Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Μολις ειδα μια Ρωσσικη ταινια που αφηγειται τα δρωμενα μιας Ροκ κοινοτητας στην δεκαετια του 80 στη Σοβιετια, σε πληρη φαση underground βεβαια, διοτι το ειδος ηταν διωκουμενο.
Δεν ειναι fiction, ειναι η τροχια της συναντησης δυο μεγαλων προσωπων της Ροκ κουλτουρας αλλα και της προσωπικης χειραφετησης του ατομου για τους Ρωσσους. αυτης του Βικτορ Τσοϊ και Μαϊκ Ναουμενκο.... οπου ο δευτερος οντας μεγαλυτερος και πιο ενπειρος στον χωρο της μουσικης, εδωσε κουραγιο και προωθησε επισης τον Βικτορ καπου δεκα χρονια και κατι νεωτερο.
Και οι δυο ειναι θρυλοι στο κοινο της ρωσσικης Ροκ κοινοτητας με εκδηλωσεις που μου θυμιζουν Μορισσον στο Περ Λασαιζ...

Τεσπα δεν μπορω να πω πολλα πραγματα παρα να προτεινω να την δουν (οπως και για την προηγουμενη ταινια που αναφερθηκε) οι ενδιαφερομενοι του ειδους. Οι αλλοι ας μην, θα βαρεθουν...
Και οι δυο εν λογω μουσικοι εφυγαν απο την ζωη νεοι και σε μικρη αποσταση ο ενας απο τον αλλο ισα στην αρχη της μεταβασης.
Οι στοιχοι σου κολουν στο πετσι σαν να προερχονται απο τους καταραμενους ποιητες ... εξ αλλου ολοι απο την ιδια παστα ειμαστε που το καταλαβαινουμε οπου κι αν ειμαστε.

leto-165275-1.png
Imdb

leto-750x358.jpg

1280x680_0236571.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

leto06_0.jpg

Εντιτ : Λετο στα Ρωσσικα σημαινει Καλοκαιρι !

Last edited by a moderator:
οταν ξαναβλεπεις μια τέτοια ταινιαρα
αναρωτιεσαι Που ζουμε τι βλεπουμε σημερα
γεια σου τεραστιε ανεπανάληπτε ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ

Attachments

• Bitter_Moon-541128781-large.jpg
    Bitter_Moon-541128781-large.jpg
    111.2 KB · Views: 22
  • Like
Reactions: protrudi
οταν ξαναβλεπεις μια τέτοια ταινιαρα
αναρωτιεσαι Που ζουμε τι βλεπουμε σημερα
γεια σου τεραστιε ανεπανάληπτε ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ
Μπράβο Στελάκο!

Την λατρεύω την συγκεκριμένη και δεν την βαριέμαι ποτέ!
Την έχω μαζί μου και εδώ στο Ξυλόκαστρο για να την βλέπω που και που.
ΜΕΓΑΣ ο Ρομαν..

Εντάξει ρε παιδιά... Είναι που βασίζεται στο γ@ματο βιβλίο...

Αν έχεις καλή ιστορία...

Ο Ρομαν έβαλε και το τσίρκο την τότε (;) γυναίκα του πρωταγωνίστρια...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Love
  • Like
Reactions: PanMan and superfly

Αν έχεις καλή ιστορία...

υποδειξεις οχι στον Ρομαν δεν ειναι macho :p

Αν έχεις καλή ιστορία...

Μην το λες, και η Ένατη Πύλη βασίζεται σε γ@μ@το βιβλίο αλλά είναι μούφα-και δε φταίει ο Johny Depp γι αυτό. Τουλάχιστον χάρη στην ταινία γνώρισα τον Arturo Perez Reverte που είναι πλέον ένας από τους εφέστιους θεούς μου.

Αν έχεις καλή ιστορία...

Αν εξαιρέσεις την θεά Κριστιν Σκοτ Τομας και τον Πίτερ Κογιοτ η ταινία ήταν φόλα.
Μια αδιάφορη σκηνοθεσία,συντηρητική,με μια κατινίστικη οπτική κλειδαρότρυπας στην οποία ο Ρομάν ενδιαφέρεται μονο να μας μοστράρει την τότε γκόμενα του.
Απο τις χειρότερες που έχει κάνει ο Πολάνσκι,γιατί έχει κάνει και τέτοιες.

Σκέφτεσαι πως προσέγγισε ένα παρόμοιο θέμα ο Κρονεμπεργκ (Crash) και σε πιάνει θλίψη για τον Ρομαν.

Αν εξαιρέσεις την θεά Κριστιν Σκοτ Τομας και τον Πίτερ Κογιοτ η ταινία ήταν φόλα.
η Κριστιν ειναι πολυ αγαπητη εδω ειχε τον ποιο ευκολο ρολο
Μια αδιάφορη σκηνοθεσία,συντηρητική,με μια κατινίστικη οπτική κλειδαρότρυπας στην οποία ο Ρομάν ενδιαφέρεται μονο να μας μοστράρει την τότε γκόμενα του.
ακρως πρωτοποριακη σκηνοθεσια με φοβερα γυρισματα μεσα στο πλοιο ,δεν ηταν γκομενα του ηταν γυναικα του με εξαιρετικες ταινιες στην καριερα της
Απο τις χειρότερες που έχει κάνει ο Πολάνσκι,γιατί έχει κάνει και τέτοιες.

