Ευγενίδειο πλανητάριο

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,357
Είμαι παντού
Ειμαστε το μεγαλυτερο και καλυτερο φορουμ AV στην Ελλαδα ή οχι?
Ειναι το Ευγενιδιο πλανηταριο απ'τα καλυτερα και πιο εξοπλισμενα τεχνολογικα πλανηταρια στο κοσμο?
Εγω λεω ναι κι ετσι ειναι.
Εχει καταπληκτικα προβολικα συστηματα και ηχητικο εξοπλισμο που ειναι η αιχμη της σημερινης τεχνολογιας.
:idea: Προταση,μηπως να καναμε μια επισκεψη ως φορουμ στο εν λογω πλανηταριο και να φτιαχναμε μια εκτενη,οσο το δυνατον,παρουσιαση του απο το φορουμ μας?
Τι λετε? :ears:

http://www.eugenfound.edu.gr/

Πολύ καλή ιδέα... Το είχα κάνει "στέκι" για χρόνια μέχρι πριν το καλοκαίρι. Αλλά στην κάθε επίσκεψη άδειαζε η τσεπη με εκείνο το απιθανο μαγαζάκι που έχει μέσα...

Παντως οταν ειχα παει πριν 3-4 χρονια ειχε μια συστοιχία απο CRT προβολεις με αθλια εικονα..
Αν εχει νεο εξοπλισμο, σαφως και να παμε!

Καμία σχεση με παλια

ειχε αφιερωμα ο ηχος πριν ~2 χρόνια
τριπλασια θολωτή οθόνη σε σχεση με παλια, πολύ πιο μεγαλη απο το οπτικό μας πεδίο
με κλίση οπως και οι πολυθρονες
αν δεν κανω λάθως παιζουν 3 νέοι προτζεκτορες

εχει και δικες του παραγωγες σε σταθερό προγραμμα προβολών

Υ.Γ.Προσοχή εχει και παιδικό προγραμμα...

και το ωραιο ειναι,οτι παρολο που ειχε βαλει κορυφαιο εξοπλισμο,μετα απο ενα χρονο νομιζω,αναβαθμιστηκε κι αλλο!

Τάκη πρέπει να πήγες πρίν 5-6 χρόνια. Το πλανητάριο πρέπει να αναβαθμίστηκε το 2005 ή το 2006. Μιλάμε για κορυφαία αναβάθμιση, ανάμεσα στα 2-3 καλύτερα του κόσμου!
Άλλο πράγμα .... -bye-

αυτο το επιβεβαιωνω και εγω.... και το ξερω απο μεσα πολυ καλα....
κουνιαδος γαρ.... χιχιχιχιχιχι

ειναι απιστευτη εμπειρια... και οπτικ και ηχητικη....
αντε με το καλο να γινει και 3d εκει θα ειναι που θα χανεσαι.....

Απάντηση: Re: Ευγενίδειο πλανητάριο

Τάκη πρέπει να πήγες πρίν 5-6 χρόνια. Το πλανητάριο πρέπει να αναβαθμίστηκε το 2005 ή το 2006. Μιλάμε για κορυφαία αναβάθμιση, ανάμεσα στα 2-3 καλύτερα του κόσμου!
Άλλο πράγμα .... -bye-
Οχι, ειχα παει μετα την αναβαθμιση.

Σίγουρα σε απατάει η μνήμη σου φίλε μου. Πήγα πριν 1-2 χρόνια και περπάτησα στο φεγγάρι , ο πύραυλος για τη σελήνη απογειώθηκε πάνω από το κεφάλι μου και όταν ήρθε η ώρα των δεινοσαύρων (στην επόμενη προβολή) κρατήθηκα από το κάθισμα από τη ζάλη του ύψους ,καθώς ένιωσα να ίπταμαι πάνω από την Παταγονία.

Μιλαω για ποιοτητα εικονας, οχι την αισθηση του πλανηταριου η οποια ειναι οντως εντυπωσιακη (και φερνει ναυτια..).
Τεσπα, θελω να ξαναπαω, οποτε ειμαι μεσα οποτε κανονισετε!

Μιλαω για ποιοτητα εικονας, οχι την αισθηση του πλανηταριου η οποια ειναι οντως εντυπωσιακη (και φερνει ναυτια..).
Τεσπα, θελω να ξαναπαω, οποτε ειμαι μεσα οποτε κανονισετε!

Όντως είχε CRT προβολικά τα γνωστά θηρία.....

Εντυπωσιακό και πρέπει να ξαναπάς Τάκη....παίζει να έγινε αναβάθμιση, αλλά πιο πολύ παίζει να έχει αλλάξει την ποιότητα(ως προς την εικόνα) των "ντοκιμαντερ" που δείχνει....

• Like
Reactions: petros647
Πήγα το 2006 πρώτη φορά....απίστευτη εμπειρια για μικρούς και μεγάλους!!!!

Με το σχολειο φανταζομαι.
Και εγω τα ιδια. Απο τοτε, μπορει και πιο παλια...

πήγα πριν κάποιους μήνες και είδα με τον πιτσιρικά τον Μικρό Πρίγκηπα ....

καταπληκτικά !!!!!

*(και το μικρό μαγαζάκι) ....

Takiskot δεν έχει σχέση με ό,τι είχες δει και από ποιότητα εικόνας. Όχι ότι είναι τέλεια, αλλά είναι τόσο μεγαλή η επιφάνεια αναπαραγωγής, που απλά δεν επαρκούν τα μέσα λήψης της εικόνας!
Η αίσθηση 3D δε, είναι εκπληκτική. Φυσικά εξαρτάται και από το θέμα ,που προβάλλεται και εγώ κρίνω απ' ό,τι είδα. (Είδα 2 προβολές: "Από τη γη στη σελήνη" απλά συγκλονιστικό , "Δεινόσαυροι" καλό ,αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό.)
Database error ξαναπήγαινε.Είναι virtual reality.
Δεν αποκαλείται τυχαία ψηφιακό πλανητάριο, εδώ και μερικά χρόνια!

Κάποια στιγμή είχαν δείξει στην τηλεόραση τα νέα συστήματα ,που χρησιμοποιεί και έπαθα πλάκα.

ειχα παει περσι με την γυναικα μου και ειδαμε ενα αφιερωμα στον Van Gogh.
πολυ καλη εικονα και φοβερη αισθηση.