Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

:furious3::BDBDG54::slapface::7SFGSFG:

https://www.youtube.com/watch?v=7Hgy-8aCgsw

σε ευχαριστώ κ.Γάλεν
απο τις αγαπημένες σκηνές!

προσεξε την λεπτομέρεια και τον ρυθμό στον ήχο.. το μπαμ, το κατσαρολάκι (ολα τα λεφτά), το φτύαρι, το χτυπημα με το χέρι..το διπλό χτυπημα στο παράθυρο..
την μουσικότητα που πετυχαίνει ολη η σκηνη.. καταπληκτικών! απαράδεκτον!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και φυσικά την ευφυέστατη μουσική του Spike Jones (όχι του εκπληκτικού σκηνοθέτη) που δανειζόταν συνέχεια ο μεγάλος Βεγγος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

να ενα είδος που με απωθεί..
The Duellists (1977)

ακόμα δεν έχω δει ο αχαήρευτος το Barry Lyndon

αυτο τον μήνα κάποια στιγμή θέλω να δω το έπος του Abel Gance napoleon
και καποια στιγμή το προτότυπο birth of a nation και The Trial of Joan of Arc
αφου σε απωθει το THE DUELLISTS
μην δεις τα ΒΑRRY LYNDON κλπ θα σου φανουν σαχλαμαριτσες ...
:coool:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αφου σε απωθει το THE DUELLISTS
μην δεις τα ΒΑRRY LYNDON κλπ θα σου φανουν σαχλαμαριτσες ...
:coool:

εχει μια σκηνη, που μου αρεσε πολυ..
οποτε θα το δω :p

δεν έχω δει το Duellists.. μονο το trailer.. αλλα μου έφτασε.. -προς στιγμήν- στο μέλλον ίσως αλλάξω γνωμη.

γενικα εποχής, western, ιπποτες, ξωτικα, δαιμονες, διαβόλια και τριβόλια τα αποφεύγω..
βεβαια για όλα υπάρχουν εξαιρέσεις!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

εχει μια σκηνη, που μου αρεσε πολυ..
οποτε θα το δω :p

γενικα εποχής, western, ιπποτες, ξωτικα, δαιμονες, διαβόλια και τριβόλια τα αποφεύγω..
βεβαια για όλα υπάρχουν εξαιρέσεις!

ολο ειναι αυτη η σκηνη που ειδες, χτυπα το γρηγορα Εργαρα !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

δεν έχω δει το Duellists.. μονο το τραιλερ.. αλλα μου έφτασε -προς στιγμήν- στο μέλλον ίσως αλλάξω γνωμη.

western,.. τα αποφεύγω.!

https://www.youtube.com/watch?v=dE5-XsBXMHc

εις τη νιοστη....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

χαχαχα

σήμερον, για μία και μοναδική προβολή!
ο απαράδεκτος!

leone εξάιρεση!
οπως και Ray. δεν μου έρχεται κάτι άλλο τωρα..

αλλα δεν έχω δει και Stagecoach (1939)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

χαχαχα

σήμερον, για μία και μοναδική προβολή!
ο απαράδεκτος!

leone εξάιρεση!
οπως και Ray. δεν μου έρχεται κάτι άλλο τωρα..

αλλα δεν έχω δει και Stagecoach (1939)

Ο Λεονε ηταν σπουδαιος αλλα οι ταινιες του ηταν....κατι σαν γουεστερν.Πιο πολυ ειχε να κανει με μια αναπαρασταση των μυθων του Γουεστ,και πως αυτοι γινονταν αντιληπτοι στην Ευρωπη παρα με το Γουεστερν σαν κριτικη στην ιστορια της Αμερικης οπως το εφτιαχαν οι Αμεικανοι.
Καποτε ο μακαριτης ο Ραφαηλιδης ειχε γραψει οτι δεν νοειται κινηματογραφοφιλος που να μην του αρεσει το western.Για μενα ειναι η επιτομη του Αμερικανικου κινηματογραφου.Και οχι μονο.Ο Κουροσαβα γουεστερν γυριζε.