Σκέφτεσαι πως προσέγγισε ένα παρόμοιο θέμα ο Κρονεμπεργκ (Crash) και σε πιάνει θλίψη για τον Ρομαν.
απο τις καλυτερες και οχι δεν εχει κανει κακες ταινιες ο Πολανσκι
καμμια σχεση η ταινια του Κρονεμπεργκ

Προσωπικά κλίνω περισσότερο σε αυτά που είπε ο Stellios papa.
Η Σενιέ μου φάνηκε πολύ καλή σε εκείνον τον ρόλο αλλά και γενικότερα έχει το δικό της στυλ, δεν είναι κακή ηθοποιός.
Το Crash δε μου άρεσε καθόλου. O Πολάνσκι στη πλειοψηφία των ταινιών του έχει κάνει ταινίες από άνω του μετρίου ως αριστουργήματα (ξεχνάει κανείς τα Chinatown και Rosemary's Baby; )
Επίσης η Ένατη Πύλη δεν είναι καθόλου μούφα.

• Like
Reactions: Stellios papa
το να γραφει καποιος για τον Πολανσκι οτι γυρισε ταινια με κατινιστικη οπτικη κλειδαροτρυπας
ειναι ασεβεια στην 7η τεχνη

το να γραφει καποιος για τον Πολανσκι οτι γυρισε ταινια με κατινιστικη οπτικη κλειδαροτρυπας
Aστο Στελάκο μην την ψάχνεις,ποιητική αδεία.

Επειδή έγραψα οτι είναι από τις αγαπημένες μου,πέσανε να με φάνε.

Δεν φταίς εσύ ούτε η ταινία...

Χαλαρά αδέλφια...

Μήτσο, να σε φάμε για μια ταινία ? Όχι βρε.... Δηλαδή δεν πρέπει να λένε την γνώμη μας ?

Συντάσσομαι πλήρως με τον Superfly που με έβγαλε από τον κόπο να γράψω περίπου τα ίδια... Η ταινία βλέπεται λόγω του στορι, ωστόσο είτε ο Ρομαν την γύρισε είτε ενα νεουδι, αυτό δεν φαίνεται στην σκηνοθετική ματιά...

Και βέβαια και ο Πολανσκι έχει γυρίσει μετριότητες ... Γι'αυτό και ο φίλος παραπάνω θυμήθηκε να επισημάνει τις δύο ταινίες που όντως ο άνθρωπος μεγαλούργησε και τις αφήνει πολιτιστική κληρονομιά στους επόμενους... Γιατί αν θέλεις να βάλεις στον κατάλογο πάνω από δύο με το ζόρι θα φθάσεις στις 4... Μετά είναι απλώς καλές ταινίες ή μέτριες ... Ή με το ζόρι εκβιαζουσες τον θεατή να συμπάσχει...

• Like
Reactions: superfly

έλα βρε, ποιος έπεσε να σε φάει; Προσωπικά μου είχε αρέσει πολύ η ταινία, τη βρήκα από τις καλές της ύστερης, ευρωπαϊκής περιόδου του Πολάνσκι.

Αυτά τα βαρύγδουπα να απέφευγες.
Ο κάθε σκηνοθέτης "δικαιούται" να κανει και φόλες.Αυτή ήταν μια από αυτές.Έχει κι άλλες....

Χαλαρά Μήτσο μου,δέν έχει να κάνει με σένα.

Last edited:

ασε Δημητρη μου ουτε ενα συγνωμη μονο δικαιολογιες
ειναι και η εποχη μνημονια covid Zελενσκι εχουν λαλησει
τι να πουνε μ αυτα που βλεπουν και ακουν καθε μερα
ασ τους συγχωρεσουμε

• Haha
ωωωωω
βρε τι βγαινει απο εκει !!!
το ασυμβιβαστο ουρλιαχτο της κρυφαιας κινηματογραφικης χωρας
MIRACLE

Attachments

• 1654769686973.png
    1654769686973.png
    1.3 MB · Views: 23
Η τελευταια του το κατηγορω την βρηκα πολυ καλη παντως, ξυραφι μυαλο στα 85..

• Like
Reactions: protrudi
ωωωωω
βρε τι βγαινει απο εκει !!!
το ασυμβιβαστο ουρλιαχτο της κρυφαιας κινηματογραφικης χωρας
MIRACLE
Το miracol εννοείς .... μαλ@κία ... αν και τώρα που γέρασες μπορεί να γίνεις και θρήσκος ... όλα τα άλλα τα εξάντλησες ...

• Haha