Ευρώ στην τράπεζα ή στο σπίτι?

Παντως ... ο φοβος (και τρομος) σου αφαιρει δυναμεις και κοτσια. Τρεμουν τα γονατα.
Δεν σου δινει το κατιτις παραπανω για να κανεις την υπερβαση (σωματικη/ψυχικη)
και να σωθεις.

Αλλα εχουμε ξεφυγει τελειως .... και καπου εδω πρεπει να ζητησουμε συγνωμη και
απο τον poster και απο τους θαμωνες.

Υπαρχει αυτή τη στιγμη καποιος νόμος που σου απαγορεύει να εχεις μετρητα λεφτά στο σπίτι σου;
Οσα κι αν είναι αυτά τα λεφτα;
Αν γυρισουμε σε δραχμή και εχω ευρω για να αγοραζω οτι θελω θα είμαι παράνομος;
Η απλως θα κινδυνεύω απο τους κλεφτες αν με παρουν χαμπάρι οτι εχω λεφτα στο σπιτι μου;

O καιρος, η παρουσα συγκυρια, ευνοει .... τους μη εχοντες.

Ντρεπομαι που το λεω, αλλα ... οποιος τα χει φαει ΟΛΑ
ειναι ο πιο τυχερος ανθρωπος, αυτη την στιγμη, εν Ελλαδι.

Σε τετοια χωρα αξιωθηκαμε να ζουμε.
Να ζηλευουμε αυτους που κοιμουνται στα παγκακια.

Τυχεροί όσοι ζουν στα παγκάκια γιατί δεν έχουν το άγχος που θα φυλάξουν τα λεφτά που δεν έχουν...

Μάλιστα....

Αν τους ζηλεύεις πάντως, δεν είναι δύσκολο, βγες έξω, βρες έναν άστεγο και ζήτησε του να ανταλλάξετε ζωές...

Βέβαια δύσκολο να δεχτεί και λογικό, ούτε εγώ θα αντάλλαζα την ξένοιαστη χαλαρή ζωή στο παγκάκι στο κρύο και στις βροχές, με ένα σπίτι και ένα στρώμα, φαγητό και μπάνιο και το άγχος τι θα γίνει με τις τράπεζες και πότε θα χρεοκοπήσουμε...

Αλλά δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ας το προσπαθήσεις, όλο και κάποιος τρελός μπορεί να δεχτεί ...

Αλοίμονο σε αυτόν που κέρδισε τα 9,5 εκατομμύρια στο Τζόκερ....Η μοίρα τον χτύπησε αλύπητα...

Παλι ενα δελτιο τα κερδισε ?

Βολικο.....

Περιμενα δυο τουλαχιστον.

Τυχαιο θα ηταν οι αλλοι 11 που πετυχαν μονο 5 χωρις το τζοκερ κανεις απ αυτους δεν ετυχε να παιξει τον αριθμο του τζοκερ...:flipout:
Πιο στημενο παιχνιδι απ το τζοκερ δεν υπαρχει...
Ασε που τον οπαπ τον πουλησαν για ενα κομματι ψωμι (που λεει ο λογος) την στιγμη που ηταν κερδοφορος και θα μπορουσε ανετα να καλυψει τρυπες στο δημοσιο,το αφωνω εδω γιατι ξεφυγα απ το θεμα...

Απάντηση: Re: Ευρώ στην τράπεζα ή στο σπίτι?

Συμφωνω με το σκεπτικο αλλα οχι στην ακραια μορφη του.
Οποιος εχει ζησει, εχει φαει λεφτα και εχει να φαει αλλα δεν εχει οικονομιες για αυριο, ειναιναυτος χωρις αγχος. Ειναιναυτος πουβθα βγει και κερδισμενος σε περιπτωση μηδενισμου. Αλλωστε τι εχει να χασει.
Καπως ετσι εγινε και με τα μη εξυπηρετουμενα δανεια. Αμα δεν εχει ο αλλος να του παρεις κατι για οσα του χεις δανεισει...απλα δεν μπορεις να ξαναζητησεις-ή μηπως μπορεις?

