Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

thaaaanks
Τι ευχαριστείς... θα με καταριεσαι μετά..

Ο μεθυστικός Simon όπως και στο αριστουργήματικο Boudu saved from drowning, είναι εκπληκτικά αξιαγάπητος ανθρώπινος με το χιούμορ του και πολύπλοκος. (μέχρι τότε οι χαρακτήρες ήταν είτε όμορφοι και καλοί, είτε άσχημοι και κακοί) Θα με θυμηθείς όταν η Julliet πάει στο δωμάτιο του Simon..

Boudu Saved from Drowning
https://www.imdb.com/title/tt0022718/

Στην Ατάλαντη "αφεντικά" και "εργάτες" κάνουν τις ίδιες δουλειές. Αφού τις δεις, διάβασε κανα κείμενο από τα παραπάνω.

εε λοιπον θα το πω
οι αγελαδες ειναι το δευτερο φετιχ του αουτερ
η μεγαλη του αγαπη ειναι τα γαιδουρακια
η αγαπημενη του ταινια ειναι με γαιδουρακι

πες την βρε αουτερ την ξεχναω αυτη την Γαλλικη με τον φερναντελ ειναι ?

ΟΧΙ
το θυμηθηκα η αγαπημενη ταινια του αουτερ ειναι Μπρεσον και ειναι το BALTHAZAR !!!

Δεν είπα ότι είναι η αγαπημένη του, απλά σκεφτόμουν ταινίες με θέμα ζώα να βόσκουν.

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

πες την βρε αουτερ την ξεχναω αυτη την Γαλλικη με τον φερναντελ ειναι ?

Θυμάσαι το όνομα της αγελάδας στην ταινία με τον Φερναντέλ?

Αυτο ακριβως.
Τα υπολοιπα απλα δε βλεπονται.
Η ατιμη η ερτ απο την αλλη με τον προγραμματισμο της το παει στο αλλο ακρο. Μου εχει τυχει να εχουν τα καναλια της 3 (!!!) ταινιαρες ταυτοχρονα και να μην ξερω τι να πρωτοδω! Ειχα ανοιξει την τιβι για να δω ταινια τη μερα που πεθανε ο Παναγιωτοπουλος. Πετυχαινω λοιπον τους Τεμπεληδες και λεω "ασε, τη βλεπω καποια αλλη στιγμη την ταινια που ηθελα, ας ξαναδω την ταινιαρα". Στη διακοπη για διαφημισεις κανω ζαπινγκ και συνειδητοποιω οτι στο αλλο καναλι επαιζε τα Χρωματα της Ιριδας που δεν τα εχω δει κιολας. Κλαμα... Ειχε ηδη αρχισει η ταινια και δε θελω να βλεπω τετοια εργα μισα. Κι εκει που λεω να συνεχισω το ζαπινγκ μου πεφτει στο κεφαλι ενας Εξολοθρευτης Αγγελος στο 3ο κρατικο που εφτασα! Δεν τολμησα καν να προχωρησω να δω τι ειχε και το 4ο... Απλα σιχτιριζα αυτον που εφτιξε το προγραμμα.

Αντε τωρα μετα απο ολα αυτα να γυρισεις σε βοθροκαναλο και να πετυχεις τηλεριαλιτι. Βρε ουστ απο δω Αλαφουζομπομπολαιοι...

Το Σαββατο καπακι μετα την "Τεταρτη" η ΕΡΤ 2 επαιξε ενα Γαλλικο ντοκυμαντερ Beatles vs Stones(δυστυχως το'χασα γιατι πηγα σινεμα...και μου βγηκε και νεροβραστο:icon15:)
Στις διακοπες την ανοιγα μονο τα μαυρα μεσανυχτα για να δω μια σειρα ντοκυμαντερ για τη μουσικη που ειχε η ΕΡΤ1.
Η ΕΡΤ 3 τα βραδια παιζει συναυλιες κλασσικης.Που αλλου παιζουν αυτα?

@Μητσο και γω το ιδιο κανω...

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Θυμάσαι το όνομα της αγελάδας στην ταινία με τον Φερναντέλ?

Marguerite1.jpg

:flipout:

New Q&A in which Jarmusch responds to questions sent in by fans

3. Subverting the old west
(μαλλον θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον και οι υπόλοιπες ερωτήσεις καθως καποιες ειναι πολύ καλές και εύστοχες)

https://www.criterion.com/films/29064-dead-man

o Jim Jarmusch τα χώνει γερά στον μεγάλο Ford και γενικά σε ολα τα western (και στην αμερική της υποκρισιας γενικότερα) που για πολλές δεκαετίες (οχι οτι τώρα δεν έχουν) εδιναν μια ρατσιστική εικονα για τους ινδιάνους, παρουσιάζωντας τους ως άγριους, κακούς με μαγικές περίεργες δυνάμεις, ειτε αλλάζωντας την φιλοσοφία τους αλλα ακόμα και την γλώσσα των διαφορετικών φυλών.

Ο Ford πηγε να τα διορθωσει στο Cheyenne Autumn (1964)
https://www.imdb.com/title/tt0057940/
αλλα αναφέρει οτι δεν κατάφερε και πολλά, αφου και η ταινία δεν ηταν καθόλου καλή.. :flipout:

Ενας άνθρωπος που δεν του άρεσαν ιδιαιτερα τα western, ασχολήθηκε με το είδος και έκανε ενα απο τα καλύτερα.
To Dead Man και το McCabe & Mrs. Miller (1971) τα εχω πολύ ψηλά στην λίστα με τα καλύτερα western που ξεπερνάνε το είδος τους.

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.
τα ακους Τζων ?

τα καλυτερα γουεστρεν τα εκανε ο Τζιμης
και εμπρακτως ενας τεμπελης αλκολικος

:surf-aki:

.
τα ακους Τζων ?

τα καλυτερα γουεστρεν τα εκανε ο Τζιμης
και εμπρακτως ενας τεμπελης αλκολικος

:surf-aki:
Νταξ και το the Searchers είναι ταινιάρα με την εκπληκτική ποιητική αρχή και τέλος του, και το my darling Clementine είναι απολαυστικό με εκπληκτικά πλάνα, του λείπει όμως το υπαρξιακό υπόβαθρο που έχουν τα άλλα. Και το stagecoach είχε ενδιαφέρον.

Του Sam θα ήθελα να τα ξαναδώ γιατί δεν θυμάμαι τίποτα, ενω μερικά δεν τα έχω δει κιόλας πχ Pat Garrett , ride the high, the Ballad.

Μόνο το bring me the head.. Είδα σχετικά πρόσφατα και ήταν πολύ καλό.

Προφανώς αναφέρεσαι στο wild bunch.

ειχε καταγωγη..

κανεις δεν ειναι τέλειος..
:p

νταξ για αυτο έκανε αναθεωρηση του western.
αν ήταν μισογύνης ομως και το έβγαζε στις ταινιες, ειναι το ίδιο απο άλλη πλευρά.