ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ DVB-T ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ

mardi216

Established Member
22 March 2011
126
Φίλοι τον τελευταιο καιρο ήμουνα σε αναζητηση ψηφιακου απολκωδικοποιητη. Διαβάζοντας αρκετες ώρες τα διάφορα threads κατέληξα (και το μετανιωσα) στον crypto 250 για το εξοχικο. Θα σας κουρασω λίγο περιγράφοντας σας τις συνθήκες λήψης. Η περιοχή είναι κοντά στο Πόρτο Γερμενό γνωστή περιοχή εντός Αττικής. Η λήψη των αναλογικών με μία κεραία με ενισχυτή ιστού εκτός από ΕΤ1 που ήταν με έντονο χιόνι και είδωλα, στα υπόλοιπα μεγάλα κανάλια κρινοταν ως επιεικής με ελάχιστο ίσως χιονάκι και στα πιό μικρά μέτρια εώς κακή με πολύ χιόνι. Βάζω λοιπόν τον crypto 250 θεωρώντας ότι τουλάχιστον στα μεγλάλα κανάλια συν την ΕΤ1 η λήψη θα είναι άριστη γιατί απλά θα διορθώνοταν το ελάχιστο χιονάκι. Το αποτέλεσμα με την υπάρχουσα κεραία απογοητευτικό.
Ο δέκτης Βρήκε τα digea και τα cine plus cine spor ρικ αλλά καθόλου ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ ΗD. Τα κανάλια δε που βρήκε τα βρήκε με ισχύ σήματος της τάξης του 42-49% και άρα με αρκετά κάποιες φορές pixeliasmata. Εκανα την αναβάθμιση, γύρισα την κεραία αλλά σε όλες σχεδον τις περιπτώσεις το αποτλέλεσμα ήταν χειρότερο απότην αναλογική λήψη. Καταλήγω ότι φταίει η ευαισθησία του δέκτη.
Θα τον αλλάξω σίγουρα. Ψάχνω λοιπόν ένα δέκτη που να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΛΑ!!! ΚΑΙ ΚΑΛΑ !!!. Κακά τα ψέματα την ψηφιακή την θελουμε σε περιοχες που είχαμε προβλήματα ληψης καιο όχι μεσα στη ΑΘΗΝΑ ME φατσα τον ΥΜΜΗΤΟ.
Το κομματι media player επεται αυτού. Αν παίζει mkv αν αποκωδικοποιεί dts αν αν αν ολα είναι δευτερεέυοντα μπροστα σε αυτο για το οποίο προορίζεται δηλαδη το κομματι της αριστης αποκωδικοποίησης.
Παρακαλώ αν έχετε να μου προτείνεται καποιον ΔΕΚΤΗ KAI OXI MEDIA PLAYER
που να εχει μεγαλη ευαισθησία και να κάνει την δουλεία του σας παρακαλώ να με βοηθήσετε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
υγ σΥΓΧΩΡΉΣΤΕ ΤΥΧΏΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΌ ΜΟΥ ΑΛΛΆ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ ΤΙς ΣΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΔΕΚΤΗ.

Επειδη και εγω αρνητικη εμπειρια απο τη ληψη των καναλιων της ερτ (γενικως), θεωρω οτι κατι δεν παει καλα στα δεδομενα εκπομπης αυτων των καναλιων, με αποτελεσμα ορισμενες συσκευες που εχουν ψηφιακο δεκτη να μην τα λαμβανουν.

Είναι mpeg2 αλλά αυτό τι σημαίνει οτι δεν θα τα βλέπουμε για κάποιο λόγο???

Η περιοχή είναι κοντά στο Πόρτο Γερμενό γνωστή περιοχή εντός Αττικής.
.....................................
Ο δέκτης Βρήκε τα digea και τα cine plus cine spor ρικ αλλά καθόλου ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ ΗD.

Με έχεις μπερδέψει λίγο. Και εξηγούμαι:

Αν υποθέσουμε ότι η κεραία σου βλέπει προς Πάρνηθα (χωρίς να εμποδίζεται απ' τον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα) τότε πολύ σωστά ο δέκτης κατεβάζει τα cine+, Bουλή, sport+/prisma, και όχι τα ET1, NET και ERT HD αφού αυτά δεν εκπέμπονται απ' το κέντρο εκπομπής Πάρνηθας.

