Ευγενίδειο πλανητάριο

Το καλύτερο ήταν η πρώτη προβολή που είχε γίνει ειδικά για να δείξει το τι μπορεί να κάνει το νέο πλανητάριο.
Είχα πάθει πλακα, νόμιζα ότι θα θα φύγω από την καρεκλα σε κάτι στροφές.
Έχω κλείσει για αύριο να δω με τα παιδιά το "Κοράλλια και Ύφαλοι"

α και να μην το ξεχάσω. Το πλανητάριο ειναι και imax

....τυχαίνει να τα έχω ακούσει κιόλας φίλε μου...
(αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβες ότι ήταν χιουμοριστικό).

....τυχαίνει να τα έχω ακούσει κιόλας φίλε μου...
(αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβες ότι ήταν χιουμοριστικό).

Χιουμοριστικά το λέω και εγώ :bigcry:

πήγα πριν κάποιους μήνες και είδα με τον πιτσιρικά τον Μικρό Πρίγκηπα ....

καταπληκτικά !!!!!

*(και το μικρό μαγαζάκι) ....

Ηλικία του πιτσιρικά σου?

Ο δικός μου είναι 4,5. Να πάμε?

εγώ την μια μου κόρη την πήγα στα 2 και βγήκαμε στα 30 δεπτερόλεπτα. την δεύτερη φορα (στα 3) στα 10 δευτερόλεπτα :chinscratch:
Την τρίτη φορα πήγα kjai με τις δυο μου κόρες (μια στα 4 και μια στα 2,5). Και καθίσανε και οι δυο μέχρι το τέλος :ernaehrung004:

Τα 4,5 καλή ηλικία για να ξεκινήσει. Απλά να επιλέξετε ένα θέμα που να μπορεί να παρακολουθήσει.
Και να του εξηγήσετε ότι θα έχει δυνατό ήχο και ότι αν ζαλιστεί να κλείσει τα ματια για λίγο.

Να μην καθίσετε χαμηλά ούτε τέρμα ψηλά. Οι καλύτερες θέσεις είναι απο μια σειρά κάτω από το μηχάνημα (που είναι στο κέντρο των καθισμάτων) και για δυο σειρές πάνω απο αυτό και πάντα στο κέντρο της σειράς

Last edited:
Ηλικία του πιτσιρικά σου?

Ο δικός μου είναι 4,5. Να πάμε?

7

4,5 είσαι οριακά, μπορεί όντας να ζαλιστεί λίγο ... γιαυτό όπως ήδη αναφέρθηκε οι καλύτερες θέσεις είναι στο κέντρο .....

Εγώ είχα πάει τον Μάιο. Δεν μου άρεσε καθόλου. Μα ΚΑΘΟΛΟΥ.
Θεωρώ ότι η παλιά αναλογική μηχανή ήταν ΣΚΑΛΕΣ καλύτερη.
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να καλύψεις με προβολή θόλο από προβολή από ένα σημείο.
Η εικόνα είναι παραμορφωμένη, και είναι επόμενο να προκαλεί ναυτία. Το υλικό που δείχνει είναι άθλιο (μα ντοκυμαντέρ του national geographic; Δεν είναι φτιαγμένα για προβολή σε θόλο!). Οι εσωτερικές παραγωγές του πλανηταρίου είναι καλύτερες, αλλά και πάλι δεν...

Προβολή σε θόλο σημαίνει μηχανή στο κέντρο της σφαίρας, να προβάλει σε όλο τον θόλο. Αν δεν το έχεις αυτό, τότε πρέπει να προετοιμάσεις το υλικό να δείχνει σωστά, λαμβάνοντας υπ' όψιν την παραμόρφωση. Αλλιώς τι να δεις;

Εχω να παω απο παιδακι οταν μας πηγαιναν με το σχολειο. Τωρα εχω δικα μου παιδια και θα ηθελα να τους παω. 8 χρονων ο μεγαλος. Ηθελα να ρωτησω ποια η διαφορα των "ταινιων θολου" και των "ψηφιακων παραστασεων θολου"; Απο οτι βλεπω απο το προγραμμα, οι "παιδικες" ταινιες ειναι ολες "ταινιες θολου".

Οι ταινίες θολου είναι κινηματογραφικές ταινίες.
Το πλανητάριο όπως το θυμάσαι είναι οι αναπαραστάσεις.

Οι ταινίες προβάλλονται μεσω σφαιρικού φακού.
Οι παραστάσεις όμως δεν χρησιμοποιούν κεντρικό προβολεα αλλά μια ντουζίνα jvc που καλύπτουν ο καθένας απο μια μικρή περιοχή του θόλου.

Επομενως πιο θεαματικο αποτελεσμα εχουμε με τις "ψηφιακες παραστασεις θολου", καταλαβα σωστα; κριμα που δεν εχει καποια που ειναι για την ηλικια των παιδιων μου.