Αν θες να δεις γουστερν ξεκινα με Sam Peckinpah,John Ford,Anthony Mann,Fred Zinneman,Robert Aldrich,Howard Hawks.
Και μετα συζηταμε και για τους υπολοιπους... -bye-

Συμβουλη φιλικη...Μην αφοριζεις πραγματα πριν τα δεις (σαν το Duellists)....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ο Λεονε ηταν σπουδαιος αλλα οι ταινιες του ηταν....κατι σαν γουεστερν.Πιο πολυ ειχε να κανει με μια αναπαρασταση των μυθων του Γουεστ,και πως αυτοι γινονταν αντιληπτοι στην Ευρωπη παρα με το Γουεστερν σαν κριτικη στην ιστορια της Αμερικης οπως το εφτιαχαν οι Αμεικανοι.
Καποτε ο μακαριτης ο Ραφαηλιδης ειχε γραψει οτι δεν νοειται κινηματογραφοφιλος που να μην του αρεσει το western.Για μενα ειναι η επιτομη του Αμερικανικου κινηματογραφου.Και οχι μονο.Ο Κουροσαβα γουεστερν γυριζε.

Αν θες να δεις γουστερν ξεκινα με Sam Peckinpah,John Ford,Anthony Mann,Fred Zinneman,Robert Aldrich,Howard Hawks.
Και μετα συζηταμε και για τα υπολοιπους... -bye-

Συμβουλη φιλικη...Μην αφοριζεις πραγματα πριν τα δεις (σαν το Duellists)....

εχω παρακολουθήσει πολλά απο τα παραπάνω..
έχει πολλά αριστουργήματα αλλα και άπειρη σαβούρα. η ενηληκίωση του κινηματογράφου ξεκίνησε απο εκεί. ανεκτίμητο είδος το western οπως σωστα εγραψε ο ραφα.
άλλο δεν τα προτιμώ και άλλο δεν τα εκτιμώ..
και την κλασική μουσική δεν την προτιμώ, δεν σημαίνει οτι δεν ακούω και δεν την εκτιμώ.
αν κάτι δεν εκτιμώ ειναι ξεκάθαρα η όπερα, η trance και το power metal.. :p

του κουροσάουα το καλύτερο (για μένα) δεν ειναι οι 7.. αλλα το ikiru το οποιο δεν το λες western.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

τωρα με έπισασες!
αυτη μάλλον η 2η απο δαύτον που μου αρέσει..
ισως μαζί με το high & low, 7.. βασικά δεν μπορω να τα βάλω σε σειρα.. θα ηταν τουλάχιστον ανόητο..
αλλα σίγουρα το ikiru το ξεχωρίζω λίγο περισσότερο

@superfly
https://youtu.be/ar9PF1c0CRo

Μιας και αναφερθηκα σε μουσική, είχε πρόσφατα ενα doc για τον Χρήστου και τον Ξενάκη.

http://webtv.ert.gr/katigories/politismos/24noe2016-ta-mistika-tis-mousikis/

Αν κάποιος γνωρίζει που μπορούμε να βρούμε την Anaparastasis, ας ενημερώσει. Δυστυχώς δεν είχα βρει εισιτήριο τότε..

Anaparastasis: I zoi kai to ergo tou Gianni Hristou (1926-1970)
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt2429498/

Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε polls για καλύτερες ταινίες, καλύτερους δημιουργούς κτλπ.
Πάνω μου ασέλγησαν πάρα πολλοί. Ων ουκ έστι αριθμός.
Αυτό εδώ όμως, άνετα θα το έβαζα στις 5 καλύτερες ταινίες που έχω δεί ποτέ.