Ομως, μας λες ότι βλέπεις και τα κανάλια της Digea. Αυτά δεν εκπέμπονται από Πάρνηθα, αλλά μόνο απ' το κέντρο εκπομπής Ξυλόκαστρου το οποίο λογικά καλύπτει την περιοχή σου.

Τα δύο αυτά κέντρα εκπομπής βρίσκονται σε αντίθετες μεταξύ τους διευθύνσεις. Αν λοιπόν δεν έχεις 2 κεραίες εγκατεστημένες, δοκίμασε πρώτα με την κεραία προς Ξυλόκαστρο να δεις με τι ποιότητα κατεβάζεις τα κανάλια της Digea, και ακολούθως γύρισε την κεραία προς Πάρνηθα να δεις αν κατεβαίνουν ικανοποιητικά τα κανάλια της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ΕΤ1, ΝΕΤ και ERT HD σε αυτή την φάση δεν μπορείς να τα δεις στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού, αφού εκπέμπονται μόνο απ' το κέντρο εκπομπής Υμηττού.

http://www.ert.gr/index.php/tileorasi/2011-06-24-10-25-23.html

Φιλε kblacho οταν γύρισα την κεραία στην εντελώς αντίθετη κατευθυνση έπιασα πολύ καλά τα ψηφιακά της ΕΤ1 ,ΝΕΤ , ΕΤ3 και HD αλλά έχασα όλα τα άλλα δηλ mega, star alpha κλπ. Τι προτείνεις διπλή κεραία ? Δεν υπαρχει κέντρο εκπομπης για όλα ? Αν βάλω πλέγμα κεραία θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα και όσον αφορά το ποσοστο και την ποιότητα σήματος ???
εΥΧΑΡΙΣΤΩ

οταν γύρισα την κεραία στην εντελώς αντίθετη κατευθυνση έπιασα πολύ καλά τα ψηφιακά της ΕΤ1 ,ΝΕΤ , ΕΤ3 και HD αλλά έχασα όλα τα άλλα δηλ mega, star alpha κλπ.

:chinscratch:

Περίεργο..... Προς τα που κοιτάζει (γεωγραφικά) η κεραία σου όταν πιάνεις τα ET1, NET και ERT HD?

Τώρα άμα σου πω ότι δεν ξέρω θα γελάσεις . Είμαι πριν το Πόρτο απλά έδωσα στο περιπου στιγμα. Πάντως εκεί που την γύρισα δεν πιστευω οτι ειναι Υμμητος.
Το πλέγμα είναι πανκατευθυντικό ???? Η τουλάχιστον περισσότερο κατευθυντικό ????
Και πως γίνεται να πιάνω τα ΕΤ1, ΝΕΤ ΧΩΡΙς ΝΑ ΠΙΑΝΩ ΤΑ DIGEA ???

Last edited:
Δοκίμασε να γυρίσεις την κεραία προς Ξυλόκαστρο να δεις αν πιάνεις καλά τα ψηφιακά της Digea.

Αν ναι, τότε ίσως να πρέπει να βάλεις 2 κεραίες, μία προς κάθε κατεύθυνση.

Αρα δεν είναι θέμα ευαισθησίας αλλά κατεύθυνσης .
Υπάρχει συσκευή που παιρνει δυο εισόδους RF κατι σαν μεικτης και βγάζει μία έξοδο ??? για να μπει στον αποκωδικοποιητή ????

Last edited:
Για να πιάσεις στο πόρτο ΕΤ1, ΝΕΤ κλπ, μάλλον έπιασες Υμηττό.(Νοτιο Ανατολικά)
Λόγω διαφοράς στα διαγράμματα (Κλίση) των 2 παρόχων Βλέπεις ΕΡΤ και δεν βλέπεις Digea.

Κανονικά βέβαια εσύ βλέπεις από ξυλόκαστρο (ΝοτιοΔυτικά).
Οπότε γύρνα την κεραία σου για μέγιστο σήμα στους ιδιώτες.
Μέχρι τέλος Ιουλίου θα βγει και η ΕΡΤ από Ξυλόκαστρο