Ευχαριστα προβλήματα

Μια γενική παρατήρηση είναι ότι τα τεστ στην Αμερική με τα τεστ στην Ευρώπη έχουν διαφορές γιατί οι Αμερικάνοι έχουν μεγάλα ξύλινα σπίτια και εμείς μικρά και τσιμεντένια. Ως αποτέλεσμα ο "αμερικανικός" ήχος είναι διαφορετικός από τον "ευρωπαϊκό", απλά και μόνο γιατί απαιτούν διαφορετικά ηχεία για διαφορετικούς ακουστικά χώρους. Ένα άλλο σημείο είναι ότι οι τιμές στις δύο πλευρές του ατλαντικού έχουν διαφορές, με αποτέλεσμα τα ίδια προϊόντα να παίζουν σε διαφορετικό ανταγωνισμό.

Από τα sites εμένα μ' αρέσει πολύ το "six moons".

Αγαπητοί φίλοι
ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Τελικά απέκτησα τα Monitor Audio Silver Rs6.
Τις τελευταίες ημέρες άκουσα αρκετά ηχεία , προσπαθώντας πάντα να τα ακούω με ενισχυτή παραπλήσιο με τον δικό μου. Τα συγκεκριμένα ηχεία με κέρδισαν με το ζεστό και γλυκό τους ήχο. Ακουσα μεταξυ άλλων Klipsch,Dali concept 6,B&w ,Tannoy Sensys dc2 , triangle σε αντίστοιχη κατηγορία τιμής με τα ΜΑ. Και τα triangle μου άρεσαν αρκετά αλλά τα MA ήταν πιο μικρά αλλά και με καλύτερο φινίρισμα από όλα. Θα πω περισσότερα αφού τα ακούσω για κανένα μήνα.

Τα παλιά μου ηχεία θα τα βαλω σε αγγελία εδώ στο forum, μια που ο φίλος που ήταν να τα παρει δε μπορεί πριν τα Χριστουγεννα.

Μπήκα στο site της MonitorAudio για να κανω register και διαβασα σ'ενα FAQ που έχει κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.
Το ένα είναι αυτό:
What is the best way to run in speakers?

- If you are very anxious to hear your MA speakers at their best, then I would suggest running them face to face so they are more or less touching and wiring one of them out of phase. (Connect the negative to positive and positive to negative. Do this on one speaker only.) You can then run them at an average listening level and you will hardly be able to hear anything. They can then be run constantly for four or five days

Το δεύτερο είναι ότι έμμεσα προτείνουν Musical fidelity ενισχυτές για τα ηχεία τους. Λέε δηλαδή ότι η επιλογή ενισχυτη είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αλλά επίσης ότι αυτοί δοκιμαζουν τα ηχεία τους με Musical fidelity και είναι πολύ ευχαριστημενοι από το αποτέλεσμα.

Τα πήρα από την Ηχοέκφαση, 750 .

Το πρώτο είναι μία αρκετά γνωστή μέθοδος γρήγορου στρωσίματος των αναρτήσεων των ηχείων (πους πουλ). Αυτό που δεν αναφέρει είναι οτι για καλύτερο αποτέλεσμα το σήμα πρέπει να είναι μονοφωνικό.