξυπνα ρολόγια έχουν κάποια κενά ασφαλείας.
http://www.digitallife.gr/hp-survey-about-security-in-smartwatches-90342
Μέχρι πρόσφατα φοβόμασταν μην μας βάλουν κανέναν ιό στον υπολογιστή. Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν και χειρότερα.
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=724632

Samsung: Θα ανακοινώσει το Gear S2 smartwatch στην IFA 2015

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το Unpacked event στο οποίο η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Galaxy
Note 5 και Galaxy S6 edge+, η εταιρεία δημοσίευσε ένα πρώτο teaser, που απεικόνιζε ένα νέο smartwarch
με περιβάλλον χρήσης εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα.​

Ο λόγος, μα φυσικά για το Gear S2 smartwatch το οποίο αναμένεται να κάνει επισήμως το ντεμπούτο του
στο Βερολίνο στις 3 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2015.

Δυστυχώς λιγοστές είναι οι πληροφορίες που διαθέτουμε. Χαρακτηριστικά να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο
smartwatch έρχεται με αισθητήρα καρδιακών παλμών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο τομέα της σωματι-
-κής άσκησης. Περισσότερα αναμένουμε σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Gear_S2_2.jpg

Gear_S2_1.jpg

[via] . [via]

Μετα απο 6 μηνες συμβιωση με το moto 360, θεωρω οτι τα εξυπνα ρολογια ειναι αχρηστα.
Ναι, σου προσφερουν καποιες ευκολιες, αλλα στο τελος το χρησιμοποιεις περισσοτερο σαν απλο ρολοι.
Οταν λαμβανω μηνυμα ή email, πλεον κοιταζω το κινητο.
Επισης θα εχω 5 ιντσες τηλεφωνο και θα σερφαρω απο το ρολοι;
Ουτε καν εχω χρησιμοποιησει αυτο το feature.
Μονο στην μηχανη οταν οδηγω εχει καποια χρησιμοτητα, αλλα και παλι τιποτα σημαντικο.
Παιχνιδογκατζετ παραμενει για μενα.

Moto 360 δεύτερης γενιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του διαδικτύου, η Motorola φαίνεται ότι ετοιμάζει πυρετωδώς την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του δημοφιλούς Moto 360 smartwatch, επομένως δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση το γεγονός ότι η εταιρεία δοκίμαζε τη νέα συσκευή στη περιοχή του Σικάγου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικότερα χρήστες στο reddit και Google+ ισχυρίζονται ότι αντιλήφθηκαν στα χέρια ορισμένων περαστικών ένα νέο smartwatch το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το Moto 360 (έκδοση 2015) που έχουμε δει μέσα από κάποιες διαρροές. Υπενθυμίζουμε ότι τα κεντρικά γραφεία της Motorola είναι στο Σικάγο και πολύ πιθανόν να πρόκειται για εργαζομένους της εταιρείας που δοκίμαζαν τη συσκευή.​

Οι χρήστες που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες, ισχυρίστηκαν ότι διαπίστωσαν την ύπαρξη δυο εκδόσεων, η μια στις αποχρώσεις του μαύρου και η άλλη στις αποχρώσεις του καφέ (Cognac band), διαθέτοντας επιπροσθέτως περίβλημα στα χρώματα του χρυσού. Σε κάθε περίπτωση, κανένας από τους δυο χρήστες δεν θέλησε να μιλήσει στα άτομα αυτά, αποσπώντας κάποιες πρώτες πληροφορίες, άλλωστε πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα αρνούνταν να αποκαλύψουν στοιχεία.

Η διαφορά μεταξύ του smartwatch που βλέπουμε στις φωτογραφίες και του προηγούμενου μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει η Motorola, είναι οι μεγαλύτερες προεξοχές με τις οποίες αυτό συνδέεται στα λουριά. Δυστυχώς με τις φωτογραφίες δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες σχετικά με το λογισμικό. Μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το παρών άρθρο, άγνωστο παραμένει πότε περίπου η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει το νέο smartwatch.

katagrafi.jpg

moto-360-20151.jpg

[via] . [via] . [via]
(Sent from Galaxy S6)