Ποιός τα κέρδισε ? Εχουμε στοιχεία ? Εγώ πάντως, στην θέση του Τσίπρα, θα κανόνιζα να είναι κάποιο ανώνυμο δελτίο απο τα προπατζίδικα της Ομόνοιας, ή όπως λέει ο Kosh, τουλάχιστον δύο για ξεκάρφωμα...

Ειτε ανώνυμο δελτίο είτε όχι, οταν ο ενδιαφερομενος παει να εξαργυρώσει (ειτε μονος του ειτε με δικηγόρο) ολη η πιατσα θα τον μαθει σε 1-2 μερες

Οσο για το παιχνίδι εχει καταντήσει παρωδία το timing των .. jack pots

Εδω ρε παιδια στο εξωτερικο εχουν κερδισει ποσα ανω των 50 και 100 εκατομμυριων και βγαινουν στην TV και κρατανε μια τεραστια επιταγη και να σου οι συνεντευξεις και οι φωτογραφισεις...
Εδω δεν εχω δει κανεναν να εμφανιζεται τοσες και τοσες φορες υποτιθεται οτι τα εχουν κερδισει...

Εδω καραδοκουν οι αλβανοι και πακιστανοι εξω απο το σπιτι για να τον ληστεψουν. Στην αμερικη εχουν οπλα για αυτοπροστασια. Με τα του λαχειου πλερωνουν και κανα team μισθοφωρων για προστασια με θωρακισμενα. :fahne90:

Απάντηση: Re: Ευρώ στην τράπεζα ή στο σπίτι?

Ρητό που άκουσα πρόσφατα και μου άρεσε.
"Τα μόνα λεφτά που είναι δικά σου, είναι αυτά που ξόδεψες."
Μου το είπε Έλληνας μηχανικός που εκδιώχθηκε σε ένα βράδυ από κάποια χώρα της Αφρικής πριν μερικές δεκαετίες. Δεν θυμάμαι ούτε τη χώρα, νομίζω τη Μοζαμβίκη. Δεν ταιριάζει μάλλον στην περίπτωσή μας, αλλά είναι ωραίο ρητό.

Και αυτο καλο.
Γιατι τις χαρες της ζωης και τις αναμνησεις δεν μπορει να τις παρει κανεις

Re: Απάντηση: Re: Ευρώ στην τράπεζα ή στο σπίτι?

Ρητό που άκουσα πρόσφατα και μου άρεσε.
"Τα μόνα λεφτά που είναι δικά σου, είναι αυτά που ξόδεψες."
Μου το είπε Έλληνας μηχανικός που εκδιώχθηκε σε ένα βράδυ από κάποια χώρα της Αφρικής πριν μερικές δεκαετίες. Δεν θυμάμαι ούτε τη χώρα, νομίζω τη Μοζαμβίκη. Δεν ταιριάζει μάλλον στην περίπτωσή μας, αλλά είναι ωραίο ρητό.

Oποτε ΔΕΝ ειναι δικα μου τα οσα λεφτακια εχω στην ακρη για μια εγχειρηση δισκοκηλης (στο μελλον) ??
Ειναι ειτε του διαρρηκτη, ειτε του ΣΥΡΙΖΑ, ειτε των δανειστων ! Αφου δεν "τα χω φαει", ειναι δικα τους !

Πολυ ευκολα λετε καποιοι (οχι εσυ Στελλιο) ορισμενα πραγματα εδω μεσα. Και πολυ ευκολα ειρωνευεστε
σεναρια που (θα συμφωνησω) επι του παροντος φανταζουν εξωπραγματικα. Ετσι να συνεχισετε !!!
Στην περιπτωση μας/σας (πιθανη χρεωκοπια) "τα παντα ρει" δεν ισχυει. Μονο τα "παντα μενει".

"Τα ριαλια, ριαλια, ριαλια
τα σελινια μονα και διπλα
τα μονολιρα, πεντολιρα και που'ντα
ο πεζεβεγγης που τα'χει στην πουγγα,

ω, ωωω ..." :icon15:

Το τζοκερ ειναι στημένο ,το ποδόσφαιρο ειναι στημένο ακομα και αυτα που συμβαίνουν με τη χώρα μας ειναι στημένα ! Τι ειναι αυτο που παίζετε στα ίσια ;