9b55804a408b9e909f67f1a3196ebfde.jpg

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε polls για καλύτερες ταινίες, καλύτερους δημιουργούς κτλπ.
Πάνω μου ασέλγησαν πάρα πολλοί. Ων ουκ έστι αριθμός.
Αυτό εδώ όμως, άνετα θα το έβαζα στις 5 καλύτερες ταινίες που έχω δεί ποτέ.

Ωωωω που το θυμηθηκες αυτο !! Θεικο !!
τρεχω να το ξαναδω !

:grinning-smiley-043

Να υπηρχε και σε ποιοτητα της προκοπης, καλα που θα'ταν!

το dvd της criterion ειναι μια χαρα.
υπαρχει ομως σε 720p WEBRip αλλα και 1080p WEB-DL
(δεν σημαινει βεβαια οτι επειδη ειναι 1080p ειναι και καλυτερο απο τα αλλα..)

αν την δεις "ισως" κατανοησεις αυτο που λεω αισθαντικό.

το "ισως" δεν ειναι σε καμία περίπτωση μειωτικό, ομως δεν λειτουργεί σε όλους το εργο αυτο.

ελάχιστα εργα εχουν τετοια αισθαντικότητα και εσωτερικότητα, να σε "μειώνουν" σε τοσο ζωτικό επίπεδο.. για να μπορέσεις να φτασεις στο μεγαλειωδες..

μην το δειτε πριν δείτε την ταινια..

Last edited by a moderator:

Ένα τμήμα του παραπάνω ποστ διεγράφη, αυτό που αφορούσε λινκ που παρέπεμπε σε "κατέβασμα" της ταινίας. Έχει γραφτεί πολλάκις ότι λινκς που αφορούν σε παράνομο κατέβασμα θα διαγράφονται. Οι καιροί είναι πονηροί, εξ'άλλου υπάρχουν τα p.m. για τέτοια θέματα.

Ένα τμήμα του παραπάνω ποστ διεγράφη, αυτό που αφορούσε λινκ που παρέπεμπε σε "κατέβασμα" της ταινίας. Έχει γραφτεί πολλάκις ότι λινκς που αφορούν σε παράνομο κατέβασμα θα διαγράφονται. Οι καιροί είναι πονηροί, εξ'άλλου υπάρχουν τα p.m. για τέτοια θέματα.

+100
αλλα.. μάλλον δεν είδατε σωστα!

το λινκ παραπέμπει στο dvdbeaver που δεν εχει ουδεμια σχεση με παρανομο download.
ακριβως το αντιθετο θα έλεγα.. συγκρίνει τις διάφορες εκδόσεις, ώστε ο συλλέκτης, να αγοράσει την καλυτερη έκδοση.
βέβαια δεν έχει πάντα δίκιο..

συγνωμη θα δεχτώ, μονο, αν κάνετε δώρο στο κ. Γάλεν ή σε όποιον άλλο επιθυμείτε, μια κόπια του Au Hasard, Balthazar από την criterion
ευχαριστώ

Last edited:

+100
αλλα.. μάλλον δεν είδατε σωστα!

το λινκ παραπέμπει στο dvdbeaver που δεν εχει ουδεμια σχεση με παρανομο download.
ακριβως το αντιθετο θα έλεγα.. συγκρίνει τις διάφορες εκδόσεις, ώστε ο συλλέκτης, να αγοράσει την καλυτερη έκδοση.
βέβαια δεν έχει πάντα δίκιο..

συγνωμη θα δεχτώ, μονο, αν κάνετε δώρο στο κ. Γάλεν ή σε όποιον άλλο επιθυμείτε, μια κόπια του Au Hasard, Balthazar από την criterion
ευχαριστώ

Mea culpa, όσο για το δωράκι κανένα πρόβλημα, Τέτοια υπέροχη ταινία αξίζει να την έχει ο φίλος Galen...και μάλλον θα το πάω λίγο παραπέρα προσθέτοντας μια κόπια του αγαπημένου μου Marienbad....αν δεν την έχει ήδη!!